Inttämisen riemua

Eräs blogiani vuolassanaisesti kommentoinut maahanmuuttokriitikko vaati minua todistamaan oikeaksi sen, mitä toimeentulotukilaissa ja sosiaali- ja terveysministeriön antamissa lain soveltamisohjeissa sanotaan. Todistustaakka on kuulemma minulla. Jos en siis pysty todistamaan laissa lukevan sitä mitä sinne on kirjoitettu, niin minun kuulemma pitää julkisesti myöntää tietämättömyyteni ja luopua oikeustieteen kandidaatin arvostani. Aika hyvä henkinen kuperkeikka.

Hän siis vaatii minua todistamaan lakitekstin olevan totta, mutta itse hän ei suostu perustelemaan omaa mielipidettään.

Tämäkin kommentoija sattuu ihan varmaksi tietämään, että maahanmuuttajille myönnetään toimeentulotukea merkkifarkkuihin ja ympärileikkauksiin. Tietolähdettään hän ei kertonut, mutta luultavasti pakolaiskeskuksessa vahtimestarina viikon työskennellyt tuttavan kaveri oli näin kertonut, joten tietohan on vuorenvarma.

Maahanmuuttajien huikeita toimeentulotukia päivittelevät voi karkeasti jakaa kahteen ryhmään. Ylivoimaisesti suurimmalla osalla ei ole harmainta aavistusta lain sisällöstä eikä pienintäkään halua ottaa siitä selvää. Oikea tieto veisi pohjan heidän väitteiltään ja lopettaisi inttämisen riemun. On paljon helpompaa mylkyttää sitä samanhenkisiltä opittua hölynpölyä.

Pienempi osa lukee omin päin lakikirjaa ja löytää sieltä jonkin pykälän, johon tarrautuu vimmatusti ja väittää sen todistavan mielipiteensä oikeaksi. Otetaanpa esimerkki:

Maahanmuuttokriitikko lukee kotoutumisen edistämisestä annettua lakia. Sen 19 § 1 momentti sanoo näin:

Kotoutumistuki on maahanmuuttajalle kotoutumissuunnitelman mukaisiin toimenpiteisiin osallistumisen aikaisen toimeentulon turvaamiseksi tarkoitettu tuki.

No niin, siinähän se on sanottu! Maahanmuuttaja siis saa erillistä kotoutumistukea, jota ei ole tarkemmin määritelty ja joka siis voi olla ihan mitä tahansa. Tässä on nyt se pykälä, jonka nojalla sossussa on tiskin alla rahasäkki, josta rahaa jaetaan ilman kuittia jokaiselle maahanmuuttajalle.

Tohkeissaan maahanmuuttokriitikko jättää lukematta saman pykälän toisen momentin. Siellä lukee näin:

Kotoutumistukena maksetaan työmarkkinatukea tai toimeentulotukea. Oikeus kotoutumistukeen työmarkkinatukena määräytyy työttömyysturvalain mukaisesti ja oikeus kotoutumistukeen toimeentulotukena toimeentulotuesta annetun lain mukaisesti.

Maahanmuuttaja saa siis työmarkkinatukea ja toimeentulotukea ihan samojen perusteiden mukaan kuin kantasuomalainenkin. Sitä vain sanotaan kotoutumistueksi, mutta myöntämisen perusteet ovat täsmälleen samat.

En oletakaan näiden inttäjien viisastuvan tästäkään jutusta yhtään. Ehkä joku vähemmän urautunut ja vielä toistaiseksi omilla aivoillaan ajatteleva siihen kuitenkin vielä pystyy.

PS Minulla on tämän blogin kommentteihin aika tiukka seula. Siksi ette näe kaikkia tämän jutun aiheen antaneen kommentoijan kirjoituksia. Pitää inttämisessäkin olla jokin tolkku.

Kommentit (9)
 1. Mr Sunshine
  20.7.2013, 09:40

  Kuten kaikki kaupunkien katukuvasta saattaa helposti havaita niin kehitysmaista tulleet maahanmuuttajat ovat juuri sossun rahoilla rikastuneet niin, että ajelevat Porscheilla ja Bemareilla, koska punavihermädätystön edustajat antavat heille kaikki suommalaisten rahat!!11

 2. Joni Pelkonen
  20.7.2013, 11:00

  Eräs maahanmuutto-”kriitikoilta” ikuisesti vastaamatta jääneistä kysymyksistä on, että miksi kukaan jättäisi ”elintasosyistä” kotimaansa, kotinsa, työnsä ja perheensäkin ja saapuisi tänne elelemään 400 eurolla kuussa jossain kunnan kämäisessä vuokrayksiössä. Syömään tonnikalasäilykettä, sietämään rasistista huutelua. Siinähän elintaso laskee ja muu hyvinvointi suorastaan romahtaa.

  Kyllä se niin on että koti jätetään vain pakon edessä, minkä jokainen ihminen tunnistaa jo itsestään.

Kommentointi suljettu.