Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Rääväsuita ja miehen puhetta

Muslimien vihaväkivallasta ja verenhimoisesta juutalaisvainosta maailmankartalle pongahtaneessa Montaubanin kaupungissa on paikallisille moskeijoille lahjoitettu teurasjätteitä muistuttamaan siitä, että sivistyneissä länsimaissa ei ole syntiä syödä possua. Takapajuiset musulmaanit luonnollisesti repivät siitä kaftaaninsa, koska heidän uskonnolleen vieraiden kulttuurien vastaanottaminen on jumalan pilkkaa…Me sivistyneet länsimaalaiset olemme osanneet ottaa opiksemme monista musulmaaniruokakulttuurin helmistä, kuten harissasta, falafelista, kuskuksesta, okrasta, kebabista jne, jotka ovat löytäneet tiensä rikastuttamaan länsimaista ruokakulttuuriamme, niin herää kysymys, että mikä tekee ählämistä niin takapajuisen, että ei voi ottaa vastaan meidän ruokakulttuurime herkullista possua. 007

Tällaisia kirjoitteli yksi omasta nokkeluudestaan ilmeisen viehättynyt länsimaisen sivistyksen edustaja Finnish Defence Leaguen sivulla facebookissa. FDL:n ylläpitotiimi pitänee itseään verbaalisesti kovinkin lahjakkaana, mutta minulle tulee mielikuva keskenkasvuisesta yrittämässä puhua Göbbelsin propagandaa suu täynnä sontaa ja huumorilehti Pahkasian tyyliä epäonnistuneesti tavoitellen.

FDL sanoo olevansa ei rasistinen, ei väkivaltainen ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Tekstien perusteella se on rasistinen, väkivaltaa ihannoiva ja uskonnollisesti islamin vastainen olematta edes kansalaisjärjestö.

Se on pelkkä facebookin sivu, jossa nimettömät ylläpitäjät suoltavat vainoharhaista sanomaa. Ainoat kasvot tälle Englannista johdetulle kyhäelmälle on antanut joku kuvien perusteella keski-ikäinen Mimosa, joka hänkin esiintyy taiteilijanimellä. Uskonnollisen näkemyksensä FDL tekee harvinaisen selväksi.

Entäpä sitten epäpoliittisuus, väkivallan vastaisuus ja heidän nykysin mainostamansa seksuaalisten vähemmistöjen puolustaminen? FDL:n kuvat puhukoot puolestaan:

fdl-pili

Näin siis vastustetaan väkivaltaa. Politiikka ja homous niputetaan sitten mukavasti yhteen:

fdl-homo

Olette ihan oikeassa, ei näiden kanssa kannattaisi keskustella. Nimettömät pitäisi aina jättää huutamaan yksin. Joskus kuitenkin tekee mieli kysäistä vähän tarkennusta näihin merkillisiin viesteihin.

Kysin eilen, pitäisikö FDL:n mielestä viedä sian teurasjätteitä synagoogaankin. Vastaus oli, että ei pidä ja sen lisäksi minulle esitettiin vastakysymys: Miten koet sen, että juutalaisista ei ole uhkaa muslimeille Euroopassa, mutta toisinpäin uhkaa on?

Kyseessä on muunnelma kysymyksestä ”Joko olet lopettanut juopottelun ja perheesi hakkaamisen?” Kysymykseen ei voi vastata myöntämättä samalla itse kysymykseen asetettua ennakko-olettamaa oikeaksi. Jos olisin kertonut tuntemuksistani ihan mitä tahansa, niin olisin tullut myöntäneeksi uhkakuvan oikeaksi.

Tämä hirveiden uhkakuvien näkeminen ja niillä pelotteleminen onkin FDL:n ainoa viesti, joskin väliin lipsahtelee homovastaisuutta ja muuta ylläpitäjien päässä kulloinkin pyörivää soopaa. Suorapuheiseksi ja rehdiksi mieheksi tietämäni fb-kaveri näkyi kiinnostuvan lievästi tästä keskustelusta. Hän laittoi asiat kohdalleen ja sanoi ihan suoraan sen, miten jokaisen tervejärkisen pitäisi suhtautua tähän porukkaan:

Onhan se nyt hieman eri asia, jos viedään eri kulttuurien ruokaa ruuan takia näytille kuin että se viedään provosointimielessä. Mielestäni kaikki nuo ulkomaalaisvastaiset järjestöt pitäisi lailla kieltää ja antaa vitsaa paljaalle perseelle jokaiselle niiden jäsenelle. Keskenkasvuisia rääväsuita ovat jokainen. Vanhimmatkin heistä.

Sananvapaus on arvokas ja mielenkiintoinen asia.