Ahneuden apostolit

Juuri äsken uutisissa Jyrki Katainen sanoi kokevansa isänmaallisia kansallistuntoja Nokian tilanteen takia ja vakuutti, että vaikeuksiin joutuvat paikkakunnat eivät jää yksin. Jos ääneen olisi päässyt Kokoomusnuorten puheenjohtaja, niin eilisten puheidensa perusteella hän olisi luultavasti sanonut, että ikävä juttu, mutta ei mahda mitään. Sellaista on markkinatalous.

Nuorten puheenjohtaja lateli eilen sellaista tekstiä, että luulisi vanhempien puolueen jäsenten kauhistuvan. Hän vaati rajua siirtymistä oikealle ja yhteisöveron poistamista kokonaan. Hänen mielestään tuloeroja ei pidä säännellä eikä varsinkaan pienentää.

Nämä nuoret ovat sisäistäneet täysin Milton Friedmanin talousopit. Niiden mukaan markkinat on vapautettava täydellisesti, valtion ja kuntien toiminnat on yksityistettävä ja sosiaalimenot ajettava alas. Verotus on muutettava kevyeksi tasaveroksi, jolla ylläpidetään vain ohuita valtiorakenteita. Myös työn hinta on jätettävä markkinoiden määrättäväksi ilman ammattiyhdistysliikkeen toimintaa.

Kokoomusnuoret eivät piittaa tippaakaan tutkimuksista, joiden mukaan pienten tuloerojen kansat pärjäävät kaikkein parhaiten kaikilla aloilla. Kun taloudellinen ja sosiaalinen tasa-arvo on suuri, niin ihmiset voivat paremmin ja kansakunta menestyy. Kansakunnan menestyminen ei kiinnosta näitä nuoria ahneuden apostoleja ollenkaan. Heitä kinnostaa vain oma menestyminen ja rajaton ahneus.

Aika näyttää, miten pitkälle näillä opeilla pärjää politiikassa. Äänestäjät nimittäin saattavat jossain vaiheessa ruveta miettimään, että miksi nämä kellokkaat olisivat kiinnostuneita äänestäjiensä hyvinvoinnista päästyään itse hyviin asemiin. Pelin henkeenhän kuuluu, että jokainen on oman onnensa seppä ja huolehtii vain itsestään.

Nuoruuteen kuuluu kaikkivoipaisuuden tunne ja testosteroni panee nuoren kukon kiekumaan. Kokoomusnuorilla tuntuu olevan luja luottamus siihen, että he itse kuuluvat aina menestyjiin. Ehkä nämä johtajat ovat oikeasti niin tukevalla taloudellisella pohjalla, että heitä ei pieni tuuli heiluttele. Monella heidän nykyisellä kannattajallaan tilanne on toinen. Parin konkurssin, avioeron ja alkoholismin jälkeen saattaa se parjattu sosiaalivaltiokin tuntua ihan mukavalta.

Millaisen yhteiskunnan sinä tekisit, jos et etukäteen tietäisi tulevaa asemaasi siinä?

Kommentit (1)
 1. Kay-Ove Isaksson
  16.6.2012, 18:52

  Perimmäinen kysymys kuuluu mielestäni, onko edes kokoomuksella enää sen jälkeen mitään virkaa, kun kaikki on vapaata riistaa?
  Kai demokratiakin silloin on turha.
  Sillä tavalla kuin villissä lännessä missä nopein aseenkäsittelijä vei kaiken ja hitaammat saivat kuulan kalloonsa.
  Nyt ollaan jo menossa kovaa vauhtia siihen suuntaan.
  Eikö ensimmäiseksi pitäisi poistaa puoluetuet jotka ovat varsinaisia tulonsiirtoja ilman mitään vastiketta?
  Mihin tarvitaan edes näitä politiikan broilereita enää?
  Ei mihinkään.
  Paskaduunia vaan tekemään!

Kommentointi suljettu.