Lepomäen lista

Sanomalehti Karjalainen esitteli tänään Alexander Stubbin todennäköisen seuraajan kansanedustajana kevään EU-vaalien jälkeen. Lehden nettiversion jokseenkin mitäänsanomaton juttu herätti sen verran mielenkiintoa, että odottelin paperilehden ilmestymistä.

Siellä tämän rahavetoisen ajatuspaja Liberan tutkimusjohtajan näkemykset esiteltiin perusteelllisemmin. Kymmenen teesin listassaan Lepomäki kertoo halunsa lakkauttaa koko nykyinen hyvinvointiyhteiskunta ja korvata se alastomalla markkinataloudella sen raaimmassa muodossa. Tässä lyhyesti kymmenen asiaa, joihin Lepomäki aikoo puuttua ja jotka uskoo saavansa toteutettua:

1. Hyvinvointiyhteiskunta

Lakkautetaan. Ihmiset auttavat ensisijaisesti itse itseään ja toinen toisiaan. Valtio on ehkä vasta kolmas auttaja. Usko siihen, että pistetään veroeuro järjestelmään, jossa se tuottaa jotain hyvää, on väärä.

2. Sosiaaliturva

Lakkautetaan nykymuodossaan ja korvataan kansalaisen 400 euron kuukausittaisella perustilillä, jonka saa käyttöönsä 18-vuotiaana. Sen avulla jokainen hoitaa itse mm. työttömyysturvansa ja sairauskulunsa.

3. Työelämä

Irtisanomissuoja puretaan, koska se lisää työttömyyttä. Kaksi teekkaria eivät palkkaa kolmatta firmaansa, koska porukkaan mahdollisesti sopimattomasta on vaikea päästä eroon. Tästä Lepomaki sanoo tietävänsä esimerkkejä.

4. Työttömyysturva

Ansiosidonnaisen päivärahan kestoa lyhennetään, koska se kannustaa laiskottelemaan veronmaksajien kustannuksella puoli vuotta. Tästäkin Lepomäki sanoo tietävänsä useita esimerkkejä.

5. Ammattiyhdistysliike

Jokainen töihin kykenevä ihminen kykenee neuvottelemaan myös omasta palkastaan. Työehtosopimusten yleissitovuus on poistettava, koska yleissitovuus estää alemman palkan maksamisen myös siihen halukkaille. Tästäkin kuulemma löytyy esimerkkejä.

6. Ympäristö

Suomen elinkeinorakenne ei ole saastuttava, koska vain viidesosa siitä on teollisuutta. Talouden ja tuotannon kasvu lisäävät automaattisesti myös ympäristönsuojelua. Kahvikupillisen myymisen kaltainen palvelutuotanto ei saastuta ja sitä tuotannosta on valtaosa.

7. Maanpuolustus

Koko maata puolustetaan, mutta asevelvollisuusarmeija haaskaa nuorten miesten tuottavasta elämästä puoli vuotta tai vuoden. Palkka-armeijaan hakeutuvat vain tietyn lajin osaajat. Sveitsiläistyylinen kansalliskaarti olisi suotava ratkaisu.

8. Aluepolitiikka

Valtio hoitaa vain infrastruktuutrin eli tietoliikenneyhteydet, tiet ja raiteet. Markkinat hoitavat loput. Vanhemmat maksavat itse lasten koulukyydit, koska jos he asuvat 50 kilometrin päässä koulusta, niin heillä on silloin siellä elinkeino ja heillä on oltava rahaa kyyteihin. Jos ei ole, niin elinkeino on kannattamaton ja siitä on luovuttava.

9. Kehitysyhteistyö

Rahoittaminen lopetetaan ja vapautetaan sen sijaan markkinoita. Tästä Lepomäellä on ansiokkaana esimerkkinä afrikkalaisen maan hyttysverkkotehdas, joka meni nurin USA:n tuotua vapaille markkinoille kerralla 350 000 hyttysverkkoa.

10. Ruotsin opiskelu

Pakkoruotsi pois ja tilalle täydellinen valinnanvapaus.

Jutun lopuksi Lepomäki uskoo, että hänen ajatuksensa toteutuvat, jotta Suomi säilyttäisi kansainvälisen kilpailukykynsä.

Eduskuntaan noussee siis markkinaliberalismiin täydellisesti hurahtanut uskovainen, jolla lisäksi tuntuu olevan merkillisiä tuttavia kuten tahallaan työttömänä loisivia, kavereitaan firmastaan ulos potkivia teekkareita ja alle sopimuspalkkojen töihin hinkuavia.

Mitenkäs se menikään? Ai niin, Kokoomus puolustaa hyvinvointiyhteiskuntaa. Ilmeisesti sitä puolustetaan parhaiten tuhoamalla se täydellisesti, jonka jälkeen hyvinvointia on vain rikkailla ja menestyvillä. Muita ei tarvita kuin alipalkatuiksi palvelijoiksi ja työmuurahaisiksi.

Kommentit (20)
 1. Erkki Esimerkki
  2.2.2014, 15:29

  Mielenkiintoinen teksti. Päätin jättää lukematta kaikki tahalliset väärinkäsitykset ja kärjistykset, mutta sitten huomasin, ettei sanaakaan jäänyt jäljelle. Teehän kotiläksysi, uuninpankkopoika.

  1. sakutimonen
   2.2.2014, 17:38

   Luehan sanomalehtesi, Erkki Esimerkki. Kaikkien numeroiden alla oleva teksti on sanomalehteen painettu Lepomäen sanomaksi ihan lainausmerkeissä. Ja seuraavan kerran kun saat päähäsi tulla kommentoimaan sanomatta mitään järjellistä, niin teepä se ihan oikealla nimelläsi. Jos ei kantti kestä, niin pysy poissa.

 2. Vastavaihtoehtona olisi täysi sosialismi. En kannata kumpaakaan, mutta jos pitää valita, valitsisin sosialismin.

Kommentointi suljettu.