Symboliikkaa

Sauli Niinistö oli eilen ensimmäistä päivää presidenttinä ja samana päivänä valtioneuvosto myönsi ensimmäisen yksityisen postitoimiluvan. Eivät nämä asiat mitenkään toisiinsa liity, mutta valtioneuvoston päätös sattui sopivaan ajankohtaan symboloimaan tulevia aikoja. Julkisen sektorin yksityistäminen alkoi nyt ihan tosissaan eikä mikään ole enää siltä turvassa. Posti on sentään vanhin valtion instituutio heti sotaväen jälkeen.

Postilakia muutettiin jo viime vaalikaudella. Muistanette varmaan vielä, kuinka edellinen viestintäministeri Suvi Lindén kertoi ällistyttävän rehellisesti tai silkkaa tyhmyyttään eduskunnassa, että lakimuutos mahdollistaa kerman kuorinnan. Yksityiset toimijat hakevat lupaa sinne, missä toiminta on kannattavaa ja valtion omistama Itella jakaa postin sitten siellä, missä toiminta ei kannata.

Ei syrjäseuduille postia jaa kohta Itellakaan ja postitoimipaikkojakin on turha etsiä. Valtioneuvosto täsmensi eilen myös Postiasetusta, jossa määrätään toimipaikkojen sijainnista. Asetuksen mukaan vähintään 82 prosentilla väestöstä toimipisteen sijainti vakituisesta asunnosta saa olla enintään kolme kilometriä. Enintään kolmella prosentilla väestöstä tämä etäisyys saa olla yli kymmenen kilometriä. Jokaisessa kunnassa on oltava vähintään yksi toimipiste, mutta tulevien suurkuntien aikana sen kolmen prosentin postitoimisto voi siis olla ihan kuinka kaukana tahansa.

Kuten sanottu, niin sotaväki ja postinkuljetus olivat ne ensimmäiset yhtenäisen valtion tunnusmerkit. Ainakin Pohjois-Karjalasta katoaa postin lisäksi myös sotaväki. Puolustusministeri Stefan Wallin kävi eilen Karjalan Prikaatissa niin vauhdikkaasti, että kaikki hänen seurueeseensa kuuluvat eivät ennättäneet pitää valmisteltua puheenvuoroaan. Ministerillä ei ollut mitään uutta sanottavaa eikä hän oikein ehtinyt toistaa entisiäkään puheitaan. Sanomalehden mukaan hän kuitenkin ennätti ainakin tervehtiä kädestä pitäen yhtä upseerikokelasta ja kertoa maakunnalle, että tietenkin teitä keljuttaa. Asia nyt kuitenkin on näin eikä itku auta. Prikaatin toiminta loppuu.

Minäkin teen nyt symbolisen eleen ja ilmoitan, että minulle on ihan turha lähetellä kutsuja kertausharjoituksiin tai edes määräystä liikekannallepanosta. Eihän se lappu kohta edes tule perille ja vaikka tulisikin, niin minulla on nyt menossa ankarat säästötoimet. Säästän omia vaivojani ja vähät välitän.

Sanon kuten Hermanni Päätalo sanoi suojeluskuntaan mielivälle Kalle-pojalleen: Ei oo kun pihkaset ryysyt ja repussa voirasia. Se on ihan sama veipä nuo venäläinen tahi kiinalainen, eli vaikkapa hottentotti.

Markkinavoimat palkatkoot yksityisarmeijan puolustamaan omia etujaan.

Kommentit (3)
 1. Jarmo Vilponen
  3.3.2012, 15:46

  Ne on tainnu Sakari tehdä jo yksityisarmeijan tai kuten Lahtelan Esa sano, että “se on ihan smanlaista ku mafian touhu” ja joku muu kansanedustaja sano osuvasti “jos oppositio tai heikompiosaisen puolustaja alustaa vaikka kuinka hyvin asian, niin äänestyksessä poinetaan EI nappia”.
  Kristilliset (muutkin) saivat 2009 vaikeasti vammaisille tai sairaille subjektiivisen suunnitelman palvelun läpi, mutta kunnissa raha on loppu ja Kelalle ei enepää asiaa siirrellä.
  Ehkä vaikeavammainen (-:- sairas) sai henkilökohtaisen avun siksi, että olis malliesimerkki, että pienelläkin palkalla töitä tehdään? (ohi asian tää .. hmm…)

 2. Sammon ryöstö
  3.3.2012, 19:25

  Jos en väärin muista niin aikoinaan perustettiin Karhukopla, poliisin erikoisyksikkö.
  Aku Ankassahan karhukopla ryösteli aina Roope Ankan rahat.
  Erikoisyksikön tehtävät taitavat olla rikollisuden ennaltaehkäisy, mitä se sitten tarkoittaakin.
  Sen jälkeen alkoi Suomen kansallisvarallisuuden yksityistäminen, jolloin suomalaisten varallisuutta
  yksinkertaisesti varastettiin. Muistamme mm. UMPS-kaupat, jossa hävisi n. 4 miljardia.
  Vertailuna sotakorvaukset v.1946 3,6 miljardia. Ja kuppaustahan on jatkunut koko ajan lisää.
  Nyt taitaa olla niin että Kreikan takauksiin menee 2,9 miljardia. Suomihan ei nyt anna rahaa vaan
  ne otetaan jostain rahastosta. Rahasto taas lainaa ne rahat kansainvälisiltä sijoittajilta, joille siis tulee
  varmaa tuottoa korkojen muodossa. Jos Kreikka ei maksa rahoja takaisin, niin Suomi joutuu maksamaan
  sijoittajille n. 5 miljardia. Onipas siinä kannattava kauppa.
  Nekin rahat olisivat nyt tarpeen. Karkukopla tuntuu olevan hyva symboliikka nykymenolle.

Kommentointi suljettu.