Avuttomat

Mitä tekevät henkisesti koulukiusaajan tasolle jääneet nettinatsit silloin, kun heidän kykynsä eivät riitä minkäänlaiseen omaperäisen sisällön tuottamiseen? Aivan oikein, he perustavat facebookiin ilkkumissivuja, joihin kopioivat vastustajikseen katsomiensa tekstejä ja riekkuvat niille omasta mielestään hauskalla tavalla. Ikävä vain, että heidän älyllinen kapasitettiinsa ei riitä erottamaan huonon huumorin ja rikoksen välistä eroa.

Joskus tammikuun alkupuolella Facebookiin oli ilmestynyt sivu Paljastettu 4. Asiaan kuuluu, että se on kansikuvaa ja sivun kuvausta myöten kopio sivusta Paljastettu 3. Tosin ihan lyhyt vilkaisu riittää kertomaan, että Paljastettu 4 on surkeaakin surkeampi yritys parodioida asiallista rasimin ja fasismin vastaista oikeaa sivua.

Jo avuton oikeinkirjoitus, kielioppivirheet ja mauttomat vitsit kertovat, että asialla ovat tutut henkisesti lahjattomat, joiden nimiä en viitsi mainita.

Entäpä sitten se juridinen puoli? Facebookin yhteisönormien vastaistahan kopiosivujen tekeminen on, mutta nämä onnistuivat jo alkumetreillä syyllistymään pahempaan. He valehtelivat tammikuun 18. päivä, että sivuston takana olisivat Paljastettu 3:n toiminnassa mukana olevat: palj4

Sivuston törkeä sisältö saattaa saada poliisin kiinnostumaan ylläpitäjistä ja tämä päivitys olisi ohjannut epäilemään vääriä henkilöitä. Postasin sivulle ylläolevan kuvan ja kerroin, että ylläpito on saattanut syyllistyä rikokseen ja jos poliisi tämän valheen perusteella ottaa johonkin meistä kolmesta yhteyttä, niin oikeat ylläpitäjät tullaan kaivamaan vaikka maailman viimeisen kiven alta oikeuden eteen.

Postaukseni pysyi sivulla alle viisi minuuttia ja sen jälkeen myös alkuperäinen kuvan teksti katosi. Samalla katosivat myös minun kommentointioikeuteni. Nämä rääpäleet kun eivät koskaan uskalla tehdä mitään muuta kuin räkyttää  piilossa pysytellen. Kostokin seurasi välittömästi:

p4 henk koht

Mikäpä siinä, tottahan tuo on ja suoraan Paljastettu 3:n kotisivulta. Tuosta heidän ns. huumorintajustaan olisin saattanut haluta keskustella, mutta kommentointioikeuteni siis vietiin jo hyvissä ajoin etukäteen. Nämä eivät koskaan ota sitä riskiä, että joutuisivat nolatuiksi avoimessa keskustelussa.

Sivulla solvataan avoimesti useita sellaisia, jotka nämä räpeltäjät ovat erilaisten mielipiteiden takia ottaneet silmätikuikseen. Kateus on kova, koska he itse haluaisivat olla hyviä sanankäyttäjiä, mutta älyllinen kapasiteetti ei anna siihen mahdollisuuksia. Niinpä he sortuvat jatkuvasti laittomuksiin tai ainakin tasapainoilevat siinä rajoilla.

p4 hark2

Niinpä niin. Paljastettu 4:n ylläpito oli kerrankin oikeassa muistuttaessaan, että myös paskanjauhanta saattaa olla rikos. Laillisen eliminointioikeuden puuttumisen pahoittelun voisi tulkita laittomaksi uhkaukseksi, mutta jätän sen asianomistajien harkintaan.

Tuoteväärennökset ovat aikamme vitsaus ja liian usein aidolta näyttävä tavara osoittautuu suorastaan vaaralliseksi halpakopioksi. Tässä tapauksessa väärennös taitaa kuitenkin olla vaarallisempi tekijöilleen kuin käyttäjilleen.

Kommentit (3)
 1. Ja minusta kun vielä tuntuu, että tuon tasoiset henkilöt saattavat vielä kaikken lisäksi olla maatammekin johtamassa!

  1. Yleisradikaali
   26.1.2014, 19:26

   No, nythän Persujen kannatus on mennyt Keskustan ohi joten viimeistään vaalien jälkeen niin on. Ei sillä etteikö samaa koulukuntaa löytyisi Kepustakin. Persut vain tuovat vihansa kaikkein räikeimmin esille, ei olla vielä opittu olemaan kun kokemus rajoittuu lama-aikoihin jolloin politiikassa on omat sääntönsä, kiihkoilu voi olla silloin valttikortti.

   Luulevat että lama jatkuu aina koska valtiolla on velkaa (ja Helsingissä kesäisin muutama kerjäävä mummo). Eivät taida tietää että useimmilla länsimailla on moninkertaisesti. Tanskassa on suunnilleen sama väkiluku ja velan määrän löytänee jokainen jota faktat oikeasti kiinnostaa.

 2. Heikki Karhu
  5.2.2014, 12:05

  Kovasti Sinä Saku meitä henkisesti lahjattomia mollaat. Onko se nyt niin, että me emme saisi sanoa mitään kun ei tuo oikeinkirjoitus suju. Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että tähän yhteiskuntaan on syntynyt sellainen ”lahjakkaiden” eliitti, joka määrittelee sen. mistä keskustellaan, miten keskustellaan ja millaiset mielipiteet ovat sallittuja. Kaikki muut mielipiteet mollataan ja niistä ei tarvitse välittää. Vastakkaisten perustelujen esittäjät leimataan höperöiksi, lahjattomiksi tai jopa hulluiksi.
  Yhteiskuntamme tila on kurja. Parannusta ei ole näkyvissä, huonontumista kyllä. Ehkä tämä keskustelua dominoiva eliitti voisi tehdä jotain. Ääri-ideologioiden ja -ainesten kasvulta viedään suurin pohja pois kun huolehditaan ihmisten hyvinvoinnista. Tällä menolla mitä nyt harrastetaan, saadaan lopulta harkitsevatkin (jopa muutkin kuin lahjattomat) radkalisoitumisen tielle.

Kommentointi suljettu.