Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kun säännöt eivät päde

Yleensä ihmisten kanssa keskustellaan siten, että esitetään perusteltuja mielipiteitä, kuunnellaan toisen perustellut mielipiteet ja esitetään lisää omia perusteltuja mielipiteitä. Homma etenee vuoropuheluna.

Ns. ”maahanmuuttokriittisten” kanssa nämä kanssakäymisen normaalit säännöt eivät päde. He eivät koskaan perustele mielipiteitään eivätkä kuuntele ketään. He keskustelevat vain samanmielisten kanssa ja jokainen eri mieltä oleva on vihollinen. Vihollisen kimppuun hyökätään menemällä henkilökohtaisuuksiin. Panettelu, solvaus ja tyhmäksi sanominen tuovat mieleen huonotapaisten pikkulasten lällättävän käytöksen pahimmillaan.

Se johtuu siitä, että heidän motiivinsa on paljas ja ruma rasismi, jota ei voi mitenkään perustella järjellä. Saattaa se tietysti johtua tyhmyydestäkin. Ainakin fb-ryhmässä Lieksan mamu-keskustelu kukoistaa täydellinen tietämättömyys kunnallishallinnosta eikä siellä osata lukea pöytäkirjoja. Kun Lieksan sosiaalilautakunta oli pelkästään merkinnyt tiedoksi erään maahanmuuttajien suhteen yhteistyötä tarjoavan yrityksen kirjeen, niiin ryhmä tulkitsi sen olevan kaupunginvaltuuston salainen päätös syyrialaispakolaisten ottamisesta.

Näin siitä huolimatta, että jaetusta julkisesta pöytäkirjan pykälästä otetusta kuvasta ei kenenkään normaalijärkisen luulisi voivan erehtyä. Tästä ymmärtämättömyydestä tuli ryhmän virallinen totuus, jonka oikaistuani minut potkaistiin ulos ryhmästä. Jokin kummallinen sokeus saa heidät kuitenkin pitämään itseään tavallista älykkäämpänä.

Pöytäkirjaa ihan pieleen lukenut ja sitä kaikkein äänekkäimmin levittävä henkilö kuvailee itseään näin:

marikan-äly

Ryhmän ylläpitäjä otti asiasta kertovan juttuni henkilökohtaisesti. Aitoon alamaailman tyyliin hän ilmoitti jengilleen, että ryhmässä on vasikka: vasikka lieksassa

Oman tietämättömyyden paljastuminen kävi niin pahasti, että ylläpitäjä päätti perustaa ihan oman ryhmän minun ja muiden kaltaisteni solvaamiseksi. Tämä onkin uutta minulle, joten oikeastaan kai pitäisi olla imarreltu.

lieksa saku

Mukaan piti tyhmäksi sanomisen lisäksi vetäistä politiikka ja osansa sai taas kerran myös Lieksan sosiaalijohtaja Syrjäläinen, jonka nämä ryhmäläiset luulevat olevan yleisillä vaaleilla valittu. Hän on tietenkin vaaleilla valittujen päättäjien valitsema viranhaltija, mutta tuskinpa tämäkään oikaisuni tarttui kenenkään päähän. Kaikilla on liian kiire käydä soihduin ja talikoin mädättäjävihollisen kimppuun.

timonen-pelkää

Siivosen muistikuvaa pitää nyt vähän oikaista. Kerran hän julkaisi osoitteeni hengenheimolaisilleen vihjaisten samalla, että joku voisi käydä kylässä. Sanoin julkisesti, että jos pihamalleni ilmestyy joku pahoissa aikeissa, niin pidän Siivosta rikokseen yllyttäjänä ja toimin sen mukaan.

Se muuten pätee edelleen enkä pelkää Siivosta enkä ketään muutakaan tippaakaan. Jos Nygren innostuu uudessa ryhmässään liikaa, niin hän saattaa oikeasti tarvita omaisuutta ja tuloja oikeudenkäyntikuluihin.

Minä en käännä toista poskea, vaan lyön aina takaisin. Tämä juttu on kirjoitettu ihan tarkoituksella sinne uuteen ryhmään jaettavaksi. En minä itse ryhmään ole pyrkimässä ja tuskinpa minua sinne halutaankaan. Joku saattaa kuitenkin juoruta. Ne nuo juorut ovat kovia leviämään ja kuvakaappaukset käyvät todistusaineistoksi.