Kaikuja menneisyydestä

-Minä kuulin, että Kivivuori on tapellut humalassa, saanut selkäänsä ja sitten keksinyt koko kyydityksen.

Jotenkin näin kuittasi ruustinna muilutuksen eilen nähdyssä jaksossa Täällä pohjantähden alla– elokuvasta tehdyssä sarjassa. Se oli sitä aikaa ja historiaa, mutta viikonloppuna kampesivat jotkut innokkaasti ajan ratasta taaksepäin. Äänenpainot ovat olleet ihan suoraa paluuta 1930 -luvulle.

Väännön aloitti kansanedustaja Juho Eerola perjantaina. Hän epäili julkisesti, että Jyväskylän kirjaston tapaus oli provokaatio ja mainostemppu kirjan myynnin edistämiseksi. Hänen avustajansa Ulla Pyysalo jatkoi samasta aiheesta näin:

pyysalo-fdl

Mikä oli Pyysalon mielestä tämä asiallinen ja asiaa sisältävä kirjoitus? Se oli Finnish Defence Leaguen Dan Koivulaaksoon kohdistama sanallinen hyökkäys. Siinä sanottiin mm. näin:

Vielä mystisemmän tästä jutusta tekee se, että Dan ei ollut itse paikalla ja osa naamioituneista hyökkääjistä on kadonnut tavoittamattomiin. Joukossa henkilöitä joiden tuntomerkit saattaisivat sopia Daniin itseensä.

Koko kirjoitus täyttää lähinnä kunnianloukkauksen tunnusmerkistön. Perätön väite jonkun syyllistymisestä rikokseen on oikein koulukirjaesimerkki kunnianloukkauksesta. Sellainen on siis kansanedustajan avustajan mielestä ”asillista ja asiaa.”

En ihmettele, koska pitihän Pyysalon erota avustajan tehtävistä jo kauan sitten, kun hänen jäsenhakemuksensa Suomen Vastarintaliikkeeseen tuli julkisuuteen. Pyysalo ei eronnut ja nyt Jyväskylän hyökkäyksestä epäiltyjen oletetaan kuuluvan juuri tähän järjestöön.

Finnish Defence League ja Suomen Vastarintaliike ovat tietenkin kaksi ihan eri asiaa. Oudosti ne kuitenkin joskus liittyvät toisiinsa. Vastarintaliike tekee ja FDL:n rääväsuinen ”James Gonzo” puolustelee tekoja ja solvaa uhreja. Koko FDL:n vuodatuksen voitte lukea täältä, mutta en sitä hirveästi suosittele. Joka tapauksessa Dan Koivulaakso voisi ihan hyvin asianomistajana tehdä kirjoituksesta tutkintapyynnön.

Ei 1930 -luvun ääni vielä tähän loppunut. Kansallinen Kivääriyhdistys NRA otti myös kantaa asiaan suorastaan kylähullun puheisiin verrattavalla höpinällä. NRA:n mielestä ”äärivasemmiston” toiminta pitäisi kieltää lailla, koska se provosoi väkivaltaan. Näin NRA:

On vaarana, että seuraavassa vastaavassa tilaisuudessa on odotettavissa kiväärien ja pistimien käyttöä provokaatioiden toimimiseksi halutulla tavalla. Äärivasemmiston esittäessä vihapuheitaan ja väkivaltaan lietsovia vastakkainasetteluitaan median korostuksella, olisi syytä kieltää äärivasemmistolainen toiminta Suomessa. Kysymyksessä on mitä ilmeisimmin tahallinen vaaran aiheuttaminen, mikä on onneksi Suomen lainsäädännössä kriminalisoitu.

Näiden huru-ukkojen horina löytyy täältä. Lapuan liikkeen toiminta tukehtui aikoinaan omaan älyttömyyteensä. Näiden nykyisten höpisijöiden toiminta tukehtuu omaan älyttömyyteensä jo ennen kuin se pääsee kunnolla alkamaankaan. Tämä edellyttää tietysti, että puheet ja teot eivät saa kansalta kaikupohjaa.

Kommentit (1)
 1. Tapio Vehmaslaiho
  7.1.2014, 18:43

  ”Koko kirjoitus täyttää lähinnä kunnianloukkauksen tunnusmerkistön. Perätön väite jonkun syyllistymisestä rikokseen on oikein koulukirjaesimerkki kunnianloukkauksesta.”

  Kantasi tässä asiassa on mielestäni hieman väärä, koska lainauksessasi ei esiintynyt väitettä, vaan epäilys asiasta. Asia olisi eri jos sanottaisiin että joukossa henkilöitä joiden tuntomerkit SOPIVAT Daniin itseensä.

  ”Vielä mystisemmän tästä jutusta tekee se, että Dan ei ollut itse paikalla ja osa naamioituneista hyökkääjistä on kadonnut tavoittamattomiin. Joukossa henkilöitä joiden tuntomerkit saattaisivat sopia Daniin itseensä.”

  Mielestäni kaltaisesi poliitikon ja lakimiehen tulisi pysyä totuudessa myös omissa kirjoituksissasi.
  Hyvää vuoden alkua sinulle, yleisesti ottaen blogisi ovat mainioita, tässä kohden lienee vain tunteet ottaneet kenties vallan?

Kommentointi suljettu.