Öykkärit ja maan hiljaiset

Tästä maasta löytyy yllättävän paljon ihmisiä, jotka uskovat ihan mitä tahansa maahanmuuttajien saamista hurijista sosiaalietuuksista. Kukaan ei voi keksiä niin älytöntä juttua etteikö sitä moni uskoisi ja levittäisi eteenpäin taas uutena todisteena.

Tuhlasin lauantai-iltani ns. keskustelussa facebookin ryhmässä Puolueeton Lieksa ryhmä.  Yhden ainoan asiallisen kommenttini jälkeen sain kimppuuni puolenkymmentä päivystävää riekkujaa, jotka ennättivät tulla tutuksi lyhyen visiittini aikana ryhmässä Lieksan mamu-keskustelu.

He eivät yrittäneetkään keskustella asiallisesti. Sen sijaan sain tietää olevani kukkahattuhyysärin lisäksi mm. runkkari ja valejuristi, jonka luokse tullaan kohta aamukahville.

Sunnuntaiaamuna nämä pitkät ketjut poistettiin, kun kysyin ylläpidolta milloin he alkavat kasvattaa lapamadon tilalle selkärankaa ja puuttua jatkuviin henkilökohtaisiin solvauksiin. En viihdy näin puolueellista sensuuria harjoittavassa ryhmässä, joten heitin hyvästit.

Keskustelua sivusta seurannut henkilö lähetti minulle yksityisviestin, jossa kertoi ryhmän “puolueettomuuden” tarkoittavan sitä, että siellä sallitaan myös maahanmuuttokriittiset mielipiteet. Minun kokemukseni mukaan siellä ei mitään muita mielipiteitä sallitakaan.

Räkyttäjiä siis oli puolenkymmentä, mutta sivusta seurasi varmaan moni muukin kuin tämä viestin lähettänyt. Hänellä oli hiljaisuuteensa hyvä syy ammattinsa takia, mutta muita hiljaisia ja hengessään puolellani olleita ihmettelen. He ovat antaneet ilmatilan täysin näiden muutamien raivosta sokaistuneiden rasistien haltuun ja heille käy niin, että he eivät enää koskaan uskalla sanoa mitään. Öykkäri tulkitsee toisten hiljaisuuden alistumiseksi ja yltyy yhä hurjempaan öykkäröintiin.

Pelkurin kohtalo on olla pelkuri koko ikänsä ja pelätä koko ajan enemmän tai liittyä kiusaajiin. Toivottavasti lieksalaisten enemmistö ei alistu tähän rasistisen vähemmistön terroriin.

Lieksassa siis asuu Somaliasta tulleita pakolaisia, jotka ryhmän mukaan romuttavat Lieksan talouden nostamillaan toimeentulotuilla. Kaikki kliseet käytiin taas läpi: autot, upeat televisiot ja huippukalliit lastenvaunut, joita maahanmuuttajille ostellaan. Todisteiksi kaiveltiin netin pimeimmistä onkaloista vainoharhaisia kuvitelmia ja sosiaalityöntyöntekijän tutun kummin kaiman kertomuksia. Omat silmät olivat taas se varmin todiste: oli ihan itse nähty mustan miehen ajavan autoa ja naisen työntelevän luksusluokan lastenvaunuja.

Turha on sanoa, että vastaanottokeskusten ulkopuolella asuviin pakolaisiin sovelletaan lakia kotoutumisen edistämisestä ja sen 19 § sanoo näin:

Kotoutumistuki on maahanmuuttajalle kotoutumissuunnitelman mukaisiin toimenpiteisiin osallistumisen aikaisen toimeentulon turvaamiseksi tarkoitettu tuki.

Kotoutumistukena maksetaan työmarkkinatukea tai toimeentulotukea. Oikeus työmarkkinatukeen määräytyy työttömyysturvalain mukaisesti ja oikeus kotoutumistukeen toimeentulotukena toimeentulotuesta annetun lain mukaisesti.

He siis saavat täsmälleen saman verran kuin syntyperäinen suomalainenkin saa. Ja se toimeentulotuen perusosahan on tämän vuoden alusta lähtien 480,20 euroa kuukaudessa.

Turha on laittaa Lieksan kaupungin verkkosivulta löytyvää toimeentulotuen hakuohjetta, jossa viimeisenä kerrotaan harkinnanvaraisen toimeentulotuen myöntämisen edellytyksistä.

Sehän on vain hämäystä ja maahanmuuttajiin sovelletaan salaisia sääntöjä, joita ei näytetä edes kaupungin luottamushenkilöille. Virkamiesten vastauksetkin maahanmuuton kustannuksia koskeviin kysymyksiin ovat semmoista liiirumlaarumia, että niistä ei pirukaan ota selvää.

Jos tuota selkeäsanaista ohjetta ei joku osaa lukea, niin hän on ihmisavun ulottumattomissa. Voi Lieksa-parka, jos alistut henkisesti köyhien terrorisoitavaksi.

Kommentit (2)
 1. Ari Marjeta
  7.1.2014, 21:41

  Kiitokset! Puhuin juuri samasta asiasta uuden vuoden puheessani.

 2. Heikki Karhu
  24.1.2014, 18:00

  Olen nyt lukenut sinänsä hyviä kirjoituksiasi Saku tässä putkeen enemmänkin. Aika monet niistä käsittelevät työttömyyttä ja vastikkeellista sosiaaliturvaa.

  Kun työttömiä Suomessa on jo nyt, pääosin ihan kantasuomalaisten voimin, 420 000, niin kannattaako ihan todella suosia kovin maahanmuuttomyönteistä politiikkaa?

Kommentointi suljettu.