Olemassaolon taistelu

Sosiaalidarvinismin piti olla kuollut ja kuopattu jo kauan sitten, mutta se näyttää nostavan rumaa päätään yhä useammin. Lyhyesti sanottuna sosiaalidarvinismi merkitsee tasa-arvon hylkäämistä ja yhteiskunnan autoritaaristen, ei-demokraattisten rakenteiden oikeuttamista luonnonlakina. Sosiaalidarvinismi suhtautuu erityisen suvaitsemattomasti yhteiskunnan vähäosaisiin kuten köyhiin, sairaisiin, työttömiin, vammautuneisiin ja vähävaraisiin. Ihmisyhteisö on taistelukenttä, jossa vahvin alistaa heikomman.

Näitä sosiaalidarvinisteja putkahtelee esille kiihtyvällä tahdilla. Heidän mukaansa työehtosopimukset ja sosiaaliset tuet ovat yhteiskunnan mädättävää humpuukia. Omistamattoman luokan on tehtävä ankarasti työtä ansaitakseen oikeuden olemassaoloon. Markkinatalous on evoluutio, jossa heikomman aineksen tehtävä on kuolla pois. Tämän ajattelun yksi kirkkaimista viime aikoina näkemistäni helmistä löytyy täältä.

Ajankohtaisen kakkosen syrjäytymisilta oli vauhdittanut tämän kirjoittajan päästämään vihansa estoitta irti tai sitten kyseessä on etevä trolli. Peitellymmin tätä samaa ajattelua edustavat kaikki ne, joiden mielestä sosiaalietuudet pitäisi lakkauttaa ja työehtosopimukset purkaa. Täystyöllisyys saataisiin aikaan, kun työnantaja ja yksittäinen työntekijä neuvottelisivat työsuhteen ehdoista “tasavertaisina” neuvottelukumppaneina. Kukaan ei saisi yhtään mitään tekemättä työtä.

Tätä ajattelua näyttää edustavan myös VTTK:n johtaja Juhana Vartiainen. Hänen mukaansa työehtosopimusten yleissitovuus pitäisi purkaa, koska joidenkin ihmisten työpanos alittaa taulukkopalkan. Näitä vähemmän tuottavia ihmisiä ovat esimerkiksi huonosti kieltä osaavat maahanmuuttajat ja vajaakuntoiset. Heidän on kuitenkin saatava töihin, mutta palkkaa heille pitäisi maksaa vähemmän kuin muille samaa työtä tekeville. Vartiaisen ajatuksista kirjoitti Taloussanomat

Tuossa teemaillassa kokoomusnuori Henri Heikkinen edusti omaa menestynyttä itseään. Hän on vaatinut julkisuudessa jo kauan kaikkien yhteiskunnan tukimuotojen poistamista, verotuksen keventämistä ja koko valtion ajamista mahdollisimman alas. Markkinavoimat osaavat hoitaa kaiken paremmin.

Heikkinen on unohtanut kertoa, että hän on itse saanut vihaamaltaan valtiolta Tekesin kautta 300 000 euroa omalle yritykselleen. Tämän firman menestystarinan voitte lukea täältä.

Maailmaan mahtuu kaikenlaisia puhujia, mutta nyt näyttää olevan tarkoituksena tahallinen yhteiskuntarauhan horjuttaminen. Jos nämä höpöttäjät tutustuisivat edes vähän työehtosopimusten historiaan, niin he tajuaisivat niiden tarkoituksena olevan työ- ja yhteiskuntarauhan turvaamisen. Jos joku haluaa anarkiaa, niin hänen pitää valmistautua pärjäämään myös ihan oikeassa olemassaolon taistelussa. Sitä ei varmasti kukaan meistä halua.

Kommentit (8)
 1. Alexander Holthoer
  29.11.2012, 12:02

  Kiitos Saku tästä ja kaikista aikasemmista(kin) veitsenterävistä kiteytyksistäsi.

  Sairaat, syrjäytyneet, kovat ajat, vastuullisuus, julkisen sektorin alasajot, työttömyys, nuorisotakuu, laiskat siivellä eläjät, maahanmuuttajat, pakkoruotsi, pankkikriisi, finanssikriisi, ympäristökriisi, ruokakriisi…

  Ajan henki on tämä –

  Georg Carlin:
  “Thats all the media are ever talking about , the things that separate us, things that make us different from each other. That´s the way the ruling class operates in any society, they try to divide the rest of the people. They keep the lower and middle classes fighting with each other so that they the rich, can run off with all the fucking money. Fairly simple thing. Happens to work.
  You know, anything different, thats what they are gonna talk about. Race, religion, ethnic and nationa backgrounds, jobs, income, education, social status, sexuality. Anything they can do to keep us fighting with each other so that they can keep going to the bank.
  You know how I describe the economic and social classes of this country? The upper class keeps all of the money and pays no taxes. The middle class pays all of the taxes and does all of the work. The poor are there just to scare the shit out of the middle class …Keep them showing up at those jobs!”

  Olemme romuttamassa juuri sitä, mitä tulemme tarvitsemaan kovien aikojen koittaessa – yhteisöllisyys ja usko toiseen.
  Pitäkää tunkkinne, p-rkele!

 2. http://tinyurl.com/coletur

  Jokainen voisi tykönään pähkäillä että kannattaako tässä kierossa kaksilla korteilla pelattavassa pelissä minimipalkalla tehdä yhtään mitään töitä tai että ryhtyykö sittnenkin kaikesta hulluudesta huolimatta uhmaamaan tätä kaksilla korteilla pelattavaa tekopakkaa, uhraamalla itsensä alkamalla itsään työllistäväksi “itsenäiseksi” ammatinharjoittajaksi. Vaihtoehdot on kurjuus ja vielä kurjempi..

  Samalla voisi miettiä että mitä kaikkea sitä olisikaan itse omalla kohdallaan valmis uhraamaan tämän positiivisella syrjinnällä keulivalla sosiaalisen markkinatalouden hyväksi.

Kommentointi suljettu.