Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Vasikat laitumella

Hyvinvointiyhteiskuntaa puolustetaan poistamalla hyvinvointi. Työuria on jatkettava alusta, keskeltä ja lopusta. Eläkeikää on nostettava, päivittäistä työaikaa on lisättävä, opintotukea on alennettava, työttömyysetuudet on otettava pois, pienten lasten äidit on saatava töihin, sosiaalietuuksia on leikattava, palkalliset sairauslomat on poistettava. Kansan on uhrauduttava, jotta Suomi saadaan nousuun. Talvisodan hengestä ei ihan vielä ole puhuttu, mutta varmasti kohta puhutaan.

Tällaistahan meille on viime aikoina tuputettu varsinkin Ylen suosiollisella avustuksella. Joka ilta uutisiin ja ajankohtaisohjelmiin ilmestyy joku Elinkeinoelämän Keskusliiton uudistetun johtotroikan edustaja julistamaan hyvinvointiyhteiskunnan pelastamista. Vahingossakaan he eivät sano, että yritysten olisi tingittävä voitoista ja osingoista. Ne ovat pyhiä asioita, joihin ei saa kajota.

EK:n Jyri Häkämies, Ilpo Kokkila ja uusimpana Lasse Laatunen kirmaavat kuin vasikat keväisellä laitumella. Jos ette tiedä miten vasikat siellä kirmaavat, niin kerrotaan. Se kirmaaminen on älytöntä mölähtelyä ja hullulta näyttävää juoksua takapäätä viskoen. Ei voi mitään, mutta juuri sellaisen mielikuvan nämä arvokkaan näköiset herrat puheillaan antavat.

Huono taloustilanne on ennen kaikkea kansan vika. Niinhän se on aina ollut ja parempi väki on sen aina tiennyt. Aikoinaan katovuodet, nälänhädät ja sodat johtuivat kansan synneistä. 1990-luvun lama johtui kansan kulutusjuhlasta. Nykyinen lama johtuu kansan laiskuudesta. Siihen ei auta kuin selkäsauna. EK:n johto on mitä ilmeisimmin katsonut tämän Lapinlahden Lintujen parikymmentä vuotta vanhan videopätkän ja ottanut sen tosissaan: watch?v=bHuBE3Zw-c4