Leirin kapot

Haemme määräaikaiseen työsuhteeseen kahta (2) työvalmentajaa

Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut Lieksan kaupungin hallitusohjelman mukaiseen pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi käynnistyvään kuntakokeiluun. Kokeilu toteutetaan 1.9.2012 – 31.12.2015. Kokeilu on tarkoitettu yli 500 päivää työttömänä olleille ja niille vähintään 12 kuukautta yhtäjaksoisesti työttömänä olleille, jotka ovat vaarassa syrjäytyä työmarkkinoilta.

1.1.- 31.12.2013 edellyttäen, että Lieksan kaupunginvaltuusto myöntää hankkeen omarahoitusosuuden ja Pohjois-Karjalan ELY -keskus myöntää hankkeeseen tarvittavan rahoituksen. Työsopimusta on mahdollista jatkaa 1.1.2014-31.12.2015 vastaavin edellytyksin. Palkkaus ja muut ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan. Tehtävässä on neljän (4) kuukauden koeaika.

Tehtäväsi on pitkäaikaistyöttömien työllistymisen ja työnantajien työllistämisen esteiden vähentäminen. Teet tiivistä yhteistyötä pitkäaikaistyöttömien kanssa eri työllistämistä edistävien toimenpiteiden ajan.

Koulutuksena Sinulla on tehtävään soveltuva koulutus, joka voi olla hoitoalan, sosiaalialan tai muu vastaava. Työvalmentajan koulutus luetaan eduksi ja toivomme Sinulta myös kokemusta asiakkaiden kanssa tehtävästä työstä.

Tämä teksti on suoraan työvoimahallinnon mol-sivulta. Ilmaiseksi teetettävä työ on kirjattu hallitusohjelmaan ja nyt sitä ruvetaan toteuttamaan kokeilukunnissa. Lieksan kaupunki aikoo siis  palkata tätä varten ihan oikeaan palkkatyöhön kaksi henkilöä.

Entäpä kohderyhmä ja itse kokeilu? Kuten ilmoitus kertoo, niin kohderyhmänä ovat pitkäaikaistyöttömät. Yli 500 päivää työttömänä olleet ovat niitä, jotka ovat saaneet työamarkkinatukea 500 päivän ajan. Yli 12 kuukautta työttömänä olleet ja syrjäytymisuhan alaiset ovat niitä, jotka ovat saaneet pääasiallisen elantonsa toimeentulotuesta viimeisen 12 kuukauden ajan. Yhteistä molemmille ryhmille on se, että heidät voidaan määrätä ilmaistöihin laillisesti.

Työtä teetetään monella eri nimellä, kuten vaikkapa työharjoitteluna ja kuntouttavana työtoimintana. Yhteistä on nimikkeestä riippumatta se, että yksikään kokeiluun osallistuva ei tule saamaan oikeaa palkkatyötä. Tekemätöntä työtä varmasti löytyy, kunhan työvalmentajat ennättävät koluamaan kaikki työnantajat ja tarjoamaan ilmaisia työntekijöitä.

Työnantajille kelpaamattomat laitetaan sitten työpajoihin tarkan valvonnan alle. Sitä varten nykyisin oikein koulutetaan näitä työvalmentajia kuin keskitysleirien kapoja konsanaan.

Lieksan työttömyystilastot tulevat varmasti kaunistumaan, kun kaikki sijoitetaan jonnekin orjiksi. Palkkaa maksetaan vain vartijoille.

Kommentit (6)
 1. Tämä ympäristökatastrofi on täydellinen rikos. Teoreettinen oikeusprosessikin tulisi raukeamaan koska syyllisiä ei saatu oikeuden eteen. Samoin on oleva täydellinen rikos seuraavan sopimuksen allekirjoittaminen:
  http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=201241676
  Todennäköisesti perässäjuoksijat tulevat sen allekirjoittamaan ilman kritiikkiä, katsomatta suomalaisten etua. Surullista. Kollektiivinen rikoshan ei liene Suomessa rikos, eihän?

 2. Ai nyt se on kokeilu ja työllistymisen esteiden vähentäminen. Kai se nyt vähentää kun ilmaiseksi saa teettää. On pidettävä huoli siitä että työhönpakotettu tekee paikan tappiolliseksi ja kaikki työt päin helvettiä.
  Ei sinne ole pakko mennä, taitaa laki muuttua niin että kunnat joutuvat väkisin työllistämään alle 25-vuotiaat vuoden vaihteen jälkeen, eli jättävät vanhemmat rauhaan.
  Voihan sinne mennä humalassa tahallaan ja vittuilla ei se rikos ole ja on pois silloin kun huvittaa, hakee sairaslomaa pienimmästäkin syystä, se on vesitettävä koko paska. Ainakin vanhempia ihmisiä tuonne on turha tyrkyttää.
  Tuo on niin pieni summa että sillä voi pyyhkiä perseensä, vaikka antaisivat mitkä sanktiot, kusettaa vaikka naapurin koiraapimeästi täyttää jo menetetyn ”ansion”.
  Hankaluuksia tulee ja oikein toivon sitä.

Kommentointi suljettu.