Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Räväkkää ”poliittista keskustelua”

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari on viime aikoina toistuvasti kaipaillut räväkämpää poliittista keskustelua ja on itse näyttänyt mallia. Kun EIT ei ottanut käsiteltäväkseen hänen saamaansa tuomiota, niin hän sanoi EIT:n kumartelevan Mekkaan päin. Samassa yhteydessä hän nimesi valtakunnansyyttäjä Illmanin Suureksi Saatanaksi.

Sellainen puhe menee vielä katkeroitumisen tiliin. Kun omanarvontunto ei salli nöyrtyä lainvoimaisen rangaistuksen edessä, niin vika etsitään syyttäjistä ja tuomioistuimista. Näin tekee moni pikkurikollinen ja vankilat ovat täynnä omasta mielestään syyttömiä järjestelmän uhreja.

Hirvisaaren tapauksessa syy on erityisesti myös mediassa. Media vainoaa häntä ja puuttuu hänen sanomisiinsa. Olkoon sitten vaikka niin, syyn vierittäminen toisille on kovasti inhimillistä. Sen sijaan eilen jouduin hieraisemaan silmiäni, kun näin sosiaalisessa mediassa leviävän Hirvisaaren pariskunnan viestittelyn Twitterissä.

Kansanedustaja aloitti kansanedustajalle kuuluvalla vakaudella ja arvokkuudella näin: hirvisaari-20713

Sitten ruvettiin yhdessä rouva Hirvisaaren kanssa käyttämään rohkeasti kieltä ja keskustelemaan sananvapaudesta:

rva-hirvisaari-20713

Kyllä tällaisen kielen käyttäminen sananvapauteen kuuluu. Jos joku haluaa antaa itsestään julkisuuteen äärimmäisen moukkamaisen kuvan, niin sananvapaus sallii sen ihan varmasti. Tässä yhteydessä tuntuu vain hiukan huvittavalta, että juuri rouva Hirvisaari taannoin närkästyi tavattomasti sanan ”persu” käyttämisestä mediassa. Se kun hänen mielestään viittaa ihmisen takapuoleen. Keskusteluun sekaantunut Jussi Jalonen toivotettiin jonnekin kummalliseen paikkaan: hirvisaari-jatko

Minä tiedän, että ihmiset käyttävät joskus tällaista kieltä eikä se minua hirveästi järkytä. Osaisin itsekin puhua tuolla tavalla, mutta minut on aikoinaan kasvatettu hiukan toisin. Sivistyneen ihmisen käytökseen ei kuulu törkeyksien esittäminen julkisesti. Mutta ehkä tämä nyt on sitä räväkkää poliittista keskustelua sananvapaudesta.

Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä. Minä olen sitä mieltä, että Hirvisaaret häpäisevät itsensä lisäksi koko Perussuomalaisen puolueen ja pilkkaavat puolueen äänestäjiä. En millään jaksa uskoa, että puolue jotenkin suosisi tällaista puhetta, vaikka onkin onnistuneesti käyttänyt tavallisten ihmisten käyttämää kieltä vaikeissakin poliittisissa asioissa.