Kärpäsestä härkänen

Olkinukke (straw man) on wikipedian mukaan yleinen argumentointivirhe, jossa vastapuolen argumentti sivuutetaan hyökkäämällä siitä tehtyä heikompaa karikatyyriä vastaan. Tässäpä oikein tyyppiesimerkki sen rakentamisesta.

Osallistuimme Jussi K.Niemelän kanssa eräässä fb-ryhmässä keskusteluun, jossa pohdittiin tamperelaisen Anu Palosaaren uuden puolueen perustamissuunnitelmia. Suunnitelma on edennyt tietääkseni jo rekisteröidyn yhdistyksen tasolle ja nimien kerääminen puoluetta varten alkanee ihan lähiaikoina. Tällainen oli meidän keskustelumme:

anup

Kommenttini pitää paikkansa. Minut oli liitetty ilmeisen vahingossa Demokratialiiton fb-sivulle, mutta jo puolisen tuntia myöhemmin pääsyni sivulle estyi. En ole koskaan väittänytkään, että puolueohjelma olisi jotenkin salainen. Olen luonnoksen itsekin lukenut, mutta kommentoin sitä kenties joskus toiste. Palosaari oli ilmeisesti nähnyt keskustelumme, joka hänen mielessään muuttui suorastaan vaaralliseksi vihanlietsonnaksi. Tällaisena hän sen näki:

anu

Näin näppärästi meistä siis tuli äärivasemmistolaisia, mahdollisesti aivovaurioisia ja vaarallisia vihanlietsojia. Tällä tavalla uusi puolue saa ainakin riittävästi kuvitteellisia uhkakuvia, joita vastaan taistella.

(Kerrotaan vielä sekin, miten tämä Palosaaren kommentti päätyi minun silmiini. Se oli eräässä toisessa ihan kaikille julkisessa fb-ryhmässä. Tämän kerron siksi, ettei kenenkään tarvitse ruveta pohtimaan mitään salaliitto- ja vakoojateorioita)

Kommentit (3)
  1. https://www.facebook.com/groups/204840379635194/

    Mikäli ky. sivu, minulle ainakin aukeni luettavaksi

  2. Kyllähän sivu aukeaa sellaisille luettavaksi joita ei ole estetty facebookissa. Sitäpaitsi ryhmään ei ole saanut ketään lisätä, kaikki jotka siellä ovat , on omin ehdointahdoin sinne pitänyt hakea.

    Ehkä sinun kannattaa poistaa esto tai sitten sinut on estetty.

Kommentointi suljettu.