Jumalan ruoska

Monetkaan kun eivät tule ottaneeksi huomioon ihan kaikkia asioihin vaikuttavia tekijöitä. Ja varsinkaan he eivät tiedä, että on olemassa Eräs, joka kuulee kansansa rukoukset ja päättää loppupelissä ihan kaikista asioista.

Hän nimittäin vaikutti asioihin niin, että kaupunginjohtaja Kirsi Hämäläinen ja hallintojohtaja Ulla Huhtilainen irtisanoutuivat kaupungin leivistä. Hän näkee kaiken ja tietää kaiken. Hän puolustaa oikeutta ja totuutta, ja Hän vihaa valhetta ja juonittelua. Kaikkivaltias Jumala voi tuoda kuvioihimme vielä hyvinkin suuria ja mahtavia yllätyksiä!

Näin ulkoisti vastuun korkeimmille voimille kiteeläinen kaupunginhallituksen jäsen Seija Pajatie (PerusS) blogissaan 19.6.2013. Hän on ollut ehkä keskeisin toimija tapahtumasarjassa, jonka seurauksena kolme Kiteen johtavaa virkamiestä jätti työnsä. Kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja irtisanoutuivat ja kehitysjohtaja jäi vuorotteluvapaalle. Syynä olivat näin ulkopuolisen mielestä muutamien uusien luottamushenkilöiden ja virkamiesjohdon yhteistyövaikeudet, mutta Pajatien mukaan kyse onkin korkeammasta johdatuksesta. Hän itse näkyvimpänä hahmona onkin ollut vain välikappale ilman mitään omaa vastuuta.

Kun lopputulos miellyttää, niin on tullut aika kiitosten lisäksi myös osoittaa katumusta. 21. 6. Pajatie kirjoittaa näin:

Tunnustan tässä nyt ihan kaikelle kansalle, että olen ollut täynnä vihaa ja tuomionhenkeä. Kunnallispoliitikan kierot keitokset ovat kiehuneet sisälläni ja lähes myrkyttäneet minut.

Ja niin kuin aina parannuksenteon jälkeen, minulle tuli taas niin hyvä mieli, että sillä ei ole mitään määrää!  Ahdistus joka oli eilen aivan musertaa minut alleen haihtui; voimattomuus ja lamaannus, jotka estivät minua eilen tekemästä yhtään mitään, oli poispyyhkäisty! Jeesus teki sen!

Ja taas on pakko lopettaa kirjoitus huudahtamalla, että halleluja! Halleluja! Ylistys Sinulle, korkeimmalle Kuninkaalle! Sinä olet niin hyvä, niin ihana ja niin armollinen!

Kaikki uskovaiset lukijani suokoot anteeksi, mutta minun mielestäni tällainen hurskastelu on pahinta laatua olevaa vastuun pakoilua. Jumala on valjastettu vetämään oman vihan vankkureita ja kun kosto on saatu, niin tulee katumuksen aika. Lopputulos on haluttu vaikka sen saikin aikaan vihan synti, mutta katumus ja parannuksen tekeminen kevensivät mielen.

Itse kaupunginhallituksen jäsen ei tunnu olleen mukana toiminnassa ollenkaan, vaan oli korkeampien voimien riepoteltavana.

Kommentit (3)
  1. lady manhattan
    27.6.2013, 11:17

    Erinomainen esimerkki jälleen kerran siitä, kuinka vakaumus on haitaksi työnteolle. Samanlaista hihhulointia osoittavat myös Päivi Räsänen ja Timo Soini.

    Työkyvynarviointiin koko sakki, ei voi olla päättämässä kaikkien asioista, jos on noin paha putkinäkö. Omaan napaansa.

Kommentointi suljettu.