Mies menee ja mies tulee…

...ja vastaa itse omista kulkemisistaan.

Näin sanoi Tuntemattoman sotilaan Koskela punttauslupaa pyytäneelle Rahikaiselle.

Pääministeri Jyrki Kataisen eilinen eroilmoitus poikii ja on jo poikinut niin paljon polemiikkia, että tuskin minulla on siihen mitään uutta annettavaa. Siksi pyydän lukemaan  tämän Jussi Jalosen  jo heti tuoreeltaan eilen julkaiseman analyysin. Siinä on onnistuneesti kerrattu viimeisen kymmenen vuoden tapahtumat ja arvioitu tulevaisuutta.

Kansalaisten reaktiot sosiaalisessa mediassa ovat olleet ristiriitaisia. Monet Kataisen eroa vuosikausia vaatineet pitävät häntä nyt suunnilleen rintamakarkurina. Se ei ole mikään ihme, koska hänen menettelynsä tosiaan näyttää tympiintymiseltä. Että hoitakaa homma, tämä jätkä lähtee nyt.

Näillä näkymin Kokoomuksen ensi kesäkuun puoluekokouksessa valitaan maalle uusi pääministeri. Jo toisen kerran muutaman vuoden sisällä pääministeri valitaan yhden ainoan puolueen puoluekokouksessa, joten demokratian perään voi aiheellisesti kysellä. Vielä kummallisemmaksi tilanteen tekee se, että kaksi mahdollista ehdokasta eli Henna Virkkunen ja Alexander Stubb tulevat todennäköisesti valituiksi EU-parlamenttiin.

Joku sanoikin Facebookissa osuvasti, että ei puoluetta voi johtaa Brysselistä – paitsi jos on Timo Soini.

SDP:n virallisempia reaktioita odotellessa kirjaan tähän Jutta Urpilaisen ympäripyöreän kohteliaan arvion eilisillalta:

Ajat ovat olleet vaikeita. Päätökset raskaita. Yhdessä olemme kuitenkin saaneet paljon aikaan Suomen parhaaksi. Välillä on matsattu mutta aina on kyetty sopimaan. Kiitos Jyrki hyvästä yhteistyöstä!

Enpä usko tämän jäävän viralliseksi kannanotoksia tai jos jää, niin olen vähän pettynyt. Katainen sai ilmoituksellaan Urpilaisen ja koko SDP:n muun johdon näyttämään juuri niin narratuilta kuin he todellisuudessa ovatkin. Kolme vuotta SDP:n ministerit ovat Urpilaisen johdolla toistelleet kaikuna Kataisen mantraa vastuun kantamisesta. Tiedätte kyllä tämän hokeman: On tehtävä kipeitä päätöksiä, mutta jonkun on kannettava vastuu…

Nyt kun sitä vastuuta pitäisi kantaa sote-linjauksista, kuntauudistuksesta, leikkauksista ja supistuksista, niin Kokoomuksen vastuunkantajat näyttävät pölähtävän kuin akanat tuuleen. Ei tämä oikein valtionhoitajapuolueen touhulta näytä.

Kataisen tulemme näkemään jossain korkeassa EU-virassa. Oikeassa ovat olleet kaikki ne, joiden mielestä se on koko ajan ollut hänen tavoitteensa. Olen joskus ihmetellyt tätä poliitikoille aika tavallista henkilökohtaisten pyrkimysten ja maan asioiden hoidon ristiriitaa. Kun hyvä sauma pilkottaa, niin maan asiat saavat jäädä poliitikon suunnatessa kohti parempaa tulevaisuutta.

Koska aloitin kirjallisuudella, niin lopetan samalla tavalla. Kalle Päätalon samanniminen setä sanoi usein hankalan paikan edessä:

No, näkkyypähän. Ei nämä asiat niin mene etteikö ne jotenkin mene ja tuurissa se on, kelle iso k***pä kasvaa.

 

Kommentit (9)
 1. NooH – jokusta innokkaampaa aktivista mokoma
  saattaa kiinnostaa sen verta, että syöntyy jonkun
  paheksunnan ilmineeraamaan julki.

  Suurin osa kusessa olevista ei lotkauta korvaansa.

  Sen harvan kerran kun enää satun Urbanistanissa
  piipahtamaan, huomaan itseni mieluusti tarkkailevan
  kadulla kiirehtivää alistunutta joukkoa, jonka naaman
  eloisuus on samaa luokkaa kuin kuolleella hylkeellä.

  Ei näistä tulee koskaan enää sellaista kansaa joka
  kokonaisuutena pitäisi kansakunnan edusta kiinni.

 2. Jyrki Katainen halusi suunan muutoksen omaan elämäänsä
  Niin mekin haluaisimme
  T -Suomen demokratisen tasavallan kansalaiset

Kommentointi suljettu.