Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Lieksan ”asiantuntijat”

Olen ennenkin kertonut, että Lieksan ns. maahanmuuttokriittiset lukevat kaupungin hallintoelinten esityslistoja ja pöytäkirjoja kummallisella tavalla. He lähtevät siitä, että mamuja hyysätään aina ja kaikkialla. He penkovat esityslistoista ja pöytäkirjoista todisteita ja kun niitä ei oikein löydy, niin he yhdistelevät mielivaltaisesti toisiinsa liittymättömä asioita ja levittelevät niitä todisteina. Halut löytää todisteita ovat suurempia kuin kyvyt.

Kaikkein innokkaimmin asioita penkovat juuri ne, jotka eivät käytännössä erota kaupungin eri hallintoelimiä toisistaan eivätkä ymmärrä toimivaltasuhteista ja kunnan talousarvioista mitään. Tässä taas yksi esimerkki:

Näyttökuva (155)_snip

Facebook-sivun ylläpitäjä on siis lukenut verkosta sekä lautakunnan että kaupunginhallituksen tulevan viikon esityslistat ymmärtämättä niistä mitään. Lautakunnan päätettäväksi tuleva asia ei nimittäin millään tavalla liity kaupunginhalltuksen avustusasiaan. Jokainen vähänkään kunnallishallintoa ymmärtävä näkee sen heti luettuaan molemmat esitykset.

Otetaanpa ensin tuo lautakunan päätettävä asia: Näyttökuva (157)_snip

Kuten näkyy, niin tarkoitus on perustaa lapsimäärän kasvun vaatima uusi esiopetus- ja päivähoitoryhmä. Päätösvalta kuuluu lautakunnalle eikä asia tule kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Esiopetuksen järjestäminen kuuluu kunnan lakisääteisiin tehtäviin eikä rahaa anneta kenellekään ulkopuoliselle. Saattaa hyvinkin olla, että lapsimäärän kasvulla ja maahanmuuttajilla on jotain tekemistä keskenään ja siitä kenkä kai puristaakin. Vääränvärisiä kakaroita.

Se kaupunginhallituksen asia sitten on ihan eri tapaus. Talousarvioon on varattu määrärahaa yhdistysten toiminta-avustuksiin 71 000 euroa omalle kustannuspaikalleen.

Näyttökuva (158)_snip

Mistä tähän sitten ne somalit vaatimuksineen saatiin? Se selviää liitteestä:

Näyttökuva (161)_snip

Lieksan somalien perheyhdistys ei siis ole ”vaatinut” mitään, vaan on hakenut yleisesti haettavissa ollutta avustusta. Niin ovat tehneet myös mm. Lieksan Urheiluautoilijat, muutama kyläyhdistys ja helluntaiseurakunta. Yhdistyksille tarkoitettu avustus on kaikkien yhdistysten haettavissa.

Somalien perheyhdistyksen mahdollisuudet saada avustusta tosin eivät näytä lupaavilta, koska liitteeseen on merkitty vaatimus vähintään yhden vuoden toiminnasta.

Kerrataan vielä: Lautakunnan tuleva päätös esiopetus- ja päivähoitoryhän perustamisesta ei liity yhtään millään tavalla yhdistysten toiminta-avustuksiin. Tämän ymmärtävät varmasti kaikki muut paitsi Lieksan lukutaidottomat ns. maahanmuuttokriittiset. Hekin ymmrtäisivät jos haluaisivat ja viitsisivät hankkia alkeistiedot kunnallishallinnosta. He turjottavat kuitenkin mieluummin omassa tunkkaisessa piirissään, siinä samassa, jossa ovat turjottaneet koko ikänsä.

Kuihtukoon vaikka kaupunki ympäriltä, kunhan vain ei vääränalaisia ihmisiä tule sotkemaan heidän ahtaita kuvioitaan.