Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Herran haltuun

Odotan mielenkiinnolla kenet valitaan Kiteen kaupungin hallintojohtajan virkaan. Tai oikeastaan kai pitäisi sanoa, että kenet Herra katsoo hyväksi siihen valita. Kirjoitin 27.6. asiasta näin:

”Monetkaan kun eivät tule ottaneeksi huomioon ihan kaikkia asioihin vaikuttavia tekijöitä. Ja varsinkaan he eivät tiedä, että on olemassa Eräs, joka kuulee kansansa rukoukset ja päättää loppupelissä ihan kaikista asioista.

Hän nimittäin vaikutti asioihin niin, että kaupunginjohtaja Kirsi Hämäläinen ja hallintojohtaja Ulla Huhtilainen irtisanoutuivat kaupungin leivistä. Hän näkee kaiken ja tietää kaiken. Hän puolustaa oikeutta ja totuutta, ja Hän vihaa valhetta ja juonittelua. Kaikkivaltias Jumala voi tuoda kuvioihimme vielä hyvinkin suuria ja mahtavia yllätyksiä!

Uskon, että näin myös tapahtuu. Kiitos rakas Taivaan Isä Sinun mittaamattomasta armostasi ja laupeudestasi! Tapahtukoon Sinun hyvä tahtosi Kiteellä ja kaikkialla maailmassa! Amen.

Näin ulkoisti vastuun korkeimmille voimille kiteeläinen kaupunginhallituksen jäsen Seija Pajatie (PerusS) blogissaan19.6.2013. Hän on ollut ehkä keskeisin toimija tapahtumasarjassa, jonka seurauksena kolme Kiteen johtavaa virkamiestä jätti työnsä. Kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja irtisanoutuivat ja kehitysjohtaja jäi vuorotteluvapaalle. Syynä olivat näin ulkopuolisen mielestä muutamien uusien luottamushenkilöiden ja virkamiesjohdon yhteistyövaikeudet, mutta Pajatien mukaan kyse onkin korkeammasta johdatuksesta. Hän itse näkyvimpänä hahmona onkin ollut vain välikappale ilman mitään omaa vastuuta.

Kun lopputulos miellyttää, niin on tullut aika kiitosten lisäksi myös osoittaa katumusta. 21. 6. Pajatie kirjoittaa näin:

Tunnustan tässä nyt ihan kaikelle kansalle, että olen ollut täynnä vihaa ja tuomionhenkeä. Kunnallispoliitikan kierot keitokset ovat kiehuneet sisälläni ja lähes myrkyttäneet minut.

Ja niin kuin aina parannuksenteon jälkeen, minulle tuli taas niin hyvä mieli, että sillä ei ole mitään määrää!  Ahdistus joka oli eilen aivan musertaa minut alleen haihtui; voimattomuus ja lamaannus, jotka estivät minua eilen tekemästä yhtään mitään, oli poispyyhkäisty! Jeesus teki sen!

Ja taas on pakko lopettaa kirjoitus huudahtamalla, että halleluja! Halleluja! Ylistys Sinulle, korkeimmalle Kuninkaalle! Sinä olet niin hyvä, niin ihana ja niin armollinen!”

Hallintojohtajan viran hakuaika päättyi eilen ja hakijoita oli 21. Heidän joukossaan oli myös kiteeläinen sosionomi Seija Pajatie.

Herran tiet ovat tutkimattomat, mutta ihmisten ovat joskus ennalta arvattavia. Jotkut näkyvät olevan valmiita valjastamaan Jumalan omien tarkoitusperiensä toteuttamiseen. Kiteeläisten kannattaisi nyt rukoilla, että jos Herra näin tehokkaan lobbauksen ansiosta päättää antaa viran, niin Hän samalla antaisi myös järkeä sen hoitamiseen.