Totuus koskee

Eilisessä jutussani todistin lakitekstin suorilla sitaateilla, että vastaanottokeskuksissa asuvat turvapaikanhakijat saavat vähemmän rahallista tukea kuin syntyperäiset toimeentulotuen hakijat. Kotouttamistoimenpiteiden kohteena olevat puolestaan saavat työmarkkinatukea ja toimeentulotukea täsmälleen samojen perusteiden mukaan kuin kaikki muutkin.

Tämä lakiin kirjattu totuus tuntui olevan pyhäinhäväistys monille ns. maahanmuuttokriittisille ja palaute oli sen mukaista. Facebookissa sivulleni pomppi kaveripiiriini kuulumattomia trolleja linkittämään kaikenlaisia juttuja hurjista tukisummista.  Blogin kommenttiosastoon ryöppysi samaa tavaraa. Yhteistä kaikille oli, että kukaan ei pystynyt todistamaan lakitekstiä vääräksi. Mahdotonta se kyllä olisikin, mutta yksi sinnikäs ja Finlexin käyttöä osaamaton yritti väittää minun keksineen koko lakitekstin omasta kusisesta päästäni.

Kaikkein paras oli kyllä eräs nettimaailmassa itsestään meemin tehnyt wannabe-sananvapausmarttyyri. Estin hänet facebookissa heti ensimmäisen kommentin jälkeen, koska tunnen hänen tyylinsä jankuttaa loputtomiin.

Sen jälkeen tämä herra lähetti saman jutun sähköpostiini ja lisäsipä siihen ne samat maahanmuuttajan tiliotteesta otetut kuvat, joiden levittämisestä muutama lieksalainen tuomittiin käräjäoikeudessa. Kun huomautin tästä, niin hän sanoi tietävänsä asian oikein hyvin ja ilmoittautuneensa itse poliisille kuvien levittäjänä. Todisteeksi hän liitti mukaan poliisimiehen kanssa käymänsä sähköpostikeskustelun ja pyytämällä pyysi, että auttaisin häntä pääsemään käräjille syytetyksi.

Poliisimiehen viestin rivien välistä olin lukevinani, että hän oli Jope Ruonansuun sketsihahmo lääkäri Kaikkosen linjoilla: vika saattaa olla mentaalipuolella.

Suurin osa myös eriävistä mielipiteistä oli asiallisia. Jos jokin laki ei miellytä, niin on ihan oikein pyrkiä vaikuttamaan lain muuttamiseksi. Väärin on väittää, että sosiaaliviranomaiset kuitenkin noudattavat omia salaisia ohjeitaan ja antavat rahaa maahanmuuttajille eri perusteilla. Jos tällaista väittää, niin pitää pystyä todistamaan väitteensä.

Moni huomautti, että olen taas unohtanut sen harkinnanvaraisen toimeentulotuen. En ole unohtanut. Sitä myönnetään tai ollaan myöntämättä hakijoille tapauskohtaisesti eikä eri tapauksia voi vertailla keskenään. Jos vastaanottokeskuksesta vuokra-asuntoon muuttanut saa tukea kalusteiden ostamiseen, niin ei se kovin ihmeellistä ole. Hän on tullut maahan aloittamaan uuden elämän ihan tyhjästä ja on sikäli syntyperäistä paljon heikommassa asemassa. Mutta niistä syyrialaista nahkasohvista on edelleenkin turha tulla minulle jankuttamaan.

Joskus minusta tuntuu, että joillain on koulunkäynti mennyt hukkaan. Heidät on opetettu lukemaan ja kirjoittamaan, mutta ei ajattelemaan. Tai sitten he vain ovat kyvyttömiä myöntämään omasta päähänpinttymästään poikkeavaa totuutta.

Taashan niitä kommentteja rupeaa tulemaan, mutta muistakaapa tämä:

Blogini ja fb-seinäni eivät ole mitään yleisiä käymälöitä, joten asiattomia kommentteja en laske seulasta läpi. Eri mieltä saa olla, mutta pitää osata perustella väitteensä.

Kommentit (17)
  1. Joni Pelkonen
    23.8.2013, 10:44

    Kuinka monta vuotta tätä ”keskustelua” on jo käyty? Internetissä ainakin toistakymmentä vuotta mutta edellisen laman aikana sitä käytiin ilman nettiäkin mm. lehtien mielipidepalstoilla. Suurin osa ”maahanmuuttokriitikoista” on samoja kuin silloinkin eivätkä he ole oppineet mitään koska eivät hyväksy tietoa joka eroaa heidän ennakkoluuloistaan.

  2. K.P.Tikka-ri
    23.8.2013, 10:44

    Tulit taas kerran todistaneeksi wanhan totuuden, että typeryys on alati lisääntyvä luonnonvara.

Kommentointi suljettu.