Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kaunis kiitos ja pieni toive

– Minua niin VITUTTAA Tän Saku Timosen jutut !!! Tulis Saatana itte kattomaan missä mennään ! Terveisiä Sipoosta!!!

Tämmöisen kommentin sain eiliseen kuntouttavaa työtoimintaa koskevaan juttuuni eräältä kuvasta päätellen hyvin nuorelta mieheltä. Sama henkilö jakoi juttuni myös omalla facebookin aikajanallaan tällaisella saatteella:

– Tää Vitun Timonen ei tiedä mistään mitään. Tää on pelkkää Paskaa koko juttu!! Mä olen itse Risteyksen kautta työllistynyt.

Toivottavasti hän tosiaan on työllistynyt palkkatyöhön tai palkkatuettuun työhön. Jos hän on kuntouttavassa työtoiminnassa, niin elämänhallinnan lisäksi hänelle pitäisi opettaa myös tunteiden hallintaa ja käytöstapoja. Sivistyneessä maailmassa ei ole tapana puhutella suunnilleen oman isoisän ikäisiä tuntemattomia kuten omaa kaveripiiriä.

Tällainen palaute tuntuu erityisen ikävältä, koska mielestäni pyrin teksteilläni auttamaan ja neuvomaan juuri kirjoittajan kaltaisia työllistämistoimien kohteita. Yritän kertoa lain sisällöstä ja heidän omista vähäisistä oikeuksistaan. Tämäkään herra ei edes yrittänyt kumota yhtään laintullkintaani mitenkään muuten kuin kiroilemalla.

Joskus tulee sellainen olo, että tekisi mieli ripustaa rukkaset naulaan ja todeta, että paskaakos tässä sitten. Olkaa onnellisia kuntouttavassa työtoiminnassanne ilman palkkaa hyvässä jengissä kavereiden kanssa hengailemassa. Jos ette havahdu tunnistamaan omia oikeuksianne, niin te olette siellä loppuikänne. Miksi ihmeessä minä pitäisin teidän puolianne vain saadakseni siitä teiltä haukut?

En minä erityisen herkkä kielteisellekään palautteelle ole. Olen saanut jutuistani suunnilleen kaiken kuviteltavissa olevan palautteen tappouhkauksia myöten yöuniani menettämättä. Valtaosin palaute on kuitenkin positiivista. Jotkut ovat kuulemma ihan oikeasti saaneet apua blogini neuvoista työvoima- ja sosiaaliviranomaisissa asioidessaan. Siinä on riittävästi kannustinta jatkamaan.

Kuitenkin toivon taas kerran, että ette yllättäen sysäisi minulle omaa tarinaanne ja pyytäisi tässä ja nyt ilmaisia neuvoja. Ette te netissä näkemällenne muuten tuntemattomalle lääkärillekään kirjoita vaivoistanne ja pyydä sekä diagnoosia että reseptiä sähköpostissa tai facebookin yksityisviestissä. Ihan sama se on minun kohdallani. En ole internetissä töissä eikä minulla ole aikaa ruveta tutkimaan jokaista tapausta. En myöskään ole ilmaisia lakineuvoja ulkomuistista jakeleva automaatti, vaan vastauksen antamiseksi minun olisi perehdyttävä sekä tapaukseen että lakitekstiin.

Tämä blogini täyttää huomenna kolme vuotta, joten esitän vilpittömät kiitokset kaikille lukijoilleni. Myös teille, joiden palaute on vähemmän imartelevaa. Mielipiteitä pitää olla ja niitä maailmaan mahtuu jatkossakin.