Sanavapauden puolustaja

Mahtavatkohan Risto Kuisma ja 300 muuta henkilöä tietää, että he ovat kovasti huolissaan nettipoliisi Marko ”Fobba” Forssin sananvapaudesta ja kuuluvat sitä puolustavaan ryhmään Facebookissa? Mahtaakohan Forss itse olla ihastunut tällaisen ryhmän olemassaolosta?

Viime viikolla erässä toisessa ryhmässä käytiin keskustelua Forssin Twitterissä julkaisemasta parista vitsistä. Ryhmässä pidettiin arveluttavana, että tunnettu ja arvostettu poliisimies kertoo julkisesti sellaisia vitsejä, joiden voidaan katsoa loukkaavan erästä maamme vähemmistöä. Forss osallistui keskusteluun itsekin eikä kukaan rajoittanut hänen sananvapauttaan.

Pari päivää myöhemmin Facebookiin oli ilmestynyt ryhmä nimeltään ”Pelastetaan Marko ”Fobba” Forssin sananvapaus !” Sen perustajana oli joku Maria Mikkolan nimeä käyttävä henkilö. Kenelläkään maamme oikeista Maria Mikkoloista ei ole mitään tekemistä tämän henkilön kanssa, vaan sama ryhmien tehtailija on käyttänyt monia eri tekaistuja profiileja. Tyylistä päätellen hän saattaisi olla myös kirjailija Jussi K. Niemelää herjannut ”Justiina C. Nielenmää” ja minua ivannut ”Satu Himonen”.

Tähän ryhmään hän ensi töikseen lisäsi ylläpitäjiksi Leon Degrellen ja Rauta Nyrkin. Molempien profiilien takana on tamperelainen kirjailija Klaus Elovaara. Ryhmän kuvaus on Rauta Nyrkin käsialaa, koska ryhmän perustajalla on vaikeuksia kirjoittaa kahta ymmärrettävää ja toisiinsa liittyvää lausetta peräkkäin. Yhdenkin lauseen muotoileminen tuottaa hänelle huomattavia vaikeuksia.

Kuvauksen mukaan Nyt on kysymys ääri-ilmiöiden ylivallasta viherpuna mädättäjät ovat ottaneet sananvapauden puolustajan ja oikeudenmukaisen nettipoliisin hampaisiinsa. Emme halua, että tällainen rehti mies ajelehtii sananvapauden ajopuuna jota ”suvaitsevaisten”  ylilyönnit heittelevät. Kaikki sananvapauden puolustajat ja isänmaan ystävät ovat tervetulleita ryhmään.

Mitä tämä asia taas minulle kuuluu?  Kuuluu sikäli, että olen päässyt kuvakaappauksena ryhmän seinälle kommenttien kera. ”Maria Mikkola” leimaa minut anarkistiksi ja antaa ymmärtää minun olevan valejuristi. Lisäksi hän pahoittelee juukalaisten äänestyskäyttäytymistä eli ilmaisee epäluottamuksensa demokratiaa kohtaan. maria-mikkola

Sanavapauden puolustajana ja itseäni melko isänmaallisena pitävänä pyysin saada liittyä tuohon ryhmään. Olisin mielelläni keskustellut ”Maria Mikkolan” ja muiden ryhmäläisten kanssa, mutta sananvapaus ei näköjään kuulu kaikille:

maria-mikkola-212

Toinenkin ryhmän ylläpitäjä kiiruhti estämään osallistumiseni keskusteluun: luigi

Että tämmöinen tapaus tällä kertaa eikä tästä sen enempää. Jos ”Maria” haluaa saada näytteen ammattitaidostani, niin lisätköön vähän kierroksia syyllistyäkseen oiken ravakkaan kunnianloukkaukseen. Suunta on jo ihan oikea.

Kommentit (11)
 1. No, kaikenlaisia ryhmiä sitä on! Mietin sitä kaimani alkuperäistä vitsiä. Se oli huonoa makua ja tilannetajua. Itse jos olisin samalaisen sammakon suustani päästänyt, niin olisin sitä mieluummin pahoitellut kuin käynyt puolustelemaan.

 2. Jarmo Vilponen
  2.12.2012, 13:16

  Monenlaista ilmiötä on vallan pitämisessä ja vallan kaappaamisessa mandaatin käsistä. (virkavalta kun on tälleen tehnyt paljolti ja mediakäyttäytyminen kuuluu tietenkin kuvaan)
  Sanavapaus kuitenkin olkoon yhtenä perusvapautena perusoikeuksien tasolla ja sitä tulisi kai vahvemminkin puolustaa kuin sanallisesti mediassa?

  Onneksi vastavoimat edes osittain kykenevät tämän kapitaalin (julkisen rahan käytön myös) vallakäytön paljastamaan ja siten tässä toimitkin, osoittaen asioiden myös olevan kuten sanomassasi tulee ilmi. Valitettavasti monikaan ei siihen kykene ja luopuu edes yrittämästä ja näin valta voimistuu sananvapautta vastaan eräiden kohdalla.

  Mä itse olen pannut merkille kuinka mm. yliopisto-opiskelun stipendejä jaetaan ja siten esim. Nuorkauppakamari etsii sopivia johtajia ja tietenkin taustalla on ”kapitaalin omistajat” (osa heistä) ja valtaa kyetään pitämään yllä nimenomaan sananvapauden nimissä ’sutkaisuin’ ja ’yleistyksin’ – muutosta halveksuen tai pelotteita tehden mahdollisten muutosten utopioihin ja erimielisten esittämiin kantoihin. (HUOM LUKIJA! -> ”utopia” tunnetaan sanana huonosti suomalaisten keskuudessa, mutta lähinnä se tarkoittaa uudenlaista mallia jota esitetään, mutta ei olla toteutettu)

Kommentointi suljettu.