Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kun naama on vino

Joidenkin käsitys sananvapaudesta on merkillinen. He vaativat itselleen vapautta sanoa ihan mitä tahansa ilman rajoituksia, mutta haluavat sensuroida toisten mielipiteitä, jos ne eivät satu heitä miellyttämään.

Erityisesti facebookissa tällainen sensuuri on helppoa. Ei tarvitse kuin organisoida kannattajakunta ilmiantamaan epämieluisa kirjoittelu, niin facebook toimii koneellisesti poistaen jopa täsmälleen samoja julkaisuja, joita ilmiantajat julkaisevat itse omilla sivuillaan.

Yksi pahimpia näkemiäni sensuroijia on Finnish Defence League FDL. Tämä omien sanojensa mukaan ei-rasistinen, uskonnollisesti neutraali ja puolueisiin sitoutumaton islamomofobinen ja maahanmuuttajavastainen ”kansalaisjärjestö” sensuroi tehokkaasti oman sivunsa. Sinne on ihan turha linkittää vaikkapa oikaisua heidän valhepropagandaksi todistettaviin juttuihinsa. Oikaisu katoaa sieltä hetkessä ja eri mieltä oleva saa vaahtosuisen haukkumisryöpyn.

Omalla sivullaan jokaisella on tietenkin diktaattorin valtuudet. Sen lisäksi tämä porukka on kuitenkin yllättävän arkaa katselemaan edes omia puheitaan toisten julkaisemana. Kun joku ottaa täysin laillisia kuvakaappauksia heidän omista jutuistaan ja julkaisee niitä, niin silloin FDL:n kannattajakunta suorastaan istuu ilmiantonapin päällä.

He siis syyttävät peiliä omasta vinosta naamastaan. Tai oikeastaan koulukiusaaja siinä kiiruhtaa kantelemaan opettajalle, että se löi takaisin. Tällainen ilmiantomenettely on raukkamaista. Suorastaan halveksittavaksi sen tekee se, että yksi ylläpitäjistä antaa ymmätää olevansa reservin upseeri. Tällaisia ylläpitäjä 777 siellä tällä viikolla jutteli:

ruk

Minun mielestäni RUK:n ”mujahideen-linjasta” ja puskaraiskauksista tällä tavalla vihjaileva ei voi olla reservin upseeri. Jos on, niin hänen ei pitäisi olla.

Eivät nämä puheet sinänsä minua hätkäytä, näitähän on nähty. Sen sijaan suomalaisen reservin upseerin kunnialle ei sovi huudella hävyttömyyksiä salanimellä naisen selän takaa. Tällä naisella tarkoitan tietenkin FDL:n Mimosaa, jolla ainoana joukosta on rohkeutta esiintyä omana itsenään valokuvia myöten.