Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Epäilyksen paikka

Eilen facebookissa julkaistu kuva sankollisesta Talvivaaran päästövettä saavutti melkoisen julkisuuden sosiaalisessa mediassa. Itsekin käytin sitä omassa blogissani, mutta annetaan kunnia sille, jolle se kuuluu eli Marjatta Sneckille. Hän sen kuvan otti.

Jostain syystä tiedotusvälineet eivät kiinnostu asiasta. Luonnonsuojelu ei kai enää ole erityisen mediaseksikästä ja luonnonsuojelijaksi profiloituminen on suorastaan epäilyttävää. Näin ymmärsin Yle24:n sivulla eilen käydyn keskustelun. Harmikseni en laittanut sivua kirjanmerkiksi, joten nyt en sitä enää löydä. Muistini mukaan joku toimittaja lupasi, että asia tutkitaan huolellisesti, koska kuvan ottaja on profiloitunut luonnonsuojelijana.

Melkeinpä tuntuu siltä, että kuvaa epäillään väärennökseksi. On tietysti periaatteessa täysin mahdollista kuvata sankollinen mitä tahansa vaahtoista kuravettä ja väittää sitä Talvivaaran päästöksi, mutta jotenkin minä nyt kuitenkin tässä tapauksessa uskon tavallista ihmistä. Ymmärtääkseni hän oli kutsunut paikalle myös Ely-keskuksen tarkastajan, joka oli luonnehtinut vettä mömmöksi.

Ihan koko media ei sentään ole välinpitämätöntä. Iltalehti julkaisi tänään pienen jutun Sonkajärven mökkikesän pilalle menemisestä. Jutun kamalinta antia oli valokuva, joka löytyy täältä: 2012062715760283_uu.shtml

Nyt tietysti sanotaan, että Iltalehti on roskajournalismia eikä tuohonkaan kuvaan ole uskomista. Sonkajärvi sijaitsee niin kovin kaukanakin Talvivaarasta, että mitään yheyttä ei edes voi olla.

Epäilijät käykööt uimassa tuossa vedessä. Minä jätän suosiolla väliin.