Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Mauton juttu

Norjan murhenäytelmän vuosipäivänä on saanut lukea paljon paikalla pidetystä muistotilaisuudesta. Tällaisen tapahtuman luulisi saavan jokaisen ihmisen aatteeseen ja ideologiaan katsomatta päättämään mielessään, että näin ei saa tapahtua toiste.

Näköjään se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Jotkut tuntuvat oikein odottavan uusintaa ja syyttävät tapahtuneesta uhreja. Lukekaapa tarkkaan, kuinka Finnish Defence League esittää ”surunvalittelunsa”:

fdl-utoya1

Massamurhan aatteellisena innoittajana ovatkin siis toimineet sosialidemokraatit, ei suinkaan FDL:n itsensäkin ajama Euroopassa valitettavalla tavalla lisääntynyt ääriajattelu.

Jos ette vielä satu tietämään mikä tämä tällainen FDL oikein on, niin lukekaa vaikka tämä Kalevi Sorsan säätiön äskettäin julkaisema tutkimus. FDL toimii pääasiallisesti vain facebookissa, mutta se on jatkuvasti tehnyt erilaisia ulostuloja myös kaduille. Viimeisinpänä tempauksena oli yritys osallistua Tampereen Pride-tapahtumaan ihan vain näytösluonteisesti, kuten he itsekin jo suunnitteluvaiheessa myönsivät. Ajatuksena oli esiintyä julkisesti seksuaalivähemmistöjen puolustajana islamia vastaan.

Eihän heillä mitään muuta ideologiaa olekaan kuin islamin vastustaminen. Useat FDL:n kannattajat ovat puolestaan profiloituneet erityisesti homojen vihaajina. Ryhmän nimetön ylläpitotiimi toimii erilaisin numeroin ja salanimin. Erityisen vastenmielisellä tavalla on aina kirjoittanut juuri tämä 007, mutta tällä kertaa hän törkeydessään ylitti jopa itsensä.

Tuosta ”pahoittelusta” voisi löytää jopa verhotun uhkauksen: Jos demarit eivät muuta aatteellisia linjauksiaan meidän haluamallamme tavalla, niin emme voi taata, etteikö Norjan tapahtuma toistu.