Mestarinsa kieltäjä

Viikonlopun Hetero Pride -tapahtuma poiki paljon kaikenlaista. Sosiaalisessa mediassa levisi valokuvia, joissa poseerataan Hitler-naamareissa natsitervehdystä tehden. Kuvien takia toinen pääjärjestäjä Jani Viinikainen erotettiin illalla Kangasalan perussuomalaisten valtuustoryhmästä ja heti perään hän itse ilmoitti eroavansa koko puolueesta.

Kyse on siis tästä kuvasta ja sen eri versioista: heil-janiklasu Ensin Viinikainen kielsi olevansa kuvassa mukana, mutta sitten tunnusti olevansa tuo oikealla oleva. Hänet onkin helppo tunnistaa samassa tilaisuudessa otetuista muista kuvista ihan vaatetuksen perusteella. Viimeisimmän tiedon mukaan Viinikainen kiistää tuntevansa kuvassa olevia toisia miehiä.

Ilatalehden mukaan Viinikainen sanoo, että muut kuvissa esiintyvät olivat hänelle entuudestaan tuntemattomia. Viinikainen tuli heidän kanssaan samalla kyydillä tapahtumaan ja sieltä pois. Tämä on epätoivoinen yritys paikata valetta valheella. Viinikainen tekee suorastaan raamatullisen tempun ja kieltää mestarinsa kuin Pietari hiilivalkealla.

Kuvan keskimmäinen naamariton mies on tamperelainen Klaus Elovaara, joka on vuosikausia suoltanut natsi-ideologiaansa ympäri nettiä. Viinikainen on Elovaaran uskollinen opetuslapsi ja hyvä ystävä myös elävässä elämässä. Tässä parin vuoden takaisessa kuvassa Elovaara ja Viinikainen poseeraavat matkallaan Brysseliin: setan-ote-5

Viime keväänä nämä miehet tapasivat kansanedustaja James Hirvisaaren:

setan-ote-2

Kesällä he osallistuivat Hirvisaaren syntymäpäiville yhdessä FDL:n Mimosan kanssa:

setan-ote-3 Nyt siis

Viinikainen väittää kirkkain silmin, että ei tunne koko miestä. Elovaaran asemassa moni loukkaantuisi tuollaisesta kaverin kieltämisestä.

Tiedotusvälineille esittäisin kainon toiveen: Jos ja ilmeisesti kun päästätte jatkuvasti Viinikaisen selittelemään omaa näkemystään tasapuolisuuden nimissä, niin tehkää nyt edes vähän taustatyötä.

Lisäys:

huumori-jani

Kommentit (8)
  1. ”Tiedotusvälineille esittäisin kainon toiveen: Jos ja ilmeisesti kun päästätte jatkuvasti Viinikaisen selittelemään omaa näkemystään tasapuolisuuden nimissä, niin tehkää nyt edes vähän taustatyötä.”

    turha toivo, toimittajat edelleen jattavat taustatyon tekematta ja kopypasteavat yksityisten tekeman taustatyon juttuihinsa ja nain nostavat palkkansa toisten tekemasta tyosta.

  2. lady manhattan
    23.9.2013, 10:19

    Ongelma on siinä, että media yhä edelleen suhtautuu näihin kuin harmittomaan ja viihdyttävään sirkussikaan.

    Mutta jos sikaa ei paimenna, se paskoo joka paikkaan ja rikkoo paikat.

Kommentointi suljettu.