Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Keisari munasillaan

Käydyn keskustelun summaten hyvinvointivaltion paradoksi johtaa ulkopuoliset herkästi arvostelemaan tuottavuuskasvun potentiaalia. Tämä kysymyskokonaisuus kytkeytyy työhyvinvointiin, joten hyvinvoinnin aiheettomien kultturisten tekijöiden korostaminen pakottaa meidät tarkasti analysoimaan mahdollisuudet hyväksyä nykyisiä osin jähmettyneitä asenteita.

Niin mitäkö hölynpölyä tuo sitten oli? Se oli juuri sitä itseään. Se oli Matti Grönroosin filosofi Pekka Himasen 700 000 euron arvoisesta Sinisestä kirjasta laatiman  Himasen puppugeneraattorin avulla aivan summamutikassa arvottu syvällinen miete. Pääministerille myytynä se olisi muutaman tuhannen euron arvoista tekstiä.

En ole pätevä arvostelemaan filosofista tekstiä, mutta ei tässä olekaan kyse filosofiasta. Tässä on kyse pahimman laatuisesta konsulttipupusta, jota on onnistuttu myymään sekavaan positiiviseen ilmaisuun mieltyneelle pääministerillemme.

Moni on jo ennättänyt sanoa ja sanoo jatkossakin, että nyt ei keisarilla ole vaatteita. Tämän näkee jokainen, joka uskaltaa katsoa asioita suoraan eikä teeskentele näkevänsä näkymätöntä. Löytyy toki sellaisiakin, jotka pitävät pääministerin ja Himasen arvostelua koulukiusaamisena.

Tässsä Kaasuputken fb-sivulta otetussa kuvassa näkyy, ketkä kaikki hölynpölyn ammattilaiset ovat kilvan rientäneet puolustamaan sorrettua kaveriaan: :kaasuputki-himanen Lopuksi Lapinlahden Lintujen Kivennapalaisen vitutuslaululun kertosäe: Vot, vot ja niin, niin, taas mua höynäytettiin / Niin, niin, jaa, jaa, kylläpä vituttaa.

Hyvää päivänjatkoa teillekin.