Oikea syyllinen esiin

Ennen juhannusta Vihreä Lanka kertoi, että ympäristöministeri Ville Niinistöstä on tehty kantelu oikeuskanslerille. Kantelun tekivät kolme Talvivaaran kaivoksen osakkeenomistajaa ja yksi heistä on Talvivaaran hallintopäällikkö.

Kantelun mukaan Niinistö on puheillaan kaivoksen jätevesiongelmista nostanut Talvivaaran epäreilusti esille ja aiheuttanut mittavia vahinkoja Talvivaara-konsernille, osakkeenomistajille ja velkakirjojen haltijoille. Kantelijat pyytävät oikeuskansleria selvittämään, onko Niinistö toiminut puolueellisesti ja syyllistynyt virkavelvollisuuksien rikkomiseen ottaessaan jätevesiongelman esille ja ”toimiessaan negatiivisen keskustelun keihäänkärkenä ja moderaattorina”, kuten kantelijat toteavat.

Syyllinen ei siis missään tapauksessa ole kaivos, vaan sen ongelmista virkansa puolesta puhuva ministeri.

Ministerin puheet ovat olleet minun mielestäni hyvin sovittelevia ja neutraaleja, mutta ilmeisesti Talvivaarasta ei saa sanoa yhtään mitään negatiivista syllistymättä suunnilleen pyhäinhäväistykseen.

Totuus näyttää olevan kuitenkin vielä kamalampi kuin mitä on kerrottu. Tänään sattui facebookissa silmiini minulle tuntemattoman Marjatta Sneckin eilen aamulla ottama valokuva. Tässä sankossa on raikkaasta rantavesistöstä otettua vettä kaivokselta alajuoksulle päin. Matkaa kaivokselle on kuulemma 33 kilometriä. talvivaara-25612 Tämä lienee sitä paljon puhuttua täysin puhdasta jätevettä, josta ei edes ympäristöministeri saa sanoa mitään negatiivista. Ketähän tässä oikein pitäisi ruveta tutkimaan?

Kommentit (10)
  1. armi vartiala
    26.6.2012, 12:58

    Karseaa!Kuvakin kertoo jo paljon.

  2. Oikein!

    Pannaanpa nyt sitten kiltisti suut kiinni, mutta sitä ennen suljataan koko kaivos!

Kommentointi suljettu.