Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tapaoikeus ja laki

Jotkut lietsovat jatkuvasti kauhukuvia islamin maailmanvalloituksesta ja sharia-lainsäädännön voittokulusta. Sharia kärkkyy suunnilleen rajallamme ja oikeastaan on jo täällä. Kohta sitten kivitetään julkisesti avionrikkojia ja silvotaan pikkutyttöjä, eivätkä Suomen viranomaiset mahda asialle mitään.

Jos näille pelkoaan huutaville vouhottajille yrittää puhua järkeä, niin seurauksena on joukkohyökkäys. Tälle massamölinälle on tyypilistä, että kenelläkään ei ole yhtään mitään järkevää kommentoitavaa heille sanottuun. He toistavat omia uskonkappaleitaan tilskuttaen kuin itsepäinen lintu yhtä ja samaa.

Näin se taas kerran käy:

sharia

Kommentoin siis erästä viestiketjua ihan toisella sivulla, mutta FDL katsoi aiheelliseksi nostaa kommenttini omaksi päivityksekseen. Mitäs kamalan suvakkimaista minä sitten oikein sanoin?

Sanoin, että erilaisia uskonnollisia tapoja saa noudattaa, mikäli ne eivät ole ristiriidassa Suomen lainsäädännön kanssa. FDL:n mielestä minä olen unohtanut, että jotkut ääriainekset noudattavat shariaa äärimuodossaan. En minä sitä ole unohtanut.

Jos joku noudattaa Suomen lainsäädännön kanssa ristiriidassa olevaa uskonnollista tapaa, niin hän syyllistyy rikokseen. Kaksi al-shabaab -yhteyksistä epäiltyä jäi kiinni, joten Suomen laki myös toimii.

Näille FDL:n vänkääjille ja ajatustenlukijoille ei mene päähän tämä perusasia:

Suomen oikeusjärjestelmä ei salli lainsäädännön kanssa ristiriidassa olevaa uskonnollista tapaoikeutta, ei yhtään minkään uskonnon. Jos sen sijaan jokin uskonnollinen tapa, kuten vaikkapa sapatti tai paasto, ei ole ristiriidassa Suomen lain kanssa, niin kenelläkään ulkopuolisella ei pidä olla tähän tapaan mitään sanomista.

Järjen äänellä puhumista yrittävä saa siis vastaansa mölinää ja erityisesti FDL:n ylläpitäjiltä myös psykologisen pika-analyysin.

sharia1 sharia2

Näin siis päädytään pika-analyysin kautta suvakkivastustajan esittelyyn. Lopuksi sitten tämä toisessa paikassa jutun alunperin aloittanut sulkee ympyrän ja palaa takaisin omaan lähtöolettamaansa kertomalla, että vastustajat eivät ymmärrä moneen kertaan jauhettuja totuuksia.

Tässä asiassa olen tämän Sari Karlströmin kanssa kerrankin samaa mieltä. Suomen oikeusjärjestelmän perusteisiin tutustuminen olisi ihan hyödyllistä myös FDL:lle ja sen myötäilijöille. Ja kun nyt FDL katsoo asiakseen linkittää myös tämän blogini esittelysivun, niin ennen niitä odotettavissa olevia kunnianloukkauksia ja laittomia uhkauksia kannattaa lukea, miten olen luvannut niihin suhtautua.

klo 20.20 FDL näkyy jatkavan samasta aiheesta vielä näin:

...tuo suvakkiväki ei todellakaan tunnu tajuavan, että Euroopassa toimii jo SHARIA-OIKEUKSIA eli asiat päätetään SHARIA-MUKAAN. Sahrai EI OLE mikään tapa, jollaisia esim joulukuusenkoristelu tai siivouskäytännöt.

M M:lle tiedoksi, että juridiikassa tapaoikeudella tarkoitetaan muuta kuin lainsäädäntöelimissä säädettyä lakia.  Tällaista tapaoikeutta ovat mm. sharia ja Mooseksen laki, jota muuten Ruotsin valtakunnassa käytettiin toissijaisena oikeuslähteenä 1600-luvulla. Oleellista on tajuta, että kukaan ei ole tuomassa shariaa Suomen säädännäisoikeuden rinnalle, saati sitä korvaavaksi.