Muiluttaja

Kansanedustajan pitäisi asemansa velvoittamana käyttää asiallista kieltä kaikissa yhteyksissä.  Valitettavasti eduskunnassa istuu tällä hetkellä sellaisia ihmisiä, joilta näyttää puuttuvan joko yleissivistys tai käytöstavat. Kuten meilläpäin sanotaan, niin heidän suussaan ei ole porstuaa, vaan kaikki päässä vilahtava tulee samantien ulos.

Kansanedustaja Olli Immonen (PerusS) päästeli eilen facebookissa sellaista tekstiä, että Iltalehtikin rupesi siitä kyselemään. Keskusteluketjussa eräs henkilö ehdotti, että Schengen-sopimus voidaan säilyttää, mutta rajoille pitäisi saada passivalvonta ja rajatarkastus. Immosen ehdotus oli muiluttaminen:

immonen-2

Immonen saattaa tietää sen, mitä ensimmäinen kommentoija ei ehkä tiedä. Romania, josta romanikerjäläiset pääosin tulevat, on Schengen-sopimukseen kuulumaton EU-maa.  Romanian kansalaiset voivat oleskella toisessa EU-maassa 90 vuorokautta, vaikka maa ei olekaan allekirjoittanut Schengen-sopimusta. Matkustusasiakirjojen tarkastaminen rajalla ei siis muuttaisi tilannetta mitenkään.

Ehkä juuri siksi Immonen ehdottaa ratkaisuksi muilutusta. Jos joku ei satu tietämään mitä se tarkoittaa, niin kyseeessä on 1930-luvun Lapuanliikkeen laiton ja väkivaltainen menettely, jolla poliittisia vastustajia kyydittiin itärajalle ja sen yli. Moni murhattiin matkan aikana. Aiheesta kiinnostuneet voivat lukea vaikka Antti Tuurin melko tuoreen romaanin Ikitie.

On Immosella toinekin ratkaisu kerjäläisongelmaan. Sekin tulee suoraan menneisyydestä: olliimmonenromanit2png2

Irtolaislainsäädännön perusteella voitiin ihminen sulkea laitokseen ennalta määräämättömäksi ajaksi, vaikka hän ei olisi syyllistynyt mihinkään rikokseen. Tämä vapaudenriisto toteutettiin pelkällä hallinnollisella päätöksellä, ilman tuomioistuinkäsittelyä. Sen kohteeksi saattoi joutua kuka tahansa vailla vakinaista asuntoa oleva tai epäsäännöllistä ja juopottelevaa elämää viettävä. Erityisen paljon irtolaisiksi luokiteltiin moraaliltaan arveluttavia naisia.

Immonen ilmeisesti yrittää sanoa, että irtolaislakia sovellettaisiin valikoivasti vain ulkomaalaisiin kerjäläisiin. Kansanedustaja ei näköjään tiedä sitäkään, että oikeusjärjestelmä ei salli tällaista erottelua. Suomen lainsäädäntö koskee tasapuolisesti jokaista Suomen alueella kulloinkin oleskelevaa henkilöä kansalaisuudesta riippumatta.

Irtolaislainsäädännön palauttaminen vaatisi paljon uusia laitoksia, koska Suomen kansalaista ei voida karkoittaa. Paitsi Immosen logiikan mukaan irtolaisiksi luokitellut Suomen kansalaiset kai voitaisiin sitten muiluttaa rajan yli laittomasti.

Minulla on omat epäilykseni siitä, mistä Immosen historialliset lääkkeet ovat peräisin. Hän on korvannut ilmeisen vähiin jääneen opiskelunsa lukemalla sitäkin enemmän Suomen 1930-luvun äärioikeiston historiaa. Eikä hänen välttämättä ole tarvinnut historiaa lukea. Pelkkä Suomen Sisun periaateohjelman lukeminen riittää.

Sehän on kopioitu suoraan Lapuanliikkeen ja IKL:n ohjelmista. Jos ette usko, niin lukekaa:lang,fi

Kommentit (3)
  1. Muuten hyvä kirjoitus, mutta meneekö nyt kirjoittajalla romani ja romanialainen sekaisin? Romanikerjäläisethän eivät ole välttämättä juuri romanialaisia.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Romanit

  2. Akateeminen duunari
    27.3.2012, 10:20

    Ginille sisälukutaidon kehittämistä. Sakuhan kirjoittaa: ”Romania, josta romanikerjäläiset pääosin tulevat…”. Romaneja tulee Suomeen myös esimerkiksi Bulgariasta ja Unkarista, jotka niinikään ovat EU-maita. Unkari kuuluu myös Schengen-alueeseen.

Kommentointi suljettu.