Parrakkaat ankkurilapset

Verkkokeskustelujen perusteella me kaikki tiedämme, että Suomeen saapuu joka vuosi valtavia määriä ankkurilapsia. Heidän perässään sitten tulee koko suuri suku kumminkaimaa myöten perheen yhdistämisen nimissä elämään veronmaksajien kustannuksella. Usein nämä alaikäisiksi itsensä esittelevät ovat parrakkaita miehiä, mutta vihervasemmistolaiset hyysärit kelpuuttavat heidät ilman muuta lapsiksi.

Totuus on sitten ihan toinen, mutta turha sitä on kertoa niille, joilla jo on vuorenvarma mielipide.Yritetään nyt kuitenkin.

Päivän sanomalehti Karjalaisessa oli Maahanmuuttoviraston tilastoihin ja selvityksiin perustuvaa tietoa niistä alaikäisistä, jotka ovat saapuneet maahan YK:n kansainvälistä suojelua koskevan sopimuksen nojalla. Heidän huoltajansa pääsevät Suomeen vain aniharvoin.

Lakia muutettiin vuonna 2010 siten, että Suomessa jo oleva ei voi hakea sukulaisilleen maahantulotulolupaa, vaan ulkomailta tänne haluavan on sitä itse haettava. Jos lapsen vanhemmat ovat eronneet ja toinen heistä jo on Suomessa, niin toinen ei tänne pääse perheen yhdistämisen nimissä. Jos alaikäisen epäillään saapuneen maahan tarkoituksena kiertää maahantulosäännöksiä eli ns. ankkurilapsena, niin huoltajia ei tänne päästetä. Jos alaikäisenä tänne saapunut ehtii täyttää 18 vuotta ennen huoltajan maahantulohakemuksen käsittelyä, niin lupaa ei enää myönnetä.

Millaisista ja mistä tulevista ihmismääristä sitten puhutaan? Onko näitä ankkurilapsia tosiaan tuhansittain ja tulevatko he kaikki Somaliasta, kuten netissä tiedetään?

Vuonna 2011 maahan tuli 115 lasta. Heistä Afganistanista saapui 19, Irakista 21, Somaliasta 52 ja muista maista 23.

Vuonna 2012 vastaavat luvut olivat yhteensä 105, joista Afganistanista 21, Irakista 19, Somaliasta 32 ja muualta 33.

Tänä vuonna saapuneita on ollut 75, joista Afganistanista 22, Irakista 17, Somaliasta 20 ja muualta 16.

Eivät nämä luvut päätä huimaa. Entä sitten heidän huoltajansa, kuljetettiinko heitä tänne lentokonelasteittain?

Ei kuljetettu. Vuonna 2012 tehtiin 37 perheen yhdistämishakemusta ja vain yks ainoa hyväksyttiin. Tänä vuonna on tehty 78 hakemusta, joista kaksi on hyväksytty.

Eii siis kannata uskoa ihan kaikkea netin keskustelupalstoilta lukemaansa edes silloin, kun se hivelee mukavasti omia ennakkoluuloja. Oikeaakin tietoa on saatavilla, jos sitä viitsii hakea ja joskus sitä tupsahtaa silmiin ihan hakemattakin.

Paitsi tietysti omiin ennakkoluuloihin sopimaton tieto on helppo ohittaa median valehteluna ja hyysäreidn valheina. Oma maailmankuva ei saa muuttua.

 

Kommentit (1)
  1. Kiitos.

Kommentointi suljettu.