Kiekkovieraita ja huligaaneja

Itsenäisyyspäivän viettoon tuntuu kukin valmistautuvan tavallaan. Muutama viikko sitten Punk in Finland-verkkosivulla keskusteltiin varjotapahtuma Kiakkovierasjuhlien järjestämisestä ja poliisi ryhtyi selvittämään keskustelijoiden henkilöllisyyttä.

Sivun ylläpitäjät julkaisivat tämän poliisin salaiseksi määrittelemän selvityspyynnön ja siitä seurasi laajempi keskustelu poliisin toimivaltuuksista. Joidenkin oikeusoppineiden mielestä lakia käytettiin turhan herkästi henkilöllisyyden selvittämiseen.

Viikonloppuna Tampereella joku töhri Mannerheimin patsaan ja se innoitti muutamia uhoajia suunnittelemaan itsenäisyyspäiväksi suoranaista mellakkaa. Ainakin tässä tapauksessa poliisin on helppo selvittää mellakan suunnittelijoiden henkilöllisyys, koska he uhoavat ihan julkisesti Facebookissa. Näin värväsi porukkaa tamperelainen julkinatsi Klaus Elovaara tällä kertaa Leon Degrellen nimellä. Hän haistaa jo veren ja kaasun tuoksua:

klasu-itsenäisyys

Viimeistään paikan päällä on helppo tunnistaa tämä yli-ikäinen ja ylipainoinen kansanjohtaja, joka hilluu “Aatunaamari” päässä. Helpompaa olisi tietysti keskustella hänen kanssaan jo etukäteen ja tarvittaessa laittaa hänet viettämään itsenäisyyspäivää putkassa.

Patsaan töhrijätkin tuntuvat olevan selvillä. Asialla on tietenkin ollut Dan Koivulaakso, johon tuntuu kohdistuvan äärioikeistolaisten kaikki viha. Ihan henkilökohtaisena mielipiteenäni kerron, että ainakin Antti Virtanen liikkuu vaarallisilla vesillä. Luin pari päivää sitten lehdestä, että MC-porukat eivät oikein pidä siitä, että ulkopuoliset uhlkailevat ihmisiä heidän nimissään mainetta pilaten.

klasu-itsenäisyys-2

Tässäpä vähän miettimistä kaikille niille, joiden mielestä Suomessa ei ole väkivaltaista äärioikeistoa, vaan kaikki on pelkkää nettiuhoa ja joutavaa suunsoittoa kännissä ja läpällä. Sitähän se on niin kauan, kunnes jotain todella ikävää tapahtuu. Sitten minä joudun ikäväkseni toteamaan, että mitäs minä sanoin.

Kerronpa vielä varmuuden vuoksi oman mielipiteeni patsaan töhrimisestä. Kyseessä on selvästi vahingonteko ja syylliset sietävät joutua lailliseen edesvastuuseen. Vaikka patsaita on tässä maassa tervattu ja töhritty ennenkin, niin mikään poliittinen vakaumus ei oikeuta lainvastaista toimintaa. Ja jos itsenäisyyspäivänä järjestetään mielenosoituksia, niin niissä on oltava järjestys.

Ajatellahan aina saa vaikka mitä ja Elovaarankin olisi viisainta pitää haaveet vuoden 1918 uusinnasta, verestä, kaasusta ja oikeistomellakoista visusti oman päänsä sisällä. Rikoslain 17 luvusta löytyy mellakoijia varten hyvin ikäviä pykäliä mellakasta, väkivaltaisesta mellakasta ja mellakan johtamisesta.

Kommentit (1)
 1. ihan knoppina niille jotka eivät Tampereen mannerheimin patsaan historiaa tunne
  se on ollut töhrinnän alla pystyttämisestään asti
  eikä suinkaan sijaitse Tampereen keskustassa…

  lainaus wikistä:
  Mannerheimin patsas olisi haluttu sijoittaa alun perin näkyvälle paikalle Tampereen keskustaan Koskipuistoon, mutta kovan vastustuksen takia se pystytettiin 1956 Leinolaan metsään alueelle, josta Mannerheim seurasi taistelun kulkua. (Myös puistojen perustamisesta on tehty jonkinlaisia aloitteita Tampereen valtuustoon: Pispalaan kaavailtiin punapäällikkö Aatto Koivusen puistoa ja Mannerheimille omaansa). Sittemmin Mannerheimin patsaalle on tehty usein vapun aikaan myös ilkivaltaa maalaamalla patsas punaiseksi sekä sotkemalla siihen tervaa ja höyheniä. Myös Murha-Kustaan nimi liitetään usein Mannerheimiin puhuttaessa Tampereen kevään 1918 tapahtumista.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Mannerheimin_patsas_%28Tampere%29
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Tampereen_taistelu

Kommentointi suljettu.