Tulevaisuuden oireita

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin mukaan Suomessa kunnioitetaan liikaa rikollisten perus- ja ihmisoikeuksia. Hän paheksui lakimuutosta, joka kieltää tuomioistuimia käyttämästä rajattomasti laittomin keinoin ja jopa kiduttamalla saatuja todisteita. Hänen mukaansa on täkeämpää saada rikolliset tuomittua kuin vapauttaa heidät muotoseikkojen perusteella.

Zyskowicz on unohtanut syyttömyysolettaman lisäksi myös sen, että nykylain mukaan tuomioistuin voi vapaasti harkita todisteiden hyväksymistä. Lakimuutos aiheuttaa vain sen, että uusi kirjaus velvoittaa tuomioistuimet tarkempaan harkintaan. Silti vapaa harkinta säilyy.

Muutama päivä sitten todennäköinen tuleva pääministeri Jan Vapaavuori kertoi, että hän ei ole huolissaan tuloerojen kasvusta.  Terveyseroista eri tuloluokkien välillä hän tuntui olevan huolissaan, mutta unohti tuloerojen ja terveyserojen kulkevan käsi kädessä.

Vappuna resurssipulaansa valittava poliisi teki uusissa mellakkavarusteissaan ja uutta taktiikkaa harjoitellen näyttävän rynnäkön vasta kulkueeksi järjerstäytymässä olevia mielenosoittajia vastaan. Kohteeksi valikoituivat ennen mielenosoitusta anarkistit ja mielenosoituksen jälkeen lippuja varastoon palauttamassa olleet vasemmistonuoret.

Nämä lausunnot ja tapahtumat kertovat omaa kieltään yhteiskunnan arvojen koventumisesta. Tulo- ja varallisuuserot kasvavat ja suurimman puolueen mukaan niiden pitääkin kasvaa. Rikoksiin syyllistyvillä ei tarvitse olla perus- ja ihmisoikeuksia, vaan laittomin keinoin hankittuja todisteita pitää voida käyttää rajattomasti syyllisyyden osoittamiseen. Vastaan pullikoijile annettiin vappuna selvä viesti: Pysykää pilttuussanne, köyhät!

Kun tulo-, varallisuus ja terveyserot kasvavat, niin yhteiskuntarauha on vaarassa järkkyä. Valtiovalta vastaa koventamalla kontrollia ja ankaroittamalla rangaistuksia. Sääty-yhteiskunta tulee takaisin.

Tavallinen kansalainen on usein sitä mieltä, että rangaistuksia tuleekin koventaa. Samat ihmiset, jotka kauhistelevat Brunein sulttaanin ilmoitusta ottaa käyttöön keskiaikainen sharia-laki vaativat silmää räpäyttämättä kuolemantuomiota sekä ruumiin- ja häpeärangaistuksia myös meille.

Hyvin on mennyt oppi perille. Leikkauslistalle alkavat nousta perus- ja ihmisoikeudet, mutta se on vain hyvä. Tuloeroja vastustava anarkisti joutaa saada pamppua ja väkeä pitäisi voida taluttaa saunan taakse.

Kun jonain päivänä huomaatte olevanne sääty-yhteiskunnassa, joka soveltaa eri lakia eri tuloluokkaan kuuluviin ja vastaan pullikoivia tuomitaan jalkapuuhun, niin älkää yhtään ihmetelkö. Itsehän te sitä olette haluamassa.

 

Kommentit (6)
  1. Hyvä kirjoitus!

    “Kun sanat menettävät merkityksensä, ihmiset menettävät vapautensa.” – Kungfutse

  2. Anssi Hartman
    7.5.2014, 12:51

    On hyvä, että Kokoomuksen oikeistosiipi Vapaavuoren johdolla on nyt terävöittänyt sanomaansa. Jos ja kun Vapaavuori valitaan puheenjohtajaksi, voidaan samalla todeta, millaiset voimat puoluetta oikeasti vievät eteenpäin. Puolue kannattaa tuloerojen jyrkentämistä eikä tunnusta samoja ihmisoikeuksia kaikille. Sitä sopii miettiä. Tosin siellä on naisvaltainen pehmosiipi, joka yrittää inistä vastaan, mutta eivät he oikeasti puolueessa mistään päätä. Heidän tehtävänään on pitää sairaanhoitajat ja muut rouvat äänestämässä samaa puoluetta kuin miehensä. Tietysti puheiden koventamiseen liittyy myös uuden poliittisen vastustajan ilmaantuminen. Meillä on nyt oikeistopopulistinen puolue, joka suuntaa sanomansa eri tavoin köyhille oikeistolaisille. Kokoomuksen pitää näyttää, että kyllä meidänkin maassamme saa olla tunkkaisen asenteellinen ja kova heikompia kohtaan!

Kommentointi suljettu.