Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Paljastettu

Facebookissa paljon aikaansa viettävillä äärioikeistolaisilla on tapana ilmiantaa kaikki ne ryhmät, sivut ja profiilit, joissa he huomaavat itseensä ja toimintaansa kohdistuvaa kritiikkiä. Vähän aikaa sitten ilmiantojen seurauksena katosi äärioikeistolaisten sanomisista kertonut Jussi Halla-ahon kootut sanansa syömiset. Ilmianto on organisoitua.

Minä paljastan nyt yhden ahkerimmista ilmiannon harrastajista ja siihen yllyttäjistä, joka on samalla kiivain oman toimintansa kiistäjä. Hän on salolainen varavaltuutettu ja sosiaalilautakunnan jäsen Jani Salomaa (PerusS), johon ensimmäisen kerran tutustuin jo tammikuussa 2012. Tämän vuoden tammikuussa Salomaa kertoi Uuden Suomen bloginsa kommentissa, että ei ole ilmiantonappia painellut eikä tule painelemaan. Kuitenkin hän sanoi ystävälleen Leon Degrellelle eli Klaus Elovaaralle tekevänsä sitä ihan joka päivä. valehtelija

JHKSS siis katosi Facebookista organisoidun toiminnan tuloksena. Facebookin ylläpito ei takuulla ennätä tutkia kaikkien mahdollisten sivujen sisältöä muuten kuin ilmiantojen perusteella. Lisäksi on muistettava, että tuolla kadonneella sivulla julkaistiin kuvakaappauksia äärioikeistolaisten omista sanomisista. Se on täysin laillista, mutta jotkut eivät kestä katsoa omia sanomisiaan.

Se on vähän sama kuin jos peilistä näkyvä oma naama suututtaisi niin paljon, että pistäisi syyttämään peilin pitelijää ja rikkomaan peilin. Loppukesällä Facebookiin ilmestyi uusia profiileja ja sivuja, jotka jatkoivat siitä mihin JHKSS jäi. Sellainen oli mm. profiili Nauretaan äärioikeistolle. Se taisi säilyä vajaan kuukauden ja katosi ilmiantojen seurauksena. Ilmiantajana ja ilmiantajien värvääjänä oli taas Salomaa, joka kehui toimintaansa ja kerjäsi siitä kehuja muilta.

salomaa-nilviainen

Seuraavaksi Salomaa siis aikoo värvätä hengenheimolaisensa ilmiantamaan fb-yhteisön ja verkkosivun nimeltään Paljastettu.

Minä olen yksi Paljastetun bloggaajista, joten siksi kirjoitan tämän jutun. Satun tietämään, että Paljastetun sisältö on äärioikeistoa, muukalaiskammoa ja vähemmistöjen sortamista vastustavaa kuten noissa muissakin, mutta hiukan eri tavalla.

Salomaa on yksi kiivaimpia oman sananvapautensa vaatijoita. Hän esiintyi viime viikolla ”ylihomotuksen” vastustajana tv:n ajankohtaisohjelmassa ja siis pääsi käyttämään omaa sananvapauttaan. Eri mieltä olevilta hän haluaa tukkia turvat. Kun se ei muuten onnistu, niin hän turvautuu aiheettomiin ilmiantoihin.

Eihän siinä mitään. Jos ihmisellä on yli-ikäisen koulukiusaajan luonne, niin minkäpä sille mahtaa. Jos hän sen lisäksi kiistää raukkamaisesti olevansa ilmiantaja, niin hänellä ei ole luonnetta ollenkaan. Meillä semmoisia sanotaan paskahousuiksi.

Tämän minun blogini suhteen on muuten ihan sama tilanne kuin tuon Paljastetun verkkosivun. Julkaisemisen facebookissa voi kyllä ilmiantoryöpyllä estää, mutta blogiani ja Paljastetun verkkosivua eivät ilmiannot hetkauta.