Sisäänlämpiävä Lieksa

Lieksan kaupunginhallitus päätti eilen olla ottamatta enintään yhdeksää alle 18-vuotiasta syyrialaista kiintiöpakolaista. Pohjaesityksen mukaan heidät olisi otettu ja näin olisi turvattu Perhekoti Tuikun 13 työpaikkaa.

Sanomalehti Karjalaisen mukaan siinä kävi näin:

Esko Saastamoinen (ps) esitti Mika Hilkkosen (ps) kannattamana, että kiintiöpakolaisia ei oteta. Saastamoisen esitys hyväksyttiin äänin 5-4. Kielteistä päätöstä perusteltiin sillä, että valtuusto on talousarvion hyväksymisen yhteydessä linjannut kielteisen kannan kiintiöpakolaisiin. Esittelijän ehdotuksen mukaan kiintiöpakolaisten ottaminen olisi viety uudelleen valtuuston linjattavaksi, mutta näin ei siis päätetty toimia.

Ovet ovat ja pysyvät kiinni. Vähät siitä, että tällä päätöksellä saatetaan saada 13 uutta työtöntä. Karjalaisen toinen uutinen kertoo Lieksan talouden alamäestä. Viime vuoden tilinpäätös on 1,2 miljoonaa euroa alijäämäinen ja toimintakate heikkenee 3,5 prosenttia eli 2,5 miljoonaa euroa. Kumulatiivinen ylijäämä pieneni tällä tilinpäätöksellä 8,8 miljoonaan euroon eli vanhoja säästöjä syödään kovaa vauhtia.

Kaupunkikonsernin tilikauden tulos näyttää miinusta 473 000, vaikka kaupungin tytäryhtiöt Lieksan Teollisuuskylä Oy ja Asunto Oy Lieksan vuokratalot tuottavat voittoa. Vuokrataloyhtiö rupesi tuottamaan voittoa pakolaisten asuttamisen jälkeen, koska tyhjillään olevat asunnot saatiin käyttöön.

Lieksan päättäjät purevat eilisellä päätöksellään itseään käpälään kuin rautoihin jäänyt susi. Valtiolta tuleva raha ja humanitaarisuus saavat väistyä sisäänlämpiävän ajattelun tieltä vaikka sitten itselle vahinkoa tuottamalla. Jokin toinen kunta ottaa valtion päättämät kiintiöpakolaiset ja heidän mukanaan tulevat rahat.

Eihän se mikään ihme ole vallitsevassa ilmapiirissä, jota kansanedustaja Jussi Halla-aho kävi vielä vahvistamassa. Lieksan maahanmuuttoa vastustava maanalainen armeija nettietsivineen näkyy roskakorien tonkimisen ohella jatkavan vanhaa harrastustaan eli autojen bongausta. Jos somalin asunnon edessä nähdään auto, niin silloin peli ei voi olla rehellistä. Näin vanhassa tutussa fb-ryhmässä Lieksan mamu-keskustelu: lieksan autot lieksan autot 2

Nämä naapurikunnan ihmiset saavat minut toistuvasti tuntemaan myötähäpeää. Aikuiset ihmiset tonkivat ihan oikeasti huoltoaseman roskapöntöistä kuitteja ja kiertelevät ympäriinsä tutkimassa autojen rekisterinumeroita ja selvittämässä omistajia. Toiveena on, että joskus löytyisi jotain todisteita maahanmuuttajien saamista ylimääräisitä etuuksista.

Pieleenhän se meni tälläkin kertaa. Vaikka haltijan nimi onkin vieraan kuuloinen, niin kaikki on poikkeuksellisen kunnossa luottotietoja myöten. Vaikka autojen omistajan voi jokainen selvittää rekisterinumeron perusteella helposti, niin nettietsiväksi esittäytyvä Parantainen liikkuu heikoilla kevätjäillä. Yksityishenkilön osoitetietojen julkaiseminen facebookissa saattaa näissä olosuhteissa täyttää RL 24 luvun 8 §:n mukaisen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen tunnusmerkistön.

Näiden lieksalaisten pirteissä on varmaan koko talven ollut uuninpelti kiinni. Suosittelisin raikkaassa kevätsäässä lenkkeilyä.

Päivitys klo 22.00

Lieksan kaupunginhallituksen eilisen päätöksen valtakunnallisessa uutisoinnissa oli virhe. Alkujaan kaupunginhallituksen piti esittää valtuustolle, että yhdeksän alaikäistä syyrialaispakolaista otetaan perhekoti Tuikkuun. Päättäjien tiedossa oli kuitenkin sähköposti, jonka mukaan kaikille syyrialaisille kiintiöpakolaisille on jo löytynyt paikka. Tarjolla olisi afrikkalaisia, pääasiassa perheitä. Tämäkö säikäytti myös kaupunginhallituksen sosialidemokraatit vastaehdotuksen taakse, koska itse päätöksessä ei enää puhuta mitään perhekoti Tuikusta eikä syyrialaisista? Siinä sanotaan selkeästi, että kiintiöpakolaisia ei oteta ollenkaan toistaiseksi. Näin: Näyttökuva (121)_snip Pöytäkirjoja luetaan niin, että vain lopullisen päätöksen sanamuoto ratkaisee päätöksen sisällön. Kaikki esityslistalle kirjoitettu otsikkoa myöten oli kaupunginjohtajan hylätyksi tulleen päätösesityksen perustelua.

Koska päätöksen sisältö on ihan muuta, niin kaikki aiemmin kirjoitettu on menettänyt merkityksensä. Vain päätöksellä on merkitystä. Kaupunginhallitus siis tuli läimäyttäneeksi ovet tiukasti kiinni kaikkien mahdollisten kiintiöpakolaisten edessä vauvasta vaariin. Huomasivatkohan kaikki vastaehdotuksen puolesta äänestäneet tämän?

Päivitys klo 23.55

Facebookissa kävin yksityiskeskustelua tämän nettietsivä Parantaisen kanssa. Hyvin nopeasti kävi ilmi, että hän ei osaa lukea kaupunginhallituksen pöytäkirjaa eikä edes löytänyt sitä Lieksan verkkosivuilta. Jotenkin hän kuitenkin oli onnistunut saamaan käsiinsä yhden ainoan esityslistan liitteen, jota on tämän jutun kommenteissakin jakanut. Se on se sähköposti, jossa kerrotaan syyrialaisten jo saaneen sijoituspaikan. Nettietsivällä oli kova kiire päästä rehvastelemaan kavereilleen loistavalla argumentaatiollaan, jolla hän katsoi päihittäneensä minut täysin. parantainen

Muistutan, että kunnianloukkaukset ja laittomat uhkaukset käsitellään käräjäoikeudessa. Sitä ennen minä julkaisen kaiken. Että siihen katsoen sitten kirjoittelemaan.

Päivitys 20.3. klo 20.45

Tämä ”nettietsivä” Mikko Parantainen käy mielellään keskustelua yksityisviestein. Hänen ainoa tarkoituksensa on provosoida ja julkaista sen jälkeen keskustelut useissa omissa ryhmissään. Hän on kuitenkin niin herkkä, että ei siedä oman tietämättömyytensä paljastumista. Kun kerroin Parantaisen ylläpitämässä fb-ryhmässä, että hänen jatkuvasti levittelemänsä Lieksan kaupunginhallituksen saama sähköposti on ihan julkista tavaraa ja ollut koko ajan netissä pöytäkirjan liitteenä, niin hän esti kommentoimiseni ryhmässä. Nettietsivän ryhmän nimi on kuvaavasti Demari vapaa Lieksa ryhmä. (Kirjoitusvirheet Parantaisen)

Kun huomautin asiasta yksityisviestillä, niin vain osa keskustelusta päätyi  ryhmään: parantainen 1 parantainen 2 Ei näin epätäydellista tiedonvälitystä voi sallia, joten laitan tähän Parantaisen unohtaman pätkän:

parantainen 1 ja 2

Tällainen sankari tämä jossain muualla päin maata asuva Lieksa-aktivisti on. Hänen aiemmasta viestittelystään ja kenties muista harrastuksistaan laitan vielä yhden otoksen:

mikkp parantainen 18.3.14

Kommentit (46)
 1. Mikko Parantainen
  18.3.2014, 13:48

  On tässä tullut julkaistua vähän muutakin julkista tietoa kuin pelkkiä osotteita =)

 2. Mikko Parantainen
  18.3.2014, 13:52

  Olen julkaissut myös maahanmuuttajien raiskaus ja lasten hyväksikäyttö tuomiopapereita. Eli luuletko että tuo auton rekisteritietojen julkaisu paljoa jännittää?

  1. Julkaisetko myös tietoja kaikkien muiden kansalaisten tuomioista ja jos et niin miksi et?
   Mikä on tämän tongiskelun motiivina, mitä hyötyä siitä on sinulle ja muille lieksalaisille?
   Mitä luulet, miltä itsestäsi tuntuisi jos sinun asioitasi joku alkaisi tonkia ja levittelisi sinusta juttuja pitkin kyliä ja nettiä?

  2. Sä mikko olet sitten kyllä harvinaisen välkky jätkä!

  3. sakutimonen
   18.3.2014, 18:56

   Miksi julkaiset vain maahanmuttajien tuomiopapereita? Ovatko kotimaiset raiskaajat jotenkin suosiossasi?

Kommentointi suljettu.