Natsilippujen alla

– Räyhääjä oppikin käytöstapoja kantapään kautta. Rähjääntynyt riitapukari laahusti pois paikalta ja muistaa jatkossa julistaa suvaitsevaisuuden ilosanomaa sovittelevammalla sävelellä. Koska olimme muutenkin lopettamaisillamme katuaktivismia lentolehtisten ollessa lopuillaan, päätimme pakata tavaramme ja poistua paikalta. Onnistuneen katuaktivismin jälkeen kävimme vielä juomassa kahvit ja summaamassa päivän kokemukset. Vantaan kadut kuuluvat meille!

Näin rehvastelee Suomen Vastarintaliike hakattuaan joukolla ulkomaalaistaustaisen miehen keskellä kirkasta päivää Vantaalla. Heidän omassa julkaisussaan sankarilliseksi kuvailtu teko menettää hohtonsa, kun siitä lukee Metro-lehdessä julkaistun uutisen. Järjestäytynyt joukko äärioikeistolaisia  pahoinpiteli miehen ja lähti nopeasti karkuun.

Suomen Vastarintaliike on tunnustuksellinen natsijärjestö. Sen tavoitteena on perustaa uusi kansallissosialistinen valtio, joka muodostuu Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista sekä mahdollisesti Baltian maista. Nämä alueet muodostavat luontevan rodullisen ja kulttuurillisen alueen, jonka olemassaolon uusi valtio turvaa.

Uusi valtio nojaa valtansa voimaan, armeijamalliseen hierarkiaan, kurinalaisuuteen, uskollisuuteen ja ennen kaikkea Johtajaan, jota tavallinen ihminen ei pysty kyseenalaistamaan. Tulevaisuudessa on yksi valtapuolue, Nationalsocialistisk Orden NSO, jonka johtavat jäsenet tulevat muodostamaan korkeimman senaatin, joka valitsee Johtajan ja toimii hänen neuvonantajanaan. Edustuksellista demokratiaa ei tässä valtiossa tunneta ja vaikka isänmaallisuuden nimeen vannotaan, niin tulevassa valtiossa Suomi on vain yksi maakunta..

Tämä joukko fanaatikkoja aloitti yön pimeydessä toimivana tarranliimaajaporukkana. Viime aikoina he ovat oikeasti aktivoituneet taistelemaan. Pride-kulkueen kaasuhyökkäyksen takana oli Suomen Vastarintaliike. Myös Dan Koivulaakso joutui kaasuhyökkäyksen kohteeksi ja tekijä oli Suomen Vastarintaliikkeeseen kuuluva mies. Hänet otettiin kiinni suoraan oikeudenkäynnistä, jossa hänet tuomittiin eduskuntavaalien alla tapahtuneesta väkivallanteosta kokoomuksen vaalikojulla. Jyväskylän kirjastohyökkääjät olivat Suomen Vastarintaliikkeen jäseniä.

Pitäisiköhän päättäjien, poliisin ja oikeuslaitoksen havahtua ennen kuin tulee ruumiita? Suomen Vastarintaliikkeeseen pitää viimeinkin soveltaa järjestäytyneen yhteiskunnan kovempia keinoja.

Löysin nopeasti montakin eri lainkohtaa, joita voitaisiin soveltaa välittömästi. Suomen Vastarintaliike pyrkii kumoamaan väkivaltaisesti laillisen yhteiskuntajärjestyksen ja siitä Rikoslain 13 luvun 3 §:n 3 momentti sanoo näin:

Valtiopetoksen valmistelusta tuomitaan myös se, joka perustaa tai organisoi yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on Suomen valtiosäännön tai valtiojärjestyksen väkivaltainen kumoaminen tai muuttaminen, osallistuu johtavassa asemassa tai muuten merkittävällä tavalla sellaisen yhteenliittymän toimintaan tai tietoisena yhteenliittymän tarkoitusperästä antaa sille merkittävää taloudellista, järjestöllistä tai muuta vastaavaa tukea. Rangaistus on vähintää neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta.

Jos tämä tuntuu liian järeältä aseelta, niin otetaan seuraava pykälä. Järjestö on korostetun sotilaallisesti organisoitunut, joten RL 13 luvun 4 § olisi käyttökelpoinen:

Joka laittomasti perustaa, organisoi tai varustaa sotilaallisesti järjestäytyneen yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on vaikuttaa valtiollisiin asioihin, toimii sellaisessa yhteenliittymässä johtavassa asemassa, taloudellisesti tai muutoin merkittävällä tavalla tukee sitä tai siinä toimeenpanee tai antaa sotilaallista koulutusta, on tuomittava laittomasta sotilaallisesta toiminnasta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Nämä sankarit haluavat tietenkin tulla kohdelluiksi poliittisesti vainottuina, joten ehkä sittenkin olisi viisainta kohdella heitä tavallisen rikollisryhmän jäseninä RL 17 luvun 1a §:n mukaisesti:

Se, joka:

1) perustamalla tai organisoimalla järjestäytyneen rikollisryhmän taikka värväämällä tai yrittämällä värvätä väkeä sitä varten,

2) varustamalla tai yrittämällä varustaa järjestäytynyttä rikollisryhmää räjähteillä, aseilla, ampumatarvikkeilla tai niiden valmistamiseen tarkoitetuilla aineilla tai tarvikkeilla taikka muilla vaarallisilla esineillä tai aineilla,

3) toimeenpanemalla, yrittämällä toimeenpanna tai antamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle koulutusta rikollista toimintaa varten,

[…]

osallistuu järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan, jossa tavoitteena on tehdä yksi tai useampi rikos, josta säädetty enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta, taikka yksi tai useampi 11 luvun 10 §:ssä tai 15 luvun 9 §:ssä tarkoitettu rikos, ja jos tällainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, on tuomittava järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Demokraattisessa yhteiskunnassa väkivaltainen äärioikeisto ei terrorisoi katuja.

Kommentit (8)
 1. Hei. Kovin syväluotaavaa tutkimusta olette tehneet vastarintaliikkeestä. Itse en kuulu vastarintaliikkeeseen (enkä muihin vastaaviin järjestöihin), mutta tunnustan kansallissosialistisen aatteen ja näen sen kantavana voimana ainakin omassa elämässäni. Tahtoisin kysyä teiltä, mikä tekee Suomen Vastarintaliikkeestä rikollisen? Eivät he parhaimpien tietojeni mukaan ole asein hyökänneet ketään vastaan. Mitä tulee tuohon pahoinpideltyyn mieheen, väkivalta toista kohtaan on toki lakipykälissä tuomittua ja (usein) väärin. Mitä tulee valtionpetokseen, onko Vastarintaliike kuitenkaan ainoa järjestö Suomessa, joka haluaa muuttaa yhteiskuntarakennetta? Eivätkö kommunistit ynnä muu äärivasemmistolainen aines yhtälailla halua muutosta nykyiseen yhteiskuntaan? Tämä on oma nettisivusi ja levität täällä omia ajatuksiasi, mutta eikö olisi mukavempaa tarkastella asioita laajemmassa mittakaavassa, eikä ruotia vain kansallissosialismia, ainoaa median esittämää pahaa. En tiedä, mikä on käsityksesi kansallissosialistin isänmaallisuudesta, mutta minulle se merkitsee rakkautta omaa kulttuuria ja vanhempien perintöä kohtaan. Kulttuurit Euroopassa ja varsinkin täällä pohjoisessa kuitenkin kohtaavat toisensa ja jakavat samoja (ei-kristillisiä, kristinuskolla ei ole sijaa kansallissosialismissa, koska se on seemiläinen uskonto) arvoja, joten miksi emme löyttäytyisi yhteen? Itse en näe sitä epäisänmaallisena. Mainitsit myös Vastarintaliikkeen olleen muutamien ”iskujen” takana aatevihollisiaan vastaan. On eri asia kuulua vastarintaliikkeeseen kuin elää elämäänsä siltä pohjalta, mikä on esitetty kansallissosialistille viisaaksi tämänkaltaisessa yhteiskunnassa. En tunne hyökkääjiä, ehkä he olivat Vastarintaliikkeen jäseniä, mutta SVL ei ole ikinä ilmaissut näiden hyökkäysten olleen koko järjestön yhdessä organisoimia ja toteuttamia, toisin kuin esimerkiksi itsenäisyyspäivän kiakkovierailut Tampereella, jolla Suomen äärivasemmisto leveili poliittisia johtajiaan myöten (Dan Koivulaakso & Co). Myöskään poliisi tai kukaan yksityinen taho ei ole saanut selville SVL:n organisoineen Jyväskylän ja Pride-kulkueen tapahtumia. Valaise toki minua, jos olen väärässä. Halusin vain kirjoittaa teille muutamia mieltäni askarruttavia kysymyksiä. Kiitos!

  1. sakutimonen
   28.1.2014, 19:53

   Tutkimukseni ei ole syväluotaava, vaan Suomen Vastarintalikkeen tavoitteet ovat ihan selvästi luettavissa heidän omalla nettisivullaan. Minä en näe yhtään mitään isänmaallista sotilaallisesti organisoidussa yhteispohjoismaisessa johtajavaltiossa, jossa mitä suurimmalla todennäköisyydellä ei edes puhuttaisi suomea. Kansallissosialismi on jo lähtökohtaisesti demokratian vastakohta.

   1. Ymmärrän hyvin, että se on vaikea uskoa. Kiitos kuitenkin, että viitsitte vastata pitkään viestiini. Oikein positiivista huomata, että kaikki eivät vain hiljene, kun eriävä mielipide astuu esiin 🙂

  2. Voi luoja, mita hulluutta!

  3. No jopas tuli waltherilta tekstiä(TL;DR LOL). Vielä jotkut ihmettelevät miksi näille pelleille lähinnä nauretaan ja toivotaan jotain apua, jotta voisi palata takaisin tänne terveiden kirjoihin. Oli se apu sitten vankeinhoito, mielenterveyskuntoutus tai vaikka joku kevyt työ mutta huolissani olen kyllä näiden veijareiden jaksamisesta

 2. Yakov ben Kochba
  29.1.2014, 12:00

  ”Tahtoisin kysyä teiltä, mikä tekee Suomen Vastarintaliikkeestä rikollisen?”

  – Se, että SVL haluaa tuhota demokraattisen yhteiskuntamallin ja pystyttää diktatuurin.
  Se ei aio noudattaa lakia eli se toimii samalla periaatteella kuin esim Taliban.

  1. Hei. On totta, että SVL ja useimmat kansallissosialistit (mm. allekirjoittanut) eivät näe demokratian nykymuodossa ja siitä polveutuvassa yhteiskuntarakenteessa paljoakaan järkeä, olemmehan esimerkiksi taloudellisessa ahdingossa tämän, ah niin toimivan yhteiskuntarakenteen johdosta. SVL ei kuitenkaan halua pystyttää Fennoskandista diktatuuria ja tämä on luettavissa heidän artikkelistaan ”Tulevaisuuden Hallinto” ja se menee seuraavasti: ”…Vaikkei meillä ole kovin kokonaisvaltaista demokratiaa järjestössämme tänään, ei se merkitse sitä, että aiomme perustaa uuden valtiomme diktatuurille vapautettuamme Pohjolan. Järjestön nykyisen hallinnon vertaaminen siihen yhteiskuntaan, jonka haluamme rakentaa, on hieman kuin vertaisi armeijan hallintoa nykyisen demokratian hallintoon. Armeija on puolustuslaitos, ja tiedämme varmasti useimmat, ettei armeijaa voi hallita demokraattisesti. Tämä ei tarkoita, että olisimme armeija tai että järjestömme toiminta muistuttaisi sotilaallista toimintaa.”

   En halua viisastella teille, sillä olen jo aiheuttanut huonoa ilmapiiriä mielipiteilläni täällä, mutta myöskin Talibanin ja SVL:n vertaaminen on hieman yliampuvaa. SVL ei ole järjestönä vastassa kenenkään ihmisen kuolemasta, eikä se ole horjuttanut maamme rauhaa terrori-iskuin.

Kommentointi suljettu.