Laittomassa henkilörekisterissä

Keski-Suomen poliisilaitos on lähettänyt postia useille asianomistajille Jyväskylän kirjaston tapahtumien selvittelyssä paljastuneen laittoman henkilörekisteriepäilyn takia. Yhden epäillyn tietokoneelta löytyi noin kolmensadan ihmisen henkilötietoja. Minä olen yksi heistä. Ainakin helsinkiläinen kokoomuspoliitikko Ossi Mäntylahti on myös tässä laittomassa rekisterissä ja hänkin kirjoitti omat mietteensä blogiinsa.

Jokainen suhtautuu asiaan omalla tavallaan ja Mäntylahti ottaa asian aika rennosti huumorilla. Minä olen tunnetusti huumorintajuton tyyppi, joten suhtautumiseni on toisenlainen. Tekijäksi epäilty on Suomen Vastarintaliikkeen jäsen ja tämä liike pyrkii avoimesti natsiaatteiden mukaiseen sotilaallisesti järjestäytyneeseen johtajayhteiskuntaan. Liike oli sekä taannoisen Gay Pride-kaasuiskun että Dan Koivulaakson kyynelkaasuttamisen takana. Viimeksi liike siis hyökkäsi puukoin varustettuna kirjastoon.

En millään tavalla moiti enkä pyri muuttamaan Mäntylahden asennetta, mutta huomatkaa kaikki, että Vastarintaliikkeen vihollisia eivät ole vain vasemmistopuolueiden edustajat. Kokoomuspoliitikon päätyminen laittomaan rekisteriin kertoo selvää kieltään siitä, että liike kokee viholliseksi jokaisen kanssaan eri mieltä olevan. Puoluekannalla ei ole asiaan mitään vaikutusta. Jos et ole heidän kanssaan samaa mieltä tai edes hiljaa, niin olet vihollinen.

Olisikohan viimeinkin päättäjien, poliisin ja oikeuslaitoksen aika havahtua? Suomen Vastarintaliikkeeseen pitää viimeinkin soveltaa järjestäyneen yhteiskunnan kovempia keinoja.

Löysin nopeasti montakin eri lainkohtaa, joita voitaisiin soveltaa välittömästi. Rikoslain 13 luvun 3 §:n 3 momentti sanoo näin:

Valtiopetoksen valmistelusta tuomitaan myös se, joka perustaa tai organisoi yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on Suomen valtiosäännön tai valtiojärjestyksen väkivaltainen kumoaminen tai muuttaminen, osallistuu johtavassa asemassa tai muuten merkittävällä tavalla sellaisen yhteenliittymän toimintaan tai tietoisena yhteenliittymän tarkoitusperästä antaa sille merkittävää taloudellista, järjestöllistä tai muuta vastaavaa tukea. Rangaistus on vähintää neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta.

Jos tämä tuntuu liian järeältä aseelta, niin otetaan seuraava pykälä. Järjestö on korostetun sotilaallisesti organisoitunut, joten RL 13 luvun 4 § olisi käyttökelpoinen:

Joka laittomasti perustaa, organisoi tai varustaa sotilaallisesti järjestäytyneen yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on vaikuttaa valtiollisiin asioihin, toimii sellaisessa yhteenliittymässä johtavassa asemassa, taloudellisesti tai muutoin merkittävällä tavalla tukee sitä tai siinä toimeenpanee tai antaa sotilaallista koulutusta, on tuomittava laittomasta sotilaallisesta toiminnasta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Nämä sankarit haluavat tietenkin tulla kohdelluiksi poliittisesti vainottuina, joten ehkä sittenkin olisi viisainta kohdella heitä tavallisen rikollisryhmän jäseninä RL 17 luvun 1a §:n mukaisesti:

Se, joka:

1) perustamalla tai organisoimalla järjestäytyneen rikollisryhmän taikka värväämällä tai yrittämällä värvätä väkeä sitä varten,

2) varustamalla tai yrittämällä varustaa järjestäytynyttä rikollisryhmää räjähteillä, aseilla, ampumatarvikkeilla tai niiden valmistamiseen tarkoitetuilla aineilla tai tarvikkeilla taikka muilla vaarallisilla esineillä tai aineilla,

3) toimeenpanemalla, yrittämällä toimeenpanna tai antamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle koulutusta rikollista toimintaa varten,

[…]

osallistuu järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan, jossa tavoitteena on tehdä yksi tai useampi rikos, josta säädetty enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta, taikka yksi tai useampi 11 luvun 10 §:ssä tai 15 luvun 9 §:ssä tarkoitettu rikos, ja jos tällainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, on tuomittava järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Sanotaan, että esivalta ei turhaan miekkaa kanna. Sitä miekkaa pitäisi ruveta käyttämään ennen kuin tulee ruumiita.

Kommentit (2)
  1. Keijo Nevaranta
    28.2.2013, 15:38

    Nauratti tuo että enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta. Aiotko tehdä asialle jotain. Oliko PKI listas?

  2. sakutimonen
    28.2.2013, 18:37

    Lähetän minä omat vaatimukseni. PKI tuskin oli listalla, mutta en voi sitä tietää. Jokainen asianomistaja saa vain itseään koekavat tiedot eikä edes muiden asianosaisten henkilöllisyyttä kerrota.

Kommentointi suljettu.