Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Huono käytös ja politiikka

Tosi-tv ja Big Brother -meininki ovat rynnineet täysillä myös politiikkaan ja kummallisinta on, että huonolla käytöksellä pääsee ihan uutisiin asti. Tämä tietysti ruokkii lisää huonoa käytöstä ja politiikkaan pyrkii yhä enemmän niitä, joilla ei ole asioista mitään tietoa eikä edes halua sitä hankkia. Miksipä nähdä mitään vaivaa, kun julkisuuteen pääsee pelkästään käytöstapojen puuttumisella?

Pyhäinpäivän uutisannin aloitti kokoomuksen Henri Heikkinen haukkumalla blogissaan kaikki vitun köyhät asennevammaisiksi ruikuttajiksi, joille pitäisi antaa ympäri korvia. Heikkinen sanoi haukkuvansa köyhät vertaisoikeudella, koska hänellä itselläänkin on kokemusta köyhyydestä. Tämä pätkätöillä itsensä elättävä 28-vuotias entinen yrittäjä on siis köyhä, mutta haluaa erottautua muista köyhistä solvaamalla heitä.

Yhteiskunnan tukia Heikkinen ei sanojensa mukaan ole koskaan tarvinnut, joten jo se oikeuttaa hänen asenteensa. Muistelen kutenkin, että muutama vuosi sitten Heikkisen firma Pixolane Oy sai Tekesiltä rahaa 300 000 euroa. Rahoista ja firmasta en muista sen jälkeen kuulleeni, mutta ilmeiseti molemmat ovat kadonneet. Ainakin Heikkinen nykyisin on entinen yrittäjä.

Heikkinen kuuluu siis siihen joukkoon, joka nostaa itseään polkemalla toisia. Hänellä on sentään ihan oikeitakin mielipiteitä asioista kirjaksi asti, mutta toisella viikonlopun uutissankarilla niitä ei ole koskaan ollut.

Muutos 2011 -puolueen eurovaaliehdokas Junes Lokka suuttui Ylelle, koska häntä uutisjutussa sanottiin bloggaajaksi eurovaaliehdokkaan sijaan. Tästä kimmastuneena hän laittoi YouTubeen Yleltä saamansa puhelun ja otsikoi sen ”Ylen joku huora soitti”. Videosta nousi iso uutinen ja Lokkaa uhkaa nyt mahdollisen oikeudenkäynnin lisäksi puolueesta erottaminen.

Lokka on nopeasti tehnyt itsestään nettimaaliman pellen. Hänellä ei ole koskaan mitään asiaa, mutta sanoja on sitäkin enemmän. Hän on pelkkä julkisuushakuinen rääväsuu, jonka oikea paikka olisi BB-talossa. Kesällä hän ilmiantoi itsensä poliisilaitoksille ympäri Suomen syyllisenä kansanryhmää vastaan kiihottamiseen. Hänen närkästyksensä on ollut suurta, kun poliisi ei ole hänen ilmiantoaan noteerannut.

Nyt Lokka saattaa päästä oikeuteen kunnianloukkauksesta epäiltynä, mutta siinä samalla voi loppua myös lyhyt poliittinen ura.

Kolmas huonokäytöksinen on jo konkari tällä alalla. Kansanedustaja James Hirvisaari on jakanut kuvaa Timo Soinista valtakunnankanslerina. Viikonlopun aikana hän myös jakoi Henri Heikkisen vuoden takaista blogikirjoitusta, jossa Heikkinen vaati sosiaalietuuksien saajien tukia julkisiksi samaan tapaan kuin verotiedotkin ovat. Hirvisaaren mielestä tämä oli hyvä ajatus.

Hirvisaari ei siis tiedä, että tuet ovat jo julkisia. Ne on kerrottu eurolleen Työttömyysturvalaissa, Asumistukilaissa ja Laissa toimeentulotuesta.

Näin masentava on siis poliittisen uutisoinnin tila. Facebookissa Tapani Kudjoi sanoi näin:

Kuvittelenko, vai pyrkiikö maan asioita hoitamaan äänekkäitä ihmisiä, jotka antavat ymmärtää ettei heidän suojelemansa länsimainen kulttuuri ole päässyt heitä itseään turmelemaan?