Kiitosten paikka

Valtuustoon valitun kuuluu kiittää äänestäjiään ja niin teen minäkin. Sain 92 henkilökohtaista ääntä eli viidenneksi eniten koko Juuan kunnassa, eniten SDP:n listalla ja toiseksi eniten vertausluvun perusteella. Tulos on erinomainen nollabudjetilla liikkeellä olleelle käytännössä ensikertalaiselle ehdokkaalle. Vuoden 1980 ehdokkuuttani tuskin itseni lisäksi enää kukaan muu muistaa.

Tulos on erikoinen, koska en varsinaisesti jalkautunut kentälle. En osallistunut vaalitilaisuuksiin enkä jakanut torilla esitteitä, kukkia ja makkaraa. Ainoa vaalityöni on ollut tämän blogini kirjoittaminen ja tätä olen tehnyt jo yli kaksi ja puoli vuotta. Vaikka alankin olla äijäiässä, niin tulos kertoo mielestäni jotain oleellista nykyajan vaikuttamiskeinoista. Netin kautta tavoittaa yllättävän suuren määrän ihmisiä. Tietenkin minulla syntyperäisenä juukalaisena on paljon vanhoja tuttuja jo nuoruusajoilta ja kaveruus on säilynyt myös poissaolovuosieni ajan. Ilman blogia ei kovin moni kuitenkaan olisi koskaan kuullut ajatuksiani maailman menosta. Kiitos kuuluu siis myös lukijoilleni ja juttujeni levittäjille.

Valtuuston kokoonpanossa tapahtui melkoisia muutoksia. Keskusta menetti peräti viisi paikkaa ja SDP yhden. Nämä paikat menivät kaikki Perussuomalaisille, jotka saivat uutena valtuustoryhmänä kuusi paikkaa. Vasemmistoliitto menetti ainoan paikkansa ja Kristillisdemokraatit palasivat valtuustoon yhdellä edustajalla.

Eniten taisivat hävitä naiset, koska uudessa valtuustossa heitä on vain viisi. Tämä johtuu enimmäkseen useiden pitkäaikaisten ja aiemmin paljon ääniä keränneiden naisten jättäytymisestä pois. Tämä harmillinen tosiasia aiheuttaa omat hankaluutensa ainakin lautakuntapaikkoja täytettessä, koska tasa-arvolain mukaan toimielinten jäsenistä pitää molempia sukupuolia olla saman verran.

Minulta on jo kysytty blogini tulevaisuudesta. Aionko jatkaa kirjoittelua ja muuttuuko tyyli? Aion jatkaa ja kuten jo paikallislehden toimittajalle sanoin, niin tyyli muuttuu vain yhdeltä osin. Tähän asti olen kertonut jälkikäteen, miten asiat olisi lain mukaan pitänyt tehdä. Jatkossa aion tehdä sen etukäteen.

Aion myös pitää lupaukseni ja kiinnittää huomiota asioiden valmistelun parantamiseen. Vanha valtuusto saa vielä päätettäväkseen ainakin yhden vähän hutiloiden valmistellun asian. Toivottavasti aikaa ei ensi vuonna tarvitse hirveästi tuhlata tällaisiin epätarkkuuksiin:

Kunnanhallitus päätti viime kokouksessaan esitttää valtuustolle vuoden 2012 talousarvion investointiosan muutosten hyväksymistä teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti. Samalla kunnahallitus päätti esittää, että teknisen lautakunnan tulee ryhtyä toimenpiteisiin terveyskeskuksen sähköovien toteuttamiseksi välittömästi.

Käytännössä ehdotus tarkoittaa sitä, että sähköovia ei rakenneta ja rakennetaan. Lautakunnan esityksen mukaan niitä nimenomaan ei rakenneta. Koska kunnahallitus esittää tämän lautakunnan ehdotuksen hyväksymistä, niin niitä siis ei rakenneta. Samalla kunnahallitus sanoo kuitenkin, että ne rakennetaan.

Kyse on taas kerran pöytäkirjan epätarkkuudesta. Näistä lipsahduksista olisi jo aika päästä eroon.

Kommentit (13)
 1. Ari Vehkanen
  29.10.2012, 10:17

  Onnea tätäkin kautta ja hyvä huomio että netin kautta tavoittaa yllättävän suuren määrän ihmisiä.

 2. Onneks olkoon Sakari !
  Täällä Inarissa kokoomus sai rökäle voiton. Taitaa olla paras tulos niille kautta aikojen.
  En ole heijän fanittaja, mutta jotain taustaa kaikilla tapahtumilla on. Olkoot.
  Terveyttä ja virkeyttä sulle1
  Aholan Reijo Ivalosta

Kommentointi suljettu.