Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Uutisia ja moraalia

– Lieksassa on keksitty ikiliikkkuja. Työttömille lapioidaan toimeentulotukea ja asumistukea, joka päätyy kaupungin taloyhtiöille ja paikallisiin kauppoihin. Tukimiljoonat näkyvät kylän raitilla. Luulen, että tämä on juuri se, mikä ärsyttää lieksalaisia.

Näin kommentoi kansanedustaja Jussi Halla-aho facebookissa uutista, jonka hän itse aiheutti käymällä reilu viikko sitten yllyttämässä lieksalaisia rasisteja. Eilisten uutisten mukaan Lieksassa pelätään nyt levottomuuksia, joista Halla-.aho hurskaasti päästettiin pesemään kätensä jo etukäteen.

Minä petkutin teitä ihan kuten Halla-aho petkuttaa opetuslapsiaan. Korvasin Halla-ahon kommentissa olleen sanan ”somalit” sanalla ”työttömät”. Hän nimittäin olisi ihan yhtä hyvin voinut puhua työttömistä, joita hänen lieksalaisissa kannattajissaan on paljon. He saavat toimeentulotukea ja asumistukea ja asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa. Mutta niin kauan kuin Halla-aho osoittaa syyllisiksi heidän tilanteeseensa somalit, niin nämä työttömät ovat suunnilleen valmiita lynkkaamaan jokaisen vastaantulevan somalin.

Kuten eilen kirjoitin, niin osa työttömistä on valmis antamaan orjaksi pari joukossaan olevaa tummaihoista kerjäläispoikaa toivoen itse pelastuvansa. Lieksalaiset ovat Halla-ahon yllytyksestä menossa vielä pitemmälle ja ainakin Mainos-TV:n uutistoimistus haistaa verta.

Tästä uutisoinnin moraalistahan minun pitikin puhua. Ensin MTV-uutiset otsikoi näyttävästi Halla-ahon viikon takaisen vierailun Lieksassa ja kertoi, että tilaisuus yltyi käsirysyn partaalle. Paikalla olleet tosin eivät mitään sellaista havainneet, mutta eihän sillä ole mitään merkitystä. Toimituksella on hyvä juttu ja sitä pitää jatkaa.

Jo torstaina 14.2. uutisryhmä kävi haastattelemassa Halla-ahoa odotettavissa olevien levottomuuksien takia. Halla-aho mainitsi silloin facebookissa asiasta. Lopputuloksen näette tuossa laittamassani linkissä. Samoihin aikoihin lienevät toimittajat käyneet haastattelemassa myös Lieksan johtoa. Taitavasti asetellut kysymykset ohjasivat vastaamaan myöntävästi levottomuusväitteisiin. Ja sitten sunnuntai-iltana uutiset julistivat, että kohta tapahtuu Lieksassa kauheita.

Uutistoimitus siis ihan kaivamalla kaivaa esille haistamaansa verta. Kun sitä sitten rupeaa suurten ponnistelujen tuloksena valumaan, niin samat toimittajat ovat varmasti paikalla. Ensin he tietenkin antavat Halla-aholle taas kerran mahdollisuuden syyttää kaikesta maahanmuuttajia ja maahanmuuttopolitiikkaa.

Jos Lieksassa oikeasti tapahtuu jotain ikävää, niin minun mielestäni Halla-aho on moraalisesti vastuussa. Ihan samalla tavalla myös kohu-uutisia metsästävä uutistoimitus on vastuussa. Kumpikaan ei joudu juridiseen vastuuseen, vaan sen kantavat sitten ne yllytyshullut lieksalaiset.