Pietarit hiilivalkealla

Suojelupoliisi julkaisi tutkimusraportin, jonka mukaan Breivikin hengenheimolaiset saattavat olla uhka myös Suomessa. Kuten tiedetään, niin Breivikiä elähdytti ajattelu, jonka mukaan muslimien maahanmuutto tuhoaa yhtenäiskulttuurin ja erityisen syyllisiä tähän ovat monikultturia edistävät mielipidevaikuttajat ja poliitikot.

Heti raportin julkaisemisen jälkeen alkoi verkossa semmoinen kuhina, että sitä voi verrata kepillä hämmennettyyn kusiaispesään. Kaikille Breivikin näkemyksiä myötäilevää tekstiä suoltaneille tuli hirmuinen kiire sanoutua ehdottomasti irti tästä ajattelusta. Henki oli, että nuo muut ehkä ovat väkivaltaisia, mutta en minä. Pelko mahdollisesta valokeilaan joutumisesta säikäytti. Niinhän se Pietarikin hiilivalkealla kolmesti kielsi Mestarin.

Ensin kielletään, mutta samaan hengenvetoon jatketaan entisellä linjalla. Kieltäjät toistavat edelleen uskomuksiaan vihervasemmistolaisesta mokutuksesta, suvaitsevaiston salaliitosta ja kulttuurimarxismin mädätyksestä. Joskus pistää ihan oikeasti epäilemään, että näiden ihmisten päässä olevat helyt eivät ole oikein järjestyksessä. Niin kaukana arkitodellisuudesta he tuntuvat elävän.

Eräs alalla ansioitunut kirjoittaja näki Suojelupoliisin raportissa kiihottamista kansanryhmää vastaan eli rikoksen. Kansanryhmäksi hän tietenkin katsoi itsensä ja muut samoin ajattelevat. Samalla hän syytti Suojelupoliisia yksityisyyden suojan törkeästä loukkaamisesta, koska raportissa mainittiin nimettömiä kirjoittajia vilisevä Hommafoorumi. Näin avaraa laintulkintaa en ole vielä ennen nähnyt eikä tällaisella ajattelulla olekaan mitään tekemistä lain kanssa. Se on salaliittoja ympärillään näkevän tajunnanvirtaa.

Joillain ihmisillä tuntuu olevan hallussaan Totuus, jota me tyhmät emme suostu ymmärtämään. He itse näkevät selvästi valtamedian sumutuksen, vihervasemmiston ylivallan, suvaitsevaiston fasismin ja Demlan mädättämän Suojelupoliisin läpi. Ei ole mitenkään yllättävää, että samat ihmiset tuntuvat uskovan joka ikiseen esille putkahtavaan salaliittoteoriaan. Uskovaisen mieli on avara ja looginen uskovainen pystyy yhdistelemään kaikista teorioista itselleen uskottavan kokonaisuuden. Samanhenkiset sitten tietenkin sen omaksuvat, mutta meille muille teoria näyttäytyy vähintään kummallisena.

Kirjoittelu siis jatkuu ja jatkukoon minun puolestani. Jokaisella on oltava sananvapaus kunhan lakia ei rikota. On kuitenkin hyvä, että Suojelupoliisi on havahtunut seuraamaan tätä joskus huolestuttavalta vaikuttavaa melskausta. Joku saattaa ottaa jutut tosissaan ja ruveta toimimaan.

Kommentit (3)
  1. keijo ahlqvist perkele
    29.8.2012, 10:15

    Median sumuvaikutus on kuitenkin fakta. Eikö olisi ihmeellistä jos meille tarjottaisiin tietoa, jota emme joutuisi automaattisesti ”oikaisemaan”, poistamaan oikeistosiirtymä, elinkeinoelämähenkisyys ja poroporvarinloukkaamattomuus, vaan jonka voisi arvioida sellaisenaan?

  2. sakutimonen
    29.8.2012, 10:52

    Merdialukutaitoa tarvitaan aina ja terve epäilys on aina paikallaan. Maanantaina MOT kertoi, miten ulkomaalaiset kaivosyhtiöt vievät kaikki voittonsa ulkomailla valtion tuella. Jo sitä ennen YLE:n uutisissa kaivosyhtiöt uhkailivat lähtevänsä pois maasta, jos kannattavuus ei parane.

Kommentointi suljettu.