Eräs sananvapauskäsitys

Joillain on sellainen käsitys sananvapaudesta, että he itse saavat sanoa mitä tahansa, mutta heidän omien sanomistensa siteeraaminen on vähintään kunnianloukkaus. Tänään tämä käsitys konkeretisoitui facebookissa erittäin halpamaisella tavalla.

Olen muutaman vuoden ajan seurannut ryhmää Jussi Halla-ahon kootut sanansa syömiset. Ryhmän nimi on harhaanjohtava, koska se käsittelee kuvauksensa mukaisesti äärioikeistoa yleensä. Siellä on julkaistu paljon facebookissa otettuja kuvakaappauksia ja jatkuvasti joku on väittämässä virheellisesti, että ne olisivat vastoin lakia.

Eivät ole, vaan kaikesta facebookissa sanotusta saa ottaa ja julkaista kuvan. Tämä koskee myös suljettuja profiileja. Tänään tuo ryhmä oli yllättäen kadonnut perusteettomien ilmiantojen takia. Facebook toimii siitä hullusti, että riittävä määrä ilmiantoja sulkee minkä tahansa sivun sisällöstä riippumatta. Ilmiantojen masinoija selvisi pian, koska hän ei malttanut olla rehvastelematta asialla selkääntaputusten toivossa.

Ja niitähän näkyi tulevan niin paljon, että touhu vaikuttaa juopuneiden keskenkasvuisten rehentelyltä. Asialla oli Salon kaupungin varavaltuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Jani Salomaa (PerusS). Tähän herraan minulla oli kyseenalainen kunnia tutustua jo yli puolitoista vuotta sitten ja kirjoitin keskusteluistamme juttuuni Ai son SE jätkä.

Tuon jälkeen Salomaasta tuli siis varavaltuutettu ja sote-lautakunnan jäsen. Olisi luullut vastuun miehistävän ja niinhän se tietysti tavallaan tekikin. Hän rupesi kantamaan suunnattomasti huolta vainottujen heteroiden oikeuksista. Hän on jo ainakin vuoden yrittänyt masinoida ihan omaa kulkuetta, mutta aika huonolla menestyksellä. Siihen saattaa olla syynä se, että hän on enemmän homoja vastaan kuin heteroiden puolella. Tähän tapaan:

salomaa-hetero-2

Muualla hän ei käytä yhtä siistiä kieltä:

salomaa-homo

Nämä julkaistiin tuossa nyt poistetussa ryhmässä. Salomaa ryhtyi vastaiskuun välittömästi:

salomaa-viemari

Sitten oli vahingonilon aika:

salomaa

Ei siis riittänyt, että Salomaa sai tuon ryhmän suljettua. Sen lisäksi hän perusti useita ryhmiä täsmälleen poistetun ryhmän nimellä ja niissä ilkkumista jatkettiin porukalla.

Salomaalla onkin runsaasti kokemusta erilaisten ryhmien perustamisesta ja vieläpä salanimillä. Hän on tehtaillut Facebookiin useita valeprofiileja ja solvannut sellaisia ihmisiä, joiden mielipiteet eivät häntä satu miellyttämään. Ovatpa nämä profiilit usein ivamukaelmia ”mädättäjien” oikeista nimistä, kuten vaikkapa Justiina C. Nielenmää ja Satu Himonen.

Salomaan argumenttien lähtökohta on aina, että kaikki hänen kanssaan eri mieltä olevat kylvävät vihaa. Omien sanojensa takana hän ei koskaan seiso, vaan väittää kuvakaappauksia omista puheistaan sekä laittomiksi että jopa väärennetyiksi. Sen hän epäilemättä tulee tännekin tekemään.

Ei minua oikeastaan tämän miehen puheissa muu häiritse, mutta omien puheiden kieltäminen vastoin selviä todisteita häiritsee. Hän jopa ilmiantaa omista puheistaan otettuja kuvakaappauksia. Lisäksi minua hiukan nolottaa salolaisten puolesta se, että tällaisilla asenteilla varustettu henkilö on valittu varavaltuutetuksi ja sote-lautakunnan jäseneksi.

Kaikkein eniten häiritsee se, että joku luottamustoimeen valittu ennättää ja viitsii jatkuvasti perustaa ryhmiä ja valeprofiileja Facebookiin sekä vahtia eri tavalla ajattelevien sivuja ja ilmiantaa niitä. Mitenkähän tällainen luottamushenkilö mahtaa tehdä tärkeitä päätöksiä ja kantaa niistä vastuun?

Ai niin: jos tämä blogini nyt lähiaikoina yllättäen katoaa facebookista, niin tiedätte kuka on ollut asialla.

Kommentit (16)
  1. Erinomaisen järkevää argumentointia, toisille sananvapaus tarkoittaa todella että itse saa sanoa mitä vain ja jos tästä joku on eri mieltä niin hänelläpä ei tuota sanan- tai mielipiteenvapautta enää olekkaan.

  2. Tästä Janista pitäisi kertoa luokanvalvojalle ja rehtorille.

Kommentointi suljettu.