Kansan tahto

Viime torstain A-talkissa Suomen Sisu puhui kahden kansanedustajan suulla. Sisun uusi puheenjohtaja Olli Immonen ja pitkäaikainen jäsen Jussi Halla-aho todistelivat, että Sisun menneisyys on historiaa ja historiasta ei pidä välittää. Immonen ei edes tuntenut sitä yhdistyksensä historiaa. Hän ihan väittämällä väitti, että luonnottoman rotujen sekoittamisen kieltoa ei koskaan ole ollut periaateohjelmassa. Kyllä se siellä muutaman vuoden oli, mutta muuttui sittemmin kansojen sekoittamiskielloksi.

Unohdetaan nyt kuitenkin vääntö siitä Sisun rasismista. Minua nimittäin kiinnostaa netistä kadonneen ja peruskorjattavaksi viedyn periaateohjelman eräs toinen kohta. Se on Suomen Sisun selvä parlamentarismin ja edustuksellisen demokratian vastaisuus. Ohjelman kohdassa Kansanvaltaisuus sanotaan näin:

Suomen Sisun ihanneyhteiskunnassa toteutetaan aitoa kansanvaltaa, jossa kansan tahto on ylin auktoriteetti. Valtion ainoana tehtävänä on kansan edun toteuttaminen.

Tällaisessa yhteiskunnassa eivät kansan tahtoa sido muutaman henkilön solmimat vapautta rajoittavat sopimukset, pienen eliitin säätämät lait tai hallitsevan propagandakoneiston tahto. Ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva.

Kansan tahto on siis ylin auktoriteetti, joka ohittaa edustuksellisen demokratian säätämät lait. Mitä ihmettä tämä tarkoittaa? Mikä on se salaperäinen kansan tahto ja kuka sen määrittelee? Perustuslakimme mukaan maan ylin päättävä elin on kansan demokraattisissa vaaleissa valitsema eduskunta, joka siis edustaa koko Suomen kansaa. Eikö tämä kelpaa Suomen Sisulle? Haluaako se itse olla se pieni eliitti, joka määrittelee kansan tahdon?

Nähtävästi ei kelpaa ja nähtävästi haluaa. Sisu haluaa itse määritellä ne lait ja sopimukset, joita se noudattaa. Kaikki muut sotivat Sisun itsensä määrittelemää kansan tahtoa vastaan, joten niistä ei tarvitse välittää. Ilmassa leijuva epämääräinen kansan tahto on peräisin suoraan 1930-luvun suomalaiselta äärioikeistolta. Siihen voi kätevästi vedota aina, kun jokin demokraattisen enemmistön päättämä asia ei satu miellyttämään.

Jos itse määriteltyä kansan tahtoa vastaan sotivasta lainsäädännöstä ei tarvitse piitata, niin sitten ollaankin jo Väinö Linnan Pohjantähden tunnelmissa. Siinähän joukko isänmaallisia rähisee oikeussalin eteisessä, että istuvatko täällä punaryssät oikeutta. Ei valkoinen mies voi olla syytteessä punaisen ilmiannon perusteella.

Suomen Sisu saa varmasti julkisuuden ansiosta paljon uusia jäseniä. Toivottavasti myös periaateohjelma uudistetaan vastaamaan kansan enemmistön tahtoa. Se enemmistö ei taida ihan purematta niellä demokratian ja sananvapauden kaventamissuunnitelmia.

Taidan ihan uteliaisuuttani laittaa jäsenhakemuksen vetämään. Näyttöä isänmaallisuudesta minulla lienee riittävästi. Jäsenhakemuksen kohtalosta selviäisi sekin, onko Sisussa jäseniä kaikista eduskuntapuoluista Vasemmistoliittoa ja RKP:tä lukuunottamatta.

Kommentit (8)
  1. Enoch Nitti
    17.3.2013, 09:55

    Kyllä tuo lihavoitu kohta on minusta kuta kuinkin asiaa. Paino sanalla “ainoastaan”.

  2. Hyvä idea tuo jäseneksi liittyminen. Mehän voisimme joukolla liittyä Sisuun ja saada sen oikeasti toteuttamaan kansan tahtoa.

Kommentointi suljettu.