Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Historiaa kirjoitetaan

Kaikkien kansanliikkeiden tai sellaisiksi aikovien kannattaa aloittaa hyvissä ajoin oman historiansa kirjoittaminen, jotta menneisyydestä saadaan mahdollisimman mieluisa ja sankarillinen. Jonkinlaista kummallista hupia minulle tuo Finnish Defence Leaguen meneillään oleva menneisyyden kartoitus.

Tämä islaminvastainen porukka lienee toiminut facebookissa vasta reilun vuoden, mutta sankaritarun aineksia alkaa olla jo koossa. Virallisen version mukaan liikkeen ainoa näkyvä hahmo Mimosa Koiranen on ihan yksin ja omasta aloitteestaan perustanut FDL:n huolestuttuaan median vääristelystä.

Näin se tapahtui:

m m1 m2

Ehkä kaikki oikeasti kävi näin. Ehkä Mimosa tosiaan koki jumalaiseen ilmestykseen verrattavan hengellisen herätyksen Tampereella tapahtuneen tuhopolton seurauksena ja päätti ilman mitään ulkomaisia esikuvia perustaa facebookiin ryhmän puolustamaan suomalaisia arvoja ja puolueetonta tiedotusta. Minunkin hataran muistini mukaan ryhmä ilmestyi juuri Tampereen tuhopolton aikoihin.

Mimosan nimeä en silloin tiennyt, koska hän ei kirjoitellut ainakaan omalla nimellään. Kaikki muut kirjoittelivat ja kaikkein eniten ääntä pitivät Klaus Elovaara ja Jani Viinikainen. Jutut olivat sitä tasapuolista muslimien, homojen ja viherpunikkien vihaamista, jota nämä herrat harjoittivat ja harjoittavat yhä lukuisissa muissakin ryhmissä. Siksi en kiinnittänyt FDL:n touhuihin juuri mitään huomiota.

Sitten tälle ”kansanliikkeelle” ruvettiin etsimään näkyvää edustajaa yllättävän demokraattisesti äänestyksellä. Tämä on aika kummallista, koska luulisi liikkeen perustajan olevan itseoikeutettu johtaja. Äänestyksessä oli ehdolla useita nimiä, kuten kuvasta näkyy: fdl-kasvo

Äänestyksen voitti siis Mimosa, mutta hyvänä kakkosena oli Klaus Elovaara ja Jani Viinikainen sijoittui kolmanneksi. FDL:n kannalta äänestystulos oli varmasti hyvä asia, mutta miksi ihmeessä perustaja mahtoi kokea tarpeelliseksi äänestyttää oman liikkeensä johtajasta?

Mimosa sanoo, että English Defence Leaguella ei ollut mitään tekemistä FDL:n kanssa. Samaa väitettä on toisteltu useinkin, vaikka kaikki nimeä, tunnusta ja toimintatapoja myöten on selvää EDL:n kopiointia. Yhteyttäkin pidetään tiiviistii, kuten tässä nähdään:

fdl-yle1

Ennen nettiaikaa oman historiansa pystyi kirjoittamaan uusiksi niin monta kertaa kuin halusi, mutta nykyisin siinä voi tulla uskottavuusongelmia. Kaikesta kun jää jälki ja joku ne jäljet kuitenkin muistaa.

K eskiviikko 15.8.

Kuten odottaa sopi, niin FDL:ssä teksti otettiin vastaan asiallisesti kritisoiden: sharia2

Eipä taida olla tuossa joukossa yhtään aikuista.