Maailmaa muutetaan väkisin

Euroopan kriisimaiden tukipaketit eivät ole ilmaislahja, vaan hintana on julkisen omaisuuden armoton yksityistäminen. Homma toteutetaan samalla tavalla kuin 1930-luvulla vasaran alle joutuneilla maatiloilla Suomessa. Vouti tulee taloon, laskee ja ulosmittaa omaisuuden ja myy kaiken pakkohuutokaupalla. Jokainen tietää, että pakkohuutokaupassa pääsee tekemään huippuhankintoja edullisesti. Saadut rahat käytetään velkojen korkoihin ja lyhennyksiin, mutta eiväthän ne roposet pitkälle riitä. Isäntä laitetaan maantielle velkataakka niskassaan.

Uusliberalistit ovat ihan avoimesti päättäneet toteuttaa valtioiden omaisuuden uusjaon. Mallia otetaan Itä-Saksan omaisuuden yksityistäneestä omaisuudenhoitovirasto Treuhandista. Siinäpä totisesti on mallia yksityistämiselle: valtava omaisuus myytiin niin pilkkahinnalla, että kaikille asukkaille jaettavien muhkeiden voittojen sijaan päädyttiin 120 miljardin tappioihin. Omaisuus siirtyi yksityiselle suurpääomalle.

Yhtä hyvin voitaisiin ottaa mallia vaikka Neuvostoliiton omaisuuden yksityistämisestä, koska se tapahtui ilman alkupääomaa valtion rahoilla. Tulevat oligarkit perustivat pankkeja, joihin valtio sijoitti alkupääoman. Samalla valtio antoi pankeille tehtäväksi etsiä valtionomaisuuksien ostajia. Pankkiirit ostivat kaiken itselleen niillä valtion sijoittamilla rahoilla ja jättivät vielä maksamatta valtiolle alkupääoman takaisin. Kaikki meni ihan ilmaiseksi.

No, tätä ei nyt tarvitse tehdä. Ei sitä halutakaan tehdä, koska nyt on tarkoitus myydä kaikki niille, joilla jo on rahaa. Ainakin Kreikasta ja Kyproksesta tulee yksityisten omistamia valtioita, joissa itse valtio tulee olemaan pelkkä kulissi. Kaikesta määrää suurpääoma. Kansalaiset päässevät maksamaan veronsakin yksityisille.

Kuten on nähty, eivät kansalaiset oikein hyväksy tätä ryöväystä. Nyt ovat kuitenkin asialla sellaiset roistot, että pullikointi ei auta. Vastustajista tehdään työttömien massaa, joilta viedään vähätkin etuudet. Kun he vastustavat tätäkin, niin he saavat kyynelkaasua silmilleen. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja sanoakseen, että kohta  ammutaan kumiluodeilla ja siiten kovilla. Maailmaa muutetaan nyt väkisin.

Kommentit (3)
  1. auvo rouvinen
    19.4.2013, 18:35

    mä viime vuosim sitten tein kuvasarjan jossa asia kerrotaan :
    http://www.auvorouvinen.fi/vaalit/lehti/eu/ekp.html

  2. Niin kyllä pitkäaikaistyöttömän elämään nyt on iskostunut ajatus, että tulisiko vapaaehtoisesti mennä sellaiseen työhön, mistä ei kerry eläkettä eikä muitakaan oikean palkkatyön etuja. Tältä on alkanut tuntumaan, kun työkkärinkin käynnillä ei enää puhuta oikean työn hakemisesta vaan näennäistyöhän menemisesta esim. typin, kuntakokeilun ja kuntouttavan työn merkeissä menemisestä viranomaisen järjestämiin aktiviteetteihin.

Kommentointi suljettu.