Lain vähättelyä

Eräät kansanedustajat aikovat osallistua yhden puoluetoverinsa kansanryhmää vastaan kiihottamisesta saamien sakkojen maksamiseen. Tällä mielenosoituksella Juho Eerola, Jussi Halla-aho ja Olli Immonen  haluavat kertoa, että James Hirvisaarta syytettiin poliittisin perustein ja siis myös tuomioistuinlaitos jakaa poliittisesti värittyneitä rangaistuksia.

Julkisuustemppu kertoo sekä lain että oikeuslaitoksen vähättelystä tai jopa halveksunnasta. Tuomioistuimet ovat riippumattomia, eikä niiden päätöksentekoon saa vaikuttaa presidentti, hallitus eikä edes eduskunta. Eduskunta säätää lait demokraattisesti, mutta yksittäisiin tuomioihin ei saa vaikuttaa mikään ulkopuolinen taho. Ja älkääkä nyt taas lähettäkö minulle sitä Octaviuksen tekstiä punaviiniorgioissaan vallankumousta suunnittelevan viherpunikkien valtaaman Demlan oikeuslaitosta mädättävästä toiminnasta. Tutustukaa mieluummin oikeusjärjestelmän perusteisiin.

Sakkojen maksaminen toisen puolesta ei sovi lain henkeen. Mikään ei estä antamasta kaverille rahaa sakkojen maksamiseen, mutta itse hänen on ne kuitenkin periaatteessa maksettava. Rangaistukset ovat henkilökohtaisia. Kukaan ei varmaan edes kuvittelisi voivansa jakaa ehdottoman vankeusrangaistuksen kärsimistä kolmen asiaan liittymättömän kaverinsa kanssa.

Hirvisaari tuomittiin siis kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, mutta päätös ei liene vielä lainvoimainen. Sitä odotellessaan nämä mainitut kansanedustajat aikovat tehdä lakialoitteen asiasta säätävän Rikoslain 11:10 §;n kumoamiseksi. Tämä on tietenkin ainoa oikea tapa yrittää muuttaa sellaista lainkohtaa, josta ei satuta tykkäämään.

Usein kuulee väitettävän, että koko pykälä on ihan uusi ja se on lisätty lakiin vasta viime kesänä. Se ei pidä paikkaansa. Lainkohtaa täsmennettiin 13.5.2011, mutta muuten se on paljon vanhempaa perua. Sen on siis demokraattisissa vaaleissa valittu eduskunta aikoinaan hyväksynyt asianmukaisella enemmistöpäätöksellä. Sitä myös noudatetaan niin kauan, kunnes se mahdollisesti joskus on kumottu tai sitä on muutettu. Näin toimitaan demokratiassa.

Rattijuopumuksesta säädetään Rikoslain 23:3 §:ssä. Milloinkahan kaikki raivoraittiiden poliisien, syyttäjien ja tuomioistuinten kaltoin kohtelemat tuhannet rattijuopot yhdistyvät ja vaativat pykälän kumoamista? Kyseessähän on ilmiselvä salaliitto, jolla pyritään ahdasmielisesti rajoittamaan samaan aikaan juopottelevan ja autoilevan kansanosan vapautta harjoittaa vauhdikasta ja täysin vaaratonta harrastustaan.

Kommentit (2)
  1. Ossi Mäntylahti
    2.3.2012, 12:14

    Ehdotan tämän kansallissosialistimielisen keskinäisen sosiaaliturvavakuutuksen nimeksi ”Timpan tippapotti”.

  2. Heikki Ketoharju
    4.3.2012, 11:41

    Kyllä nauratti tuo lopun vertaus rattijuopumukseen 😀

Kommentointi suljettu.