Tippuva vesihana

Jos yöllä vesihana tiputtaa, niin harmittomuudestaan huolimatta se rupeaa häiritsemään ja se on suljettava. Ihan samalla tavalla minun aiottua lomaani bloggaamisesta ja facebookista häiritsee eräs nimimerkki Justiina C. Nielenmää. Hän on suoltanut kaksi vuorokautta yhtä ja samaa kommenttia blogin roskasuodattimeen ymmärtämättä käyvänsä toivotonta taistelua konetta vastaan. Arvostan kyllä sinnikkäitä ihmisiä, mutta liika on liikaa. Pitänee kohta selvittää hänen henkilöllisyytensä ja hankkia hänelle lähestymiskielto.

En tiedä, kuka tällainen Justiina on. Hänen viiteryhmänsä ja yhteiskunnallisen suuntautumisensa arvaan kuitenkin nimimerkistä ja viestin sisällöstä. Nimimerkkihän on pornografisen viittauksen lisäksi ilmiselvä väännös tiettyjä piirejä ansiokkaasti kritisoivan  Jussi K. Niemelän nimestä.

Justiinan viestin sisältö on minun tulkintani mukaan se, että minulla ei ole mitään oikeutta seurata yhteiskunnallista keskustelua täysin avoimissa profiileissa ja ryhmissä. Kuvakaappauksien ottaminen on tuomittavaa siinäkin tapauksessa, että näissä täysin avoimissa ja siis kaikille näkyvissä keskusteluissa epäillään minun juristintutkintoni olevan huijausta tai minulle uhataan porata ylimääräinen peräreikä. Nekään jutut eivät siis kuulu minulle. Erityisen vähän minulle kuuluvat sellaiset yhteiskunnalliset asiat, joista ajattelen eri tavalla kuin muut keskustelijat.

Näin olen ymmärtänyt hänen viestinsä. Jos Justiina haluaa olla eri mieltä tulkinnasta, niin hän voi avata oman blogin ja keskittyä siellä vaikkapa pelkästään vastustamaan minun oikeuttani toimia avoimessa sosiaalisessa mediassa. Tämän blogin kommentit hän kirjoittaa edelleen suoraan roskasuodattimeen ja sen tyhjentäminen on sekunnin murto-osan juttu. Kyllä minä sen jaksan tehdä kauemmin kuin Justiina jaksaa kirjoittaa. Vain ja ainoastaan minä päätän, mitkä kommentit tulevat julkisuuteen.

Kommentit (3)
  1. Inkivääri
    29.2.2012, 20:34

    Tsemppiä!

  2. Osuva vertaus! Yöllä korvassa inisevä hyttynen on myös noustava liiskaamaan.

Kommentointi suljettu.