Ratsua vaihtaen

Meillä on sellaisia kansanedustajia, jotka pelkästään vastustavat milloin mitäkin. Jopa näennäisesti jotain puolustaessaan he vastustavat viholliseksi näkemäänsä. Ne viholliset ovat tietenkin maahanmuutto ja islam, joita ilman nämä edustajat eivät olisi koskaan päässeet eduskuntaan.

Maanantaina tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat loukuttivat homoseksuaaleja päähän Raamatulla ja mitä merkillisimmillä perusteluilla alkaen uimahallien pukuhuoneiden homoutumisesta.

Tiistaina tätä avioliitto-oikeutta vastustanut ja homoja usein ”äijämäisesti” pilkannut Juho Eerola vaihtoi lennossa ratsua ja hyökkäsi sateenkaarilippua heilutellen homojen puolesta islamia vastaan. Hän jätti kirjallisen kysymyksen homo- ja juutalaisvastaisista puheistaan tunnettujen muslimisaarnaajien kutsumisesta Suomeen. Kutsujana on helsinkiläinen yhdistys Helsingin  Muslimit ry. Eerola jopa vaati koko maan muslimiyhteisöltä anteeksipyyntöä kutsun lähetttämisestä.

En tiedä joko hänen ovellaan ovat jonossa pyytelemässä anteeksi vaikkapa sellaiset muslimiyhteisön edustajat kuin Rahime Zyskowicz, Atik Ismail ja Amin Asikainen. Tuskinpa ovat. Helsingin Muslimit ry on yksi yhdistys ja se edustaa koko muslimiyhteisöä yhtä vähän kuin hihhulein uskonlahko kaikkia maan kristittyjä.

Mitä näille vihasaarnaajille sitten pitäisi tehdä. Minunkin mielestäni he voivat painua sinne missä pippuri kasvaa, mutta ei se ole ihan niin yksinkertaista. Suomessa kun ei ole ennakkosensuuria, joten kenenkään puheita ei voida ennakkoon kieltää. Vasta jälkikäteen niistä voi joutua vastuuseen.

Tämä asia unohtuu merkillisen usein juuri niiltä samoilta, joiden mielestä heidän omia maahanmuuttaja-, muslimi- ja homovastaisia puheitaan ei saisi edes tuomioistuin arvioida jälkikäteen.

Voidaanko näitä ilmeisen tunnettuja vihasaarnaajia estää tulemasta maahan? Periaatteessa kyllä, koska Ulkomaalaislain 148 §:n 8-kohta sanoo näin:

Ulkomaalainen voidaan käännyttää, jos hänen voidaan tuomitun vankeusrangaistuksen perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä syyllistyvän rikokseen, josta on Suomessa säädetty vankeusrangaistus, tai epäillä syyllistyvän toistuvasti rikoksiin.

Siitä vain soveltamaan lakia, lupaan olla puuttumatta sanallakaan asiaan. Liioitellen sanoen joskus tuntuu siltä, että ihan näitä kotimaisiakin kansankiihottajia oikeastaan pitäisi voida estää pääsemästä vaikkapa Lieksaan.

Seurasin äsken kuntauudistuksesta käytävää välikysymyskeskustelua. Siinä on sellainen aihe, jonka luulisi kiinnostavan kaikkia kansanedustajia. Jostain syystä näillä homojen, maahanmuuttajien ja islamin vastustajilla ei ollut aiheeseen mitään sanottavaa.

Se kertoo tarkkailijalle aika paljon heidän poliittisesta osaamisestaan ja painoarvostaan. He ovat tuulimyllyjä vastaan näyttävästi ratsastavia surullisen hahmon ritareita.

Kommentit (0)
  1. Another red herring about gays and Jews by Finnish PS MP Juho Eerola · Migrant Tales
    27.2.2014, 08:23

    […] a very good opinion piece (in Finnish) by Sakari Timonen that exposes Eerola for what he is: A politician without […]