Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Se koira älähtää

Eilen uutisoitiin parikin suomalaiseen äärioikeistoon liittyvää tapahtumaa. Yle kertoi nettisivullaan facebookissa Breivikiä ylistäneen englantilaisen miehen pidättämisestä. Miehellä oli yhteyksiä English Defence Leagueen ja sitä kautta myös suomalaiseen vastaavaan yhteisöön. Kenellekään asioita edes vähän seuraavalle yhteys ei ole yllätys. Finnish Defence League FDL toimii täysin emojärjestönsä EDL:n ohjauksessa ja valvonnassa, vaikka FDL muuta sinnikkäästi väittääkin. Näin siis Yle:

yle-fdl1

FDL reagoi tapansa mukaan voimakkaasti ja värikkäin sanankääntein. Asialla näyttäisi olevaan vanha tuttu rääväsuu 007, jolle tavallisen tekstin kirjoittaminen on ylivoimaisen vaikeaa. Hänen jokainen julkaisunsa on täynnä ylisanoja ja herjaavaa provokaatiota.

yle-fdl

Toinen tapaus sattui Hartolan markkinoilla, kun natsijärjestö Suomen Vasterintaliikkeen edustaja pahoinpiteli miehen omalla myyntikojullaan. Paikalla ollut Leon Degrelle eli Klaus Elovaara näkee tilanteen niin, että naamioituneet äärivasemmistolaiset ovat hyökänneet rauhaarakastavien patrioottien kimppuun. Hän ehdottaa FDL:lle ilmeisen rauhanomaista väkivallan aktiivista torjuntaa:

klasudeko

Vähän myöhemmin Elovaara täsmentää ehdotuksensa sisältöä tai ainakin kertoo, mitä itse suunnittelee tekevänsä.

klasudeko1

Klaus Elovaara oli ainakin alussa keskeinen toimija FDL:n sisäpiirissä. Saattaapa hän olla siellä vieläkin. Ainakin 007:n kirjoitustyyli sopii kummallisen hyvin yhteen Elovaaran tekstien kanssa, mutta yhtä hyvin asialla voi olla joku toinenkin.

FDL tykkää kovasti leikkiä salaperäistä maanalaista järjestöä, jossa aktiivit joutuvat oman turvallisuutensa takia esiintymään salanimillä. Minusta tuntuu, että tavallisten kansalaisten turvallisuus tässä alkaa olla vaarassa.