Uutisia ja moraalia

– Lieksassa on keksitty ikiliikkkuja. Työttömille lapioidaan toimeentulotukea ja asumistukea, joka päätyy kaupungin taloyhtiöille ja paikallisiin kauppoihin. Tukimiljoonat näkyvät kylän raitilla. Luulen, että tämä on juuri se, mikä ärsyttää lieksalaisia.

Näin kommentoi kansanedustaja Jussi Halla-aho facebookissa uutista, jonka hän itse aiheutti käymällä reilu viikko sitten yllyttämässä lieksalaisia rasisteja. Eilisten uutisten mukaan Lieksassa pelätään nyt levottomuuksia, joista Halla-.aho hurskaasti päästettiin pesemään kätensä jo etukäteen.

Minä petkutin teitä ihan kuten Halla-aho petkuttaa opetuslapsiaan. Korvasin Halla-ahon kommentissa olleen sanan “somalit” sanalla “työttömät”. Hän nimittäin olisi ihan yhtä hyvin voinut puhua työttömistä, joita hänen lieksalaisissa kannattajissaan on paljon. He saavat toimeentulotukea ja asumistukea ja asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa. Mutta niin kauan kuin Halla-aho osoittaa syyllisiksi heidän tilanteeseensa somalit, niin nämä työttömät ovat suunnilleen valmiita lynkkaamaan jokaisen vastaantulevan somalin.

Kuten eilen kirjoitin, niin osa työttömistä on valmis antamaan orjaksi pari joukossaan olevaa tummaihoista kerjäläispoikaa toivoen itse pelastuvansa. Lieksalaiset ovat Halla-ahon yllytyksestä menossa vielä pitemmälle ja ainakin Mainos-TV:n uutistoimistus haistaa verta.

Tästä uutisoinnin moraalistahan minun pitikin puhua. Ensin MTV-uutiset otsikoi näyttävästi Halla-ahon viikon takaisen vierailun Lieksassa ja kertoi, että tilaisuus yltyi käsirysyn partaalle. Paikalla olleet tosin eivät mitään sellaista havainneet, mutta eihän sillä ole mitään merkitystä. Toimituksella on hyvä juttu ja sitä pitää jatkaa.

Jo torstaina 14.2. uutisryhmä kävi haastattelemassa Halla-ahoa odotettavissa olevien levottomuuksien takia. Halla-aho mainitsi silloin facebookissa asiasta. Lopputuloksen näette tuossa laittamassani linkissä. Samoihin aikoihin lienevät toimittajat käyneet haastattelemassa myös Lieksan johtoa. Taitavasti asetellut kysymykset ohjasivat vastaamaan myöntävästi levottomuusväitteisiin. Ja sitten sunnuntai-iltana uutiset julistivat, että kohta tapahtuu Lieksassa kauheita.

Uutistoimitus siis ihan kaivamalla kaivaa esille haistamaansa verta. Kun sitä sitten rupeaa suurten ponnistelujen tuloksena valumaan, niin samat toimittajat ovat varmasti paikalla. Ensin he tietenkin antavat Halla-aholle taas kerran mahdollisuuden syyttää kaikesta maahanmuuttajia ja maahanmuuttopolitiikkaa.

Jos Lieksassa oikeasti tapahtuu jotain ikävää, niin minun mielestäni Halla-aho on moraalisesti vastuussa. Ihan samalla tavalla myös kohu-uutisia metsästävä uutistoimitus on vastuussa. Kumpikaan ei joudu juridiseen vastuuseen, vaan sen kantavat sitten ne yllytyshullut lieksalaiset.

Kommentit (16)
  1. Joni Pelkonen
    17.2.2014, 10:34

    Ihmettelen tätä Halla-ahoa. Kaveri väittää tutkivansa maahanmuuttoa mutta 14 vuoden perehtyminen aiheeseen ei ole tuottanut ainuttakaan käyttökelpoista ratkaisukeinoa, sen sijaan vain kummallista höpinää “maahanmuuttoteollisuudesta” jne. Jokaisella on lahjoja johonkin, mutta jos 14 vuoden väitetty perehtyminen ei tuota mitään hyödyllistä, kannattaisiko kiinnostua jostakin muusta? Voimme kuvitella vaikka korkeushyppääjän joka yrittää 14 vuoden ajan ylittää rimaa onnistumatta kertaakaan ja syyttää siitä sitten mielikuvitusvihollisia. Jokin toinen laji voisi onnistua paremmin…

  2. Minä ihmettelen sitä, että media propagoi ja myös yllyttää vihamieliseen toimintaan ihmisryhmien välillä. Jussi Halla-aho on kansanedustaja ja hänen tulisi toimia julkisen asemansa edellyttämällä tavalla. Tämänkaltaisten hässäköiden järjestäminen ei voi olla kansanedustajan asiallista toimintaa. Hän ei voi toimia (olla julkipuheissaan) vastoin Suomen perustuslakia. Kansanedustajan on noudatettava lakia vielä tarkemmin kuin tavallisen ihmisen. Jos lakeihin haluaa muutosta, se on tehtävä lainsäätämisjärjestyksessä.

    1. Vaikka en nyt erityisemmin pidä Halla-ahosta niin pakko aina silloin tällöin ihmetellä tällaista asennoitumista lakiin nähden:

      “Jos lakeihin haluaa muutosta, se on tehtävä lainsäätämisjärjestyksessä.”

      Eli tässä asiassa olen täysin eri mieltä. Mitä virkaa näillä laella on? Jos laki sanoo että “sinähän menet töihin ilman palkkaa ja ilman minkäännäköistä edunvalvontaa” niin saattaa olla että niihin lakeihin alan vaikuttamaan juurikin niillä keinoilla mikä itseäni huvittaa. Turha kuvitella että itselläni siihen riittää mitkään maailmanparantajan lupaukset alkaa muuttaa niitä lakeja kunhan hänet on valitaan sinne isompien lihapatojen ääreen. Ja voit olla myöskin varma siitä että kun niitä epäoikeudenmukaisia lakeja lähtee vastustamaan niin kyllä pykälät löytyy sitten siihen tuomioon jolla ne omat toimet saadaan rangaistua ja kansakunnan kynttilät heristelemään sormea ja huutamaan sen laillisuuden perään.

      1. Olet ihan oikeassa. Mutta kansanedustajien tehtävä on myös laatia lakeja jotka eivät aseta kansalaisia eriarvoiseen asemaan. Heidän velvollisuutensa on jo lakeja valmistellessaan noudattaa mm EU:n perusasiakirjaa ja ihmisoikeuksia.

        Kansalaiset voivat ainoastaan huomauttaa tai vailittaa tai tehdä asiat julkiseksi mikäli näin ei ole tai mikäli näin e tapahdu.

        Nyt valmisteilla oleva “osallistava sosiaalturva” sisältää runsaasti sellaisia asioita joita on syytä moittia. Ihmisoikeussopimusten vastaisia asioita.

Kommentointi suljettu.