Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Viimeinen sana

Joillakin ihmisillä on merkillinen päähänpinttymä kuvitella olevansa oikeassa, vaikka he ihan todistettavasti ovat väärässä. Todisteiden edessä he silmänsä ja korvansa sulkien sivuuttavat tosiasiat ja estävät niiden näkymisen muillekin. Sitten he sanovat viimeisen sanansa ja ilmeisesti kuvittelevat olevansa yhä edelleen oikeassa.

Juuri äsken törmäsin tällaiseen ihmiseen facebookin ryhmässä J H-aho koottujen sivujen vasta-argumentit ja kuvakaappaukset. Siellä näkyy huseeraavan ylläpitäjänä joku sellainen, joka haluaa osoittaa olevansa ylivertainen osaaja. Siellä oli tällainen postaus:

argum3

Väite on aivan tolkuton, joten kommentoin sitä näin:

argum2

Pari tuntia myöhemmin kommenttini oli kadonnut ja sen paikalle oli ilmestynyt tällainen:

argum1

Olisin halunnut sanoa tähän, että lue nyt hyvä ihminen edes kerran se Toimeentulotukilaki läpi ja tule vasta sitten esittämään mielipiteiden sijasta faktoja. Eipä se onnistunut, koska kommentointini oli estetty. Jotkut eivät kestä huomata olevansa väärässä.

Samapa tuo. Tällaistahan väittely lapsen tai henkisesti lapsen tasolle jääneen kanssa usein tuppaa olemaan. Tuon ryhmän nimestä tosin voisi korvata sanan ”vasta-argumentit” sanoilla ”perusteettomat vastaanvänkäämiset”. Antaa olla. Kuittaan tuon ryhmän näin

: bukowski

Kuva: Americans Against the Tea Party