Avointa yksityisyyttä

Joillain ihmisillä on merkillinen käsitys yksityiselämän suojasta facebookissa. He meuhkaavat kaikille avoimissa profiileissaan ja täysin julkisissa ryhmissä kaikenlaista aina nylkemisuhkauksiin asti, mutta sitä ei saisi ottaa puheeksi julkisesti.Kuvakaappauksen tekijä on heidän mielestään rinnastettavissa kotiin tunkeutuvaan valokuva-albumin varastajaan, joka levittelee sitten yksityisiä kuvia julkisesti.

Yksi tällainen kehityksen kelkasta pudonnut on tamperelainen kirjailija ja kansallissosialistinen aktivisti Klaus Elovaara, josta Leon Degrellen nimellä on tainnut olla vähän liikaakin puhetta. Vaikka tämä mies on ajoittain ollut itsellenikin henkilökohtainen riesa, niin olkoon tämä niitä viimeisiä hänestä kertovia kirjoituksiani. Hän on tehnyt itsestään aivan liian helpon kohteen.

Sanotaan se nyt vielä kerran: Kuvakaappaukset avoimista profiileista ja ryhmistä ovat täysin laillisia. Asiassa ei pitäisi olla mitään epäselvää, mutta laitetaan tähän vielä Ossi Mäntylahden selkokielinen opastus Elovaaralle itselleen. Mäntylahti ei ainakaan käy kenenkään kimppuun profiilistaan otetun kuvakaappauksen takia: ossi-ja-klasu3 Miksi minä sitten niin ahkerasti kirjoitan tästä Elovaarasta? Syy on mennyt jo henkilökohtaiseksi. Elovaara mellastaa ympäri facebookia uhkailemassa jokaista, joka uskaltaa häntä arvostella. Hän tuntuu kuvittelevan olevansa lain ja oikeusjärjestelmän yläpuolella ja hänen raivonsa on rikinkatkuista.

Tässäpä muutama esimerkki minun omasta profiilistani vajaan kolmen viikon takaa. Ei tarvitse tulla sanomaan, että olen kurkkinut salaa toisten sivuja.

uhkaus-1a uhkaus-2-aa uhkaus-2a uhkaus-3a

Ja siten vielä yksi, johon olemme päässeet yhdessä Mäntylahden kanssa: persereika-28212-a

Toivottavsti joku neuvoo Elovaaralle yksityisyysasetusten käyttöä.

Kommentit (5)
  1. Satu Himonen
    18.3.2012, 12:48

    Vittu sä olet niin saatanan tyhmä ja säälittävä pelle! Pelkkää uhoa ja paskaa koko ”mies” … Huvittaisko tulla naamatusten uhoamaan?

  2. Hulluja on monenlaisia. Paras tapa niitä vastaan on tehdä ne näkyviksi. Hyvä Saku.

Kommentointi suljettu.